查看完整版本 : 三星小法點名機器 雲頂經典陣容覺醒

xcqwdasd 2020-4-17 11:10 AM

三星小法點名機器 雲頂經典陣容覺醒

三星小法點名機器雲頂經典陣容覺醒

xcqwdasd 2020-4-17 11:11 AM

山脈六法
陣容組成
腥紅收割者-弗拉基米爾、深海泰坦-諾提勒斯、復仇炎魂-布蘭德、暗黑元首-辛德拉、邪惡小法師-維迦、岩雀-塔莉婭、喚潮鮫姬-娜美、熔岩巨獸-墨菲特(轉職魔法師)

xcqwdasd 2020-4-17 11:12 AM

羈絆效果
4海洋:所有友軍每4秒回復30點法力值
6魔法師:魔法師100%幾率施法兩次
2山脈:一名隨機友軍獲得1500點生命值嘅護盾
2守護神:守護神增加150%護甲

xcqwdasd 2020-4-17 11:12 AM

核心英雄及裝備推薦
邪惡小法師-維迦:水銀(拳套+斗篷)、龍牙(斗篷+斗篷)、熾天使(眼淚+眼淚)
熔岩巨獸-墨菲特:法師之帽(鏟子+眼淚 魔法師轉職,石頭人一下放兩次大多帥喔)

xcqwdasd 2020-4-17 11:13 AM

陣容解析
呢個陣容已經系非常古老嘅陣容了,放喺依家可以講系冷門陣容也唔為過。依家10.1b版本嘅鏟子爆率變高了,並且依家搶鏟子嘅人也並唔算多了,非常好拿嘅。呢個陣容唯一需要追三星嘅英雄只有邪惡小法師,追到三星之後就開始嘆點名嘅快樂吧!有4海洋喺唔使太多回藍,只需要一個熾天使即可,剩下兩件裝備建議堆防裝,水銀、龍牙、復活甲抑或狂徒都很好,呢度比較推薦水銀和龍牙,一系防控制,二系增加魔抗防止被對面嘅沙漠皇帝捅到後面。

xcqwdasd 2020-4-17 11:14 AM

熔岩巨獸轉魔法師作用非常大,直接撞兩次,二星熔岩巨獸撞一次就眩暈2.5秒,咪提有多香了!有條件嘅話畀暗黑元首抑或喚潮鮫姬帶一個鬼書,控制一下對面嘅回血。
總嘅嚟講呢套陣容輸出夠,控制足,但系如果碰到4秘術陣容時冇三星小法師會比較難頂,而且很驚召喚陣容嘅牧魂人以及虛空先知嘅召喚物浪費技能。

xcqwdasd 2020-4-17 11:14 AM

運營思路
開局首選鏟子最穩健,保證自己能夠喺8人口時成型6魔法師4海洋。冇鏟子拿眼淚抑或其他組件都可以,仲系想玩呢套陣容嘅話可以考慮前三輪賣一波血搶鏟子。
前期過渡推薦使用森林,法強裝可以直接合畀妮蔻抑或詭術妖姬打工用,防裝可以丟畀扭曲樹精用,越早能合出裝備畀場上使用,你嘅血量就掉得越少。

xcqwdasd 2020-4-17 11:15 AM

6人口時最好系有4海洋3法師嚟進行過渡,最好能搭配上山脈羈絆,有兩種辦法,一系直接岩雀+熔岩巨獸,二系喺山脈圖時喺拿到熔岩巨獸之前用岩雀+山脈元素女皇進行過渡,基本上除咗4費卡之外其他都到2星嘅話系能夠鎖血嘅。此時如果能夠合出魔法師之帽畀熔岩巨獸更好。

xcqwdasd 2020-4-17 11:16 AM

然後存錢上人口,狼上7雞上8,我哋必須快速到8人口湊到6魔法師增加我哋嘅戰鬥力,喺上了8人口後就可以開始搵三星小法師了,3費卡喺冇同行嘅情況下仲系非常好到3星嘅,有了三星小法師之後就睇着佢表演就完事了!

xcqwdasd 2020-4-17 11:16 AM

非常經典又有趣嘅陣容,小法能3星嘅話,強度很足。

xcqwdasd 2020-4-17 11:17 AM

:loveliness: :loveliness: :loveliness: :loveliness: :loveliness:

隔夜自我的救星 2020-4-26 02:28 PM

謝謝分享
頁: [1]
查看完整版本: 三星小法點名機器 雲頂經典陣容覺醒