查看完整版本 : 魔宗劍姬強勢崛起 版本八大冷門套路盤點

milk9595 2020-4-17 09:46 AM

魔宗劍姬強勢崛起 版本八大冷門套路盤點

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

milk9595 2020-4-17 09:47 AM

milk9595 2020-4-17 09:48 AM

milk9595 2020-4-17 09:49 AM

milk9595 2020-4-17 09:50 AM

milk9595 2020-4-17 09:51 AM

milk9595 2020-4-17 09:52 AM

milk9595 2020-4-17 09:53 AM

milk9595 2020-4-17 09:54 AM

ckanwi 2020-4-17 09:57 AM

下路:嵐切大嘴
大嘴系目前版本非常冷門慨一個英雄選擇,喺咁慨情況下有玩家開發出了新慨出裝打法,放棄了傳統慨破敗羊刀思路,而系選擇了嵐切慨暴擊流打法。

ckanwi 2020-4-17 09:58 AM

符文出裝
符文點法系大嘴主流嘅一個致命節奏流,以致命節奏嚟提升大嘴嘅攻速水平,之後點出氣定神閑配合大招提升團戰嘅一個法力續航,之後點出血統致命一擊嘅組合,副系選擇神奇之鞋與餅干配送。
出裝上走嵐切羊刀流,主要嘅核心就系利用嵐切嘅主動減速配合羊刀嚟打出更高嘅一個先手輸出爆發,之後轉颶風無盡嘅暴擊流,也可以根據情況選擇智慧末刃抑或破敗。

ckanwi 2020-4-17 09:59 AM

打法核心

大嘴技能加點選擇主W副Q,對線期大嘴嘅主要消耗思路以W嘅超遠射程為核心,配合EQ兩個技能留人並打出更高嘅輸出傷害,喺配合軟輔嘅情況下可以套盾打消耗以自身發育為主,配合硬控輔助可以更多地打下路對拼追求一波流嘅擊殺。

ckanwi 2020-4-17 10:00 AM

大嘴喺擁有嵐切之後以先手平A減速配合EQ可以很好地抓住機會單食對面嘅輔助或AD,喺團戰嘅過程中大嘴也可以利用呢一手減速幫助隊伍更好地打出先手留人效果,咁嘅出裝可以最大化大嘴中期嘅一個作戰能力。

ckanwi 2020-4-17 10:01 AM

下路:強攻刀妹
刀妹系很多職業選手都很中意拿嚟打下路嘅英雄,呢個冷門嘅下路英雄喺路人局中使用時,建議搭配強控嘅先手輔助,可以更好地打出效果。

ckanwi 2020-4-17 10:01 AM

符文出裝
下路刀妹嘅符文點法建議選擇強攻流,比起中上兩個位置嘅打法,強攻對線期更容易觸發更適合對陣遠程英雄,其他符文上點出韌性與堅毅唔倒嘅極限對拼符文,副系則點出餅干和時間扭曲補葯提升對線續航,減少對面遠程英雄嘅傷害。
出裝上依然走三相九頭蛇路線,九頭蛇可以根據情況選擇貪欲抑或巨型,兩件套之後轉血手復活甲,後期轉坦克裝備,過程中如果遇到AP強勢嘅陣容也可以出一件智慧末刃。

ckanwi 2020-4-17 10:02 AM

打法核心

刀妹嘅技能加點選擇主Q副E,刀妹與亞索擁有一定嘅相似之處,作為近戰英雄喺下路擁有很強嘅一個發育和先手對拼能力,刀妹喺對線期可以穩定發育到3級,然後抓Q技能嘅先手配合E打對拼,喺配合硬控輔助嘅情況下,刀妹打出被動後容易打出對線擊殺。

ckanwi 2020-4-17 10:03 AM

熟練掌握E嘅一個快速施法技巧,對線期有很多先手機會可以打出優勢,6級以三段式連招為核心,QR先手一段E接Q近身平A接二段E再接Q,觸發被動後喺敵人後撤後使用最後一發Q配合A完成擊殺。
對線期結束後刀妹喺團戰中尋搵進場QR嘅機會打沖陣,W抵擋傷害,Q收割殘血。

ckanwi 2020-4-17 10:04 AM

輔助:餘震奧恩
奧恩系目前版本最強嘅上單英雄之一,但系很多玩家唔知嘅系,輔助位置嘅奧恩也有着非常高嘅強度,適合用嚟對位各種唔同嘅輔助英雄。

ckanwi 2020-4-17 10:05 AM

符文出裝
輔助奧恩嘅符文選擇餘震,主要觸發方式就系QE嘅擊飛以及大招嘅先手,之後點出爆破提升拆除鍍層嘅能力,之後點出復蘇之風減少遠程傷害,搭配過度生長提升自身嘅坦度,副系點出星界洞悉與完美時機,完美時機嘅秒表可以更快地讓奧恩出到石像鬼石板甲。工資裝上選擇鋼鐵護甲,提升自己嘅攻擊力和對拼能力,之後第一件裝備先出石像鬼石板甲,之後走鳥盾騎士和救贖嘅固定坦克輔助出裝,救贖和鳥盾可以升級。

ckanwi 2020-4-17 10:05 AM

打法核心

奧恩嘅技能加點選擇主Q副W,對線期以Q為主要嘅消耗手段,QEWA為主要嘅先手對拼連招,可以通過對線期嘅抓機會,喺熔岩柱即將出現陣E擊飛敵人,可以重點抓對面兩人靠喺一起嘅時機打雙重擊飛配合ADC打對拼,如冇合適機會可以以發育為主。

ckanwi 2020-4-17 10:06 AM

喺某種程度上嚟講,奧恩嘅定位系一個團隊輔助,對線期可以充分利用自身被動提升續航,關鍵系喺6級之後嘅先手以及中期團戰中作為主要開團點和坦克嚟使用嘅能力,充分發揮奧恩嘅優勢,喺中期以開團和進場控制配合隊友滾起雪球。
12級之後幫助自己和隊友升級裝備,可以更好地幫助隊伍攞得勝利。

ckanwi 2020-4-17 10:07 AM

輔助:艾黎琴女
琴女喺得到版本加強之後,其英雄強度已經達到了一個極高嘅水平,喺面對硬控輔助陣也有更強嘅一個應對能力,系一個非常抵大家去選擇嘅軟輔。

ckanwi 2020-4-17 10:08 AM

符文出裝
符文上選擇軟輔嘅固定點法,核心符文點出艾黎,配合焦灼嚟提升琴女嘅一個對線傷害能力,之後點出流系帶與迅捷兩個符文,副系方面建議點出完美時機嘅秒表和餅干配送,完美時機可以更好地保護琴女嘅安全。
琴女嘅工資裝選擇竊法之刃,之後嘅核心出裝走聖杯香爐兩件套,可以搭配雙生暗影與救贖鳥盾,可以根據唔同嘅局勢選擇最正確嘅出裝。

ckanwi 2020-4-17 10:08 AM

打法核心
琴女嘅技能加點選擇主Q副W,對線期以Q嘅遠程消耗和QA(被動)為主要嘅進攻手段,喺過程中琴女由於自身血量比較少,因此需要注意自身走位小心被輔助先手,喺琴女嘅E技能加強後,琴女嘅移速加成效果可以更好地追擊和風箏敵人。

ckanwi 2020-4-17 10:09 AM

琴女喺對線期可以選擇攻守轉換嘅靈活打法思路,配合強勢ADC打消耗與對拼,配合發育型ADC主打保護,6級之後以大招先手配合QA被動嘅一套擁有非常強嘅爆發,配合打野和ADC有很強嘅先手擊殺能力。
中期琴女嘅三技能BUFF加成可以為隊伍帶嚟巨大嘅戰鬥力加成,過程中要小心唔好被對方針對,保護好自己嘅安全,隊友也能因此獲益。

ckanwi 2020-4-17 10:09 AM

輔助:電刑岩雀
岩雀喺最近嘅韓服高端局中經常出依家下路,喺輔助和射手兩個位置上靈活轉換,都擁有很高嘅強度,相比之下輔助位置嘅岩雀更加冷門一些。

ckanwi 2020-4-17 10:10 AM

符文出裝
符文選擇電刑流,岩雀嘅連招很容易觸發電刑嘅傷害,之後點出惡意中傷配合WE嚟提供額外嘅真實傷害,第三行點出僵屍守衛搭配最後一行嘅貪欲獵手提升後期嘅續航能力。副系方面點出凱旋與致命一擊,也可以選擇點出啟迪系嘅續航符文。

ckanwi 2020-4-17 10:11 AM

岩雀嘅出裝上選擇竊法之刃出門,第一件建議先選擇GLP-800提升先手能力,以GLP搭配EW可以更好地打出先手,之後嘅出裝可以優先選擇鬼書抑或冰杖,冰杖可以提供額外控制,鬼書可以大幅提升岩雀嘅傷害。

ckanwi 2020-4-17 10:11 AM

打法核心

岩雀嘅技能加點選擇主Q副E,岩雀打輔助嘅優勢之處在於自身嘅消耗能力強,而喺掘石場上施放單發Q技能可以回藍而且提供額外移速,喺下路對線期可以緊靠牆壁獲得被動移速,嚟靈活地風箏敵人,同時尋搵先手嘅機會。

ckanwi 2020-4-17 10:12 AM

ADC擁有一定嘅減速先手技能時,岩雀就可以通過EW嘅配合搵先手嘅擊殺機會,6級之後岩雀可以用大招快速回線抑或支援其他路,封路配合隊友嚟帶動節奏,而喺擁有GLP-800後,岩雀就可以更多地尋搵先手機會配合ADC和隊友打出擊殺滾起雪球。
中後期岩雀則完全可以作為一個團隊嘅核心輸出點嚟打,充分利用EW控場配合Q可以打出極高嘅爆發輸出。
頁: [1] 2
查看完整版本: 魔宗劍姬強勢崛起 版本八大冷門套路盤點