查看完整版本 : 下路高勝率快樂黑科技 塞恩時光自爆流打法

ckanwi 2020-4-17 11:10 AM

下路高勝率快樂黑科技 塞恩時光自爆流打法

既強力,又好玩嘅下路黑科技,自爆步兵流塞恩時光。
呢套打法嘅主要核心在於利用塞恩E踢敵方小兵嘅機制,喺敵方小兵身上掛着嘅時光嘅炸彈即將引爆時,將小兵E過去,然後利用時光嘅減速,保證塞恩Q嘅命中,利用Q嘅擊飛時間,保證時光雙Q嘅命中,而到六之後,兩人不論從控制上嘅配合,仲系傷害嘅銜接之上都系非常完美嘅,基本可以直接一套將對手擊殺,根本唔畀對手任何反應嘅機會,而且呢兩個傢伙除咗前二三級會被壓一些之外(仲系喺配合唔咁熟練嘅情況下),基本可以按着對面下路組合打,而且越塔能力強嘅過分,肉坨坨配個復活,簡直唔畀對面活路

ckanwi 2020-4-17 11:11 AM

亡靈戰神 塞恩
塞恩嘅強勢在於E兵嘅減速,呢個減速可以使時光嘅Q非常輕易嘅便能命中,但系搵准E嘅時機呢個操作仲系需要練一下嘅,只要練習個幾次,一般就都會了,塞恩Q嘅長時間嘅擊飛和高額嘅傷害也可以配合時光嘅雙Q控制和爆發打出意想唔到嘅傷害效果,實戰作用相當炸裂

ckanwi 2020-4-17 11:11 AM

時光守護者 基蘭
時光本身只有一個傷害技能,雖然傷害唔低,但系相對嘅難以命中和打出雙段嘅控制,配合塞恩之後,時光嘅Q基本可以講系必中,而且塞恩嘅Q蓄力較長,基本上不在視野盲區施放嘅話,很難當面打出較長嘅蓄力,喺配合時光E嘅減速之後,呢個Q技能便可以相當容易嘅打出較長時間嘅控制和較高嘅傷害,而且時光嘅R技能也可以使本就肉嘅唔像話嘅塞恩擁有第二條命,可謂殺人誅心

ckanwi 2020-4-17 11:12 AM

召喚師技能
【塞恩】
塞恩選擇閃現和點燃,閃現提供額外嘅位移,提高塞恩追殺和逃生能力,點燃提高線上嘅壓制能力,一般嘅情況,呢套組合里嘅時光基本系躲喺後面丟炸彈嘅,因此呢個點燃塞恩帶!
【時光】
時光選擇閃現和治療,閃現提供額外嘅位移,提高時光追殺和逃生能力,治療可以更好嘅保證自身嘅生存能力,也可以選擇TP提高自己嘅回線和支援能力,如果敵方控制技能較多,也可以選擇凈化。

ckanwi 2020-4-17 11:13 AM

技能加點
【塞恩】
一級E,二級Q,三級W,主E副Q,塞恩嘅呢個打法主要傷害來源系佢嘅E技能
【時光】
一級Q,二級W,三級E 主Q副E,時光常規加點

ckanwi 2020-4-17 11:13 AM

推薦裝備

【塞恩】
呢套打法中嘅塞恩選擇AP出裝,咁出裝嘅塞恩消耗能力直接拉滿,梗系,也可以選擇常規嘅塞恩出裝,常規出裝容錯率更高,但系冇AP塞恩歡樂,開黑嘛,快樂才系最重要嘅!
出門裝唔使多提,聖物之盾加兩紅

ckanwi 2020-4-17 11:14 AM

塞恩嘅核心裝備系呢三件,建議先出個遺失嘅章節嚟保證藍量嘅回復,由於被動和W嘅存在,塞恩喺前期基本可以唔使不足自身嘅坦度,而且時光嘅大招也可以增加佢嘅容錯率,基本上做出鬼書和盧登嘅塞恩可以配合時光打出相當恐怖嘅傷害,直接可以炸得對手頭皮痹
最後兩件大件可以選擇繼續補足輸出,也可以選擇做出一些肉裝嚟使自己嘅生存得到一定嘅保證,梗系了,開黑嘛,玩套路嘛,最重要嘅就系快樂,所以一般推薦全輸出裝!鞋選擇法著鞋!

ckanwi 2020-4-17 11:15 AM

【時光】
時光嘅出裝基本以傷害為主,和主流嘅中單時光唔同(冰槍和雙生暗影嗰一套),呢個下路組合嘅控制相當充足,唔使時光喺裝備上拉起更多嘅控制,呢套組合也可以時光輔助塞恩主C,開黑嘛,兄弟嘛,邊個輔助唔都一樣,都系按着對面殺
出門裝選擇多蘭戒加兩紅,自信點嘅,可以選擇殺人戒

ckanwi 2020-4-17 11:15 AM

第一件裝備選擇盧登,第二件裝備選擇鬼書,濺射傷害配合法著裝備可以喺前中期打出成噸嘅傷害,而且和好兄弟塞恩嘅出裝也很配哦!開黑嘛,好兄弟嘛,出裝就系要整整齊齊!第三件選擇沙漏保命,沙漏配時光,遇事唔使慌,撐過呢一波,傷害兄弟擋!
最後兩件繼續做出輸出裝備,首推女妖,然後再寶珠和帽子之中選一件,推薦寶珠,因為可以配合塞恩嘅R一起逮蝦戶!開黑嘛,梗系要跟着自己嘅兄弟啦!

ckanwi 2020-4-17 11:16 AM

符文加點
呢套組合嘅符文選擇雙彗星,呢也系呢套組合嘅鶻突人之處,一旦塞恩嘅E推到了,迎面而嚟嘅就系兩個彗星
【塞恩】
主系選擇巫術,點出彗星,法力系流帶提供額外嘅法力值,使線上消耗可以更頻繁,超然提供嘅額外冷卻縮減可以使呢套組合嘅中期消耗更為頻繁,梗系,也可以選擇迅捷,畢竟時光提升嘅移速可以食到呢個加成,也會使呢套組合更加快樂,焦灼進一步提升組合線上嘅消耗能力。
副系選擇堅決,爆破提高推塔能力,呢個可以換成第二排嘅骸骨鍍層,一般嚟講,第一次使用呢套組合推薦骸骨鍍層,可以增加容錯率,但系,開黑嘛,快樂嘛,要乜容錯率,直接推掉一塔,轉線去鶻突別人!

ckanwi 2020-4-17 11:17 AM

【時光】
主系選擇巫術,點出彗星,法力系流帶提供額外嘅法力值,使線上消耗可以更頻繁,超然提供嘅額外冷卻縮減可以使呢套組合嘅中期消耗更為頻繁,梗系,也可以選擇迅捷,畢竟時光提升嘅移速可以食到呢個加成,也會使呢套組合更加快樂,焦灼進一步提升組合線上嘅消耗能力。
時光嘅副系有很多種點法,呢度推薦主宰系嘅惡意重傷和終極獵人,終極獵人提供嘅大招冷卻縮減可以使時光嘅大CD非常非常短,也可以使塞恩更加肆無忌憚嘅揸車殺人!

ckanwi 2020-4-17 11:18 AM

核心打法
一級各自點出消耗技能,呢個時候腦子裡唔好想着啲有嘅冇嘅,呢套組合一級就系消耗,消耗!
二級時,各自擁有了控制手段,呢時候嘅塞恩和時光可以嘗試打一大套傷害了,一旦時光嘅雙Q命中,便可以使塞恩可以斬出一個傷害較高嘅Q技能,由於下路脆皮較多,呢一套基本可以打出召喚師技能,遇到特殊脆嘅,心裡還冇點數嘅,基本可以直接打死
三級時,呢套組合就更加肆無忌憚了,踢出了雙Q之後(踢出雙Q噉解就系,身上掛着Q嘅小兵被瞬間踢到了地上嘅炸彈上,打出雙Q嘅控制效果,呢個操作需要一定嘅配合),可以直接使塞恩打出一個蓄力Q,之後時光嘅減速也可以使呢個蓄力做嘅更長。
六級時,呢套組合基本可以無法無天了,消耗幾波之後直接越塔,根本唔將道理,就算打野嚟了,頂多塞恩被換了,塞恩屍體還能直接錘人一頓,簡直瘋狂。

隔夜自我的救星 2020-4-26 02:28 PM

謝謝分享
頁: [1]
查看完整版本: 下路高勝率快樂黑科技 塞恩時光自爆流打法