查看完整版本 : 四費凱爾化身版本真神

xawqasdas 2020-4-17 08:43 AM

四費凱爾化身版本真神

回首上兩個版本,劍士陣容也系神一般嘅存在了三個賽季,之不過S3和之前相比就有了很大差異,核心英雄大改,陣容搭配也需要玩家琢磨

xawqasdas 2020-4-17 08:45 AM

重裝狙神
齊天大聖-孫悟空、鐵鎧冥魂-莫德凱撒、未嚟守護者-傑斯、戲命師-燼、天啟者-卡爾瑪、仙靈女巫-璐璐、寒冰射手-艾希、聖錘之毅-波比

xawqasdas 2020-4-17 08:46 AM

羈絆效果
4重裝戰士:重裝戰士獲得250點護甲
3暗星:當一名暗星英雄死亡時,其他暗星英雄會獲得25點AD&AP加成
2狙神:狙神與目標距離每增加一格,傷害增加15%
2秘術師:全體友軍增加35點魔抗
2星神:所有友軍獲得造成傷害值嘅15%回復效果

xawqasdas 2020-4-17 08:51 AM

核心英雄及裝備推薦
戲命師-燼:輕語(拳套+反曲弓)、無盡(大劍+拳套)、復活甲(大劍+鎖子甲)
鐵鎧冥魂-莫德凱撒:離子火花(大棒+斗篷)、鬼書(大棒+腰帶)

xawqasdas 2020-4-17 08:53 AM

解析:重裝狙神首次奪得勝率榜首,畢竟依家奧德賽嘅船長力氣唔夠了,經常唔得一炮把燼轟死,冇轟死就等着被翻盤。而且燼依然仲系聖盾大克星,奪得榜首情有可原,但主要仲系睇雙方出裝,如果冇帶輕語遇到反甲仲系非常難頂嘅,並且實測下嚟,鬥士槍和重裝槍都能打重裝燼

xawqasdas 2020-4-17 08:54 AM

機甲暗星刺
登頂率22.73% 前四率63.87% 場次4215

時間刺客-艾克、虛空之女-卡莎、惡魔小丑-薩科、潮汐海靈-菲茲、黑暗之女-安妮、機械公敵-蘭博、天啟者-卡爾瑪、光輝女郎-拉克絲

xawqasdas 2020-4-17 08:55 AM

羈絆效果
4刺客:刺客對位飛到敵方後排,喺開局時獲得6秒嘅50%嘅攻擊速度加成,喺參與擊殺後刷新效果持續時間並將獲得嘅攻速加成提升至80%
3銀河魔裝機神:喺3個銀河魔裝機神英雄在場時,開局會合體成一個大機甲,機甲喺死亡後會解體,解體後嘅3個機神英雄獲得25法力值
3暗星:當一名暗星英雄死亡時,其他暗星英雄會獲得25點AD&AP加成
2法師:全體友軍法術強度提升20%

xawqasdas 2020-4-17 08:58 AM

核心英雄及裝備推薦
惡魔小丑-薩科:無盡(大劍+拳套)、飲血(大劍+斗篷)、復活甲(大劍+鎖子甲)
潮汐海靈-菲茲:復活甲(大劍+鎖子甲)、狂徒(腰帶)
虛空之女-卡莎:鬼書(大棒+腰帶)、爆破轉職(鏟子+大棒)

xawqasdas 2020-4-17 08:59 AM

解析:機甲刺依然排喺前頭。又肉又疼嘅大蓋倫,帶個復活甲美滋滋,死了復活,復活解體後還有復活,並且依家游戲環境玩大機甲嘅人真嘅唔多,七八星大機甲隨求其便就嚟了。刺客高勝率嘅原因還得益於呢個版本刺客起跳機制嘅改變,想去邊度就去邊度,想切邊個就切邊個,依然仲系建議開局有兩把大劍再考慮玩刺客,裝備非常嘅重要。

woaiaiai123 2020-4-17 09:05 AM

鬥士槍手
登頂率19.63% 前四率70.03% 場次2022

虛空恐懼-科加斯、皮城執法官-蔚、暴走蘿莉-金克絲、蒸汽機器人-布里茨、探險家-伊澤瑞爾、聖槍游俠-盧錫安、賞金獵人-厄運小姐、熔岩巨獸-墨菲特

woaiaiai123 2020-4-17 09:05 AM

羈絆效果
4鬥士:鬥士增加700點最大生命值
4強襲槍手:槍手嘅每第四次普通攻擊會對額外6個目標進行普通攻擊,並附帶攻擊效果
2未嚟戰士:全體隊伍每4秒增加15%攻擊速度
1傭兵:傭兵可通過商店使用金幣購買技能強化

woaiaiai123 2020-4-17 09:06 AM

核心英雄及裝備推薦
暴走蘿莉-金克絲:巨人殺手(大劍+反曲弓)、輕語(反曲弓+拳套)、飲血(大劍+斗篷)
聖槍游俠-盧錫安:繳械(鎖子甲+斗篷)、紅buff(鎖子甲+腰帶)
賞金獵人-厄運小姐:熾天使(眼淚+眼淚)、法強裝

woaiaiai123 2020-4-17 09:07 AM

解析:斗槍再次成為強勢,小司今日下晝就喺鉑金段位測試了下斗槍,連着三把雞,可見斗槍依家嘅兇猛程度,想上分嘅小拍檔可以試試睇,前期拿嘅鬥士牌多嘅話可以考慮玩嘅,前排控制足,坦度高,後排輸出爆炸。

woaiaiai123 2020-4-17 09:08 AM

源計劃劍士
登頂率17.65% 前四率59.88% 場次5149
無雙劍姬-菲奧娜、曙光女神-蕾歐娜、皮城執法官-蔚、刀鋒舞者-艾瑞莉婭、聖槍游俠-盧錫安、賞金獵人-厄運小姐、正義天使-凱爾、時間刺客-艾克

woaiaiai123 2020-4-17 09:08 AM

羈絆效果
6源計劃:有至少一件裝備嘅源計劃英雄喺戰斗開始時獲得80點AD加成和800點額外生命值。
3劍士:劍士英雄嘅普攻有30%嘅幾率觸發額外2次普攻。
2女武神:女武神對50%生命值以下嘅敵人攻擊總系暴擊。

woaiaiai123 2020-4-17 09:09 AM

核心英雄及裝備推薦
刀鋒舞者-艾瑞莉婭:復活甲(大劍+鎖子甲)、無盡之刃(大劍+拳套)、飲血劍(大劍+斗篷)/正義之手(拳套+眼淚)
聖槍游俠-盧錫安:紅buff(鎖子甲+腰帶)
正義天使-凱爾:羊刀(大棒+反曲弓)

woaiaiai123 2020-4-17 09:10 AM

解析:源計劃突然勝率高漲,小司估大部分人覺得玩源計劃時因為遇到4費星系拿到帶着大劍抑或拳套嘅刀妹,所以就順勢玩起了6源計劃,結果從頭猛到尾,並且刀妹喺依家嘅版本環境喺後期仲系很好到3星嘅,到3星後打對面就像喺補小兵一樣。

woaiaiai123 2020-4-17 09:11 AM

聖盾秘術師
德邦總管-趙信、萬花通靈-妮蔻、德瑪西亞皇子-嘉文四世、天啟者-卡爾瑪、幻翎-洛、琴瑟仙女-娑娜、眾星之子-索拉卡、仙靈女巫-璐璐
羈絆效果
4聖盾使:聖盾使喺使用技能時獲得30%最大生命值嘅護盾
4秘術師:全體友軍增加105點魔抗
2星神:全體友軍造成傷害嘅15%轉化為生命值

woaiaiai123 2020-4-17 09:12 AM

核心英雄及裝備推薦
德邦總管-趙信:龍牙(斗篷+斗篷)、泰坦嘅堅決(鎖子甲+反曲弓)、棘刺背心(鎖子甲+鎖子甲)
幻翎-洛:青龍刀(大劍+眼淚)、鬼書(大棒+腰帶)
解析:聖盾就要好好講一下了,外服喺加強趙信技能嘅同時也將趙信嘅最大法力值從50增加到了60,也就意味着以前普攻五次刷盾依家要六次,但國服只進行了技能傷害嘅增強,而冇對趙信嘅最大法力值進行削弱(游戲內確認仲系50點最大法力值),所以講喺國服,聖盾秘術師嘅強度要更加嘅高。呢個很細節。
頁: [1]
查看完整版本: 四費凱爾化身版本真神