查看完整版本 : 上單琴女掂攞代索拉卡 韓服三大黑科技推薦

mouse989 2020-4-17 09:19 AM

上單琴女掂攞代索拉卡 韓服三大黑科技推薦

上單星老母嘅橫空出世讓我哋認識到了呢種消耗流輔助嘅對線潛力,呢個版本又出現了上單琴女,而且勝率壓過了星老母一頭,成為了上單第一。其思路也類似,喺上路和對方和平發育,喺團戰里一個輔助嘅作用遠遠大於冇優勢嘅戰士。

mouse989 2020-4-17 09:21 AM

技能加點
主Q副W,Q技能嘅傷害喺前期非常嘅可觀,副W團戰里幫助隊友回血。
符文天賦
主宰系&精密系,屬性碎片2自適應 1護甲
主系點出黑暗收割、血之滋味、幽靈魄羅和無情獵手,上單琴女系要打輸出嘅,而唔系單純嘅輔助,幽靈魄羅搭配眼石有奇效。副系點出氣定神閑和砍倒,增加藍量和對戰士嘅傷害。

mouse989 2020-4-17 09:24 AM

出裝推薦
輔助裝備出門,先做出巫妖,提升琴女QA嘅傷害,然後做出大聖杯,咁琴女就可以頻繁嘅施法。優勢可以出殺人書,團隊優勢嘅話琴女很難死,團戰喺後面加血都能蹭助攻疊起殺人書,然後做出沙漏保殺人書層數,殺人書疊唔起嚟換成帽子。

mouse989 2020-4-17 09:25 AM

對線技巧
注意,上單琴女嘅思路和星老母一樣系專門打鐵男、奧恩、瑟提咁嘅蠢重英雄,而唔系拿嚟打克烈、劍姬等帶突進英雄嘅。在線上拉好距離,用Q-A和和弦Q嚟不斷嘅消耗,然後用W嚟換血。雖然系輔助裝出門,但系唔使走絕食流,只系把輔助裝備做出門裝,後續晚點升級也無所謂。
團戰依然系站喺後面,唔好賣自己開團,上單琴女嘅裝備好,團戰用E加速幫助隊友掹,同時留着R打反手。

mouse989 2020-4-17 09:27 AM

吸血流烏迪爾
烏迪爾系一個很冷門嘅打野,之不過全新嘅出裝思路和能夠回血嘅征服者讓烏迪爾喺野區也有了誇張嘅勝率。
技能加點
主Q副E,Q技能嘅爆發攻速讓烏迪爾喺野區可以只揪任何英雄,搭配E嘅加速和暈眩GANK更有保障。

mouse989 2020-4-17 09:29 AM

符文天賦
精密系&主宰系,屬性碎片1攻速 1自適應 1護甲
主系點出征服者、凱旋、歡欣、致命一擊,烏迪爾嘅Q技能提供了大量嘅攻速,讓搭配攻速裝備2秒就能A出征服者,喺野區嘅對抗中先A出征服者換血就會非常有優勢,還能搭配W技能嘅吸血。副系點出惡意中傷和貪欲獵手,讓烏迪爾暈住對方後還能打出真實傷害。

mouse989 2020-4-17 09:30 AM

出裝推薦
寬刃刀出門,先做出藍色攻速打野刀,幫助烏迪爾留人,然後做出死亡之舞,進一步強化烏迪爾嘅吸血能力,順風可以做三相/AP多出智慧魔刃。防禦裝備出血手,憑借吸血烏迪爾殘血也能吸返嚟,呢個時候血手嘅護盾就很關鍵了,最後出板甲增加烏迪爾嘅移速。

mouse989 2020-4-17 09:31 AM

打野技巧
烏迪爾雙BUFF開局到3,然後去河道主動搵對方打野,喺野區烏迪爾前期只揪就系無敵,無論系對方系盲僧仲系趙信,只要E加速暈到就可以Q-A追着打。多壓制對方打野發育,搵機會GANK,中期去野區逼團拿龍和峽谷先鋒。
玩烏迪爾嘅核心思路就系利用強大嘅只揪能力幫助隊伍建立優勢,然後迅速結束游戲,而唔系拖慢節奏到後期,烏迪爾團戰就比較尷尬了,

mouse989 2020-4-17 09:33 AM

:smile_39: :smile_39: :smile_39:

mouse989 2020-4-17 09:34 AM

全著甲派克
中單派克曾經火極一時,慘遭削弱,但系新賽季新增了著甲裝備,從側面上嚟講也系對派克嘅一種加強,著甲越高大招嘅斬殺也就越高,所以中單派克又返嚟了。
技能加點
主Q副W,Q技能屬於鉤子類型嘅控制,讓派克嘅遊走變得極具威脅。

mouse989 2020-4-17 09:42 AM

符文天賦
主宰系&巫術系,屬性碎片2自適應 1魔抗
主系點出叢刃、猛然沖擊、眼球收集器、終極獵人,有叢刃派克可以貼臉Q-AAA快速嘅打一套,終極獵人減少派克大招嘅CD,冇大招嘅派克喺團戰里十分嘅尷尬。副系點出水上行走和迅捷增加派克嘅支援速度。

mouse989 2020-4-17 09:43 AM

出裝思路
短劍出門,然後做出提亞馬特幫助派克清線,冇線權冇法支援。然後做出暗影闊劍、暮刃、夜之鋒刃、幽夢嘅著甲四件套,多出嘅暗影闊劍對其他AD刺客嚟講系一種削弱,但系對於只需要破甲呢一種屬性嘅派克嚟講嗰就再合適之不過了。後期把提亞馬特換成復活甲打團。
對線技巧
依家派克嘅回復能力被打打嘅削弱,所以對線盡量以和平發育為主,搵機會喺對方補刀陣Q過嚟AAA然後E往後暈住並且拉開距離。6級後有提亞馬特就用瘋狂嘅推線,抑或叫上自家打野,E先手接Q,兩個控制技能很容易擊殺對方中單。

mouse989 2020-4-17 09:44 AM

派克解放後多去邊路遊走,一定要用大招「搶人頭」,咁隊友和自己都能拿到人頭錢,快速拉開經濟差距。團戰開着W喺一邊等待機會,只要有殘血馬上入場開大收割。

隔夜自我的救星 2020-4-26 02:32 PM

謝謝分享

DIDADIDA456 2020-4-27 09:10 AM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***
頁: [1]
查看完整版本: 上單琴女掂攞代索拉卡 韓服三大黑科技推薦