查看完整版本 : 五大增強英雄 厄加特上路壓制極強

ckanwi 2020-4-20 03:02 PM

五大增強英雄 厄加特上路壓制極強

10.6-10.7兩個版本出類掹萃嘅英雄唔多,但系喺10.8有唔少嘅英雄都得到了增強,今日筆者將畀大家詳細解讀10.8版本嘅五大增強英雄,讓大家能選擇合適嘅版本寵兒上分。

ckanwi 2020-4-20 03:03 PM

無畏戰車 厄加特
改動分析
E技能:鄙棄
關於郁速度嘅BUG修復:修復了一個Bug,該Bug曾導致厄加特喺沖鋒時冇獲得額外嘅郁速度。

ckanwi 2020-4-20 03:03 PM

關於暈眩效果嘅BUG修復:依家,厄加特能夠輸出嘅控制效果持續時間為1.5s,包括暈眩效果持續時間,及拋起敵方英雄所消耗嘅時間,該時長原本為10.6版本嘅改動目標。(依家,技能講明也將正確地顯示上述總控制效果持續時間)。

ckanwi 2020-4-20 03:04 PM

R技能:超越死亡嘅恐懼
冷卻時間:120/95/70s→100/85/70s
解析:厄加特喺10.8版本除咗E技能Bug修復以外,最重要嘅增強系R喺前、中期嘅CD時間大幅度降低,從依家嘅版本開始,厄加特喺上單位將會有更強嘅壓制、控制能力。

ckanwi 2020-4-20 03:05 PM

符文解讀
厄加特嘅符文推薦點主系精密,副系堅決,符文碎片攻速、適應、護甲。
厄加特喺上單系偏肉、偏鶻突嘅英雄,點出征服者能強化厄加特喺對拼時嘅輸出能力,尤其系滿層征服者嘅治療配合厄加特嘅E盾前期將很肉,精密強化輸出,堅決能強化對抗力。

ckanwi 2020-4-20 03:06 PM

出裝推薦
厄加特嘅出裝以半肉裝為主,前期盡早嘅做出黑切,厄加特喺上單點出征服者有很強嘅輸出能力,死舞配合W+征服者提供嘅治療能力強,綠甲加坦度、回復,反甲睇下點做出。

ckanwi 2020-4-20 03:06 PM

加點分析
Q:能造成傷害並且減速對手;W:升至滿級可以無限使用;E:突進、獲得護盾加成
厄加特嘅加點主W副Q,有R點R。

ckanwi 2020-4-20 03:07 PM

玩法技巧
厄加特前期對線時瞬間嘅爆發能力唔高,但系有很強嘅消耗能力,厄加特喺對線近戰英雄時可以不斷嘅利用Q+W嘅方式去消耗對手,但系厄加特有一個弱點就系前期嘅CD時間會比較長一些,所以盡可能嘅喺有限嘅CD里將技能都打喺對手身上,厄加特嘅六條腿朝向時固定嘅,所以一定要依靠自身嘅走位嚟最大程度嘅利用烈焰掃盪。合理嘅用技能+平砍觸發被動能讓厄加特嘅輸出能力最大化

ckanwi 2020-4-20 03:08 PM

玩厄加特走位系最關鍵嘅,前期注意打野英雄嘅位置,可以考慮利用E打先手,咁能更容易嘅配合打野完成擊殺,中、後期嘅團戰期大招可以考慮嚟打先手,但系依家對於厄加特嚟講利用R嚟打處決系最合適嘅,依家例如妖姬、魚人咁機動性很強嘅英雄可以殘血逃生,但系面對厄加特嘅大招經常也很乏力。團戰期嘅厄加特最好嘅就系利用好W嘅0CD瘋狂嘅輸出,搵機會跟進E背人,R打處決利用恐懼控場。

ckanwi 2020-4-20 03:09 PM

麥林炮手 崔絲塔娜
改動分析
E技能:爆炸火花
爆炸傷害加成:50/70/90/110/130%額外攻擊力→50/75/100/125/150%額外攻擊力

ckanwi 2020-4-20 03:10 PM

解析:喺10.8版本小炮嘅E技能嘅爆炸傷害喺中、後期大幅度提升,呢強化了小炮喺團戰期嘅爆發能力,尤其系中期嘅小規模團戰,小炮進場嘅收割、瞬間嘅爆發能力提升巨大。

ckanwi 2020-4-20 03:10 PM

符文解讀
小炮嘅符文推薦點主系主宰,副系精密,符文碎片攻速、適應、護甲。
近期叢刃小炮非常火熱,小炮嘅E技能增強後依家小炮更偏向於打爆發,點出叢刃以後雖然持續DPS能力會略差,但系叢刃提供嘅爆發攻速很可觀,主宰、精密小符文能加續航。

ckanwi 2020-4-20 03:11 PM

出裝推薦
小炮嘅出裝推薦以「暴擊」屬性為核心,其中最重要嘅裝備系無盡+嵐切嘅體系,對於爆發傷害有着比較高嘅提升,喺中後期開始往攻速方面考慮,最佳嘅組合火炮電刀爆發也高。

ckanwi 2020-4-20 03:11 PM

加點分析
Q:提升攻速、強化輸出效率;W:核心嘅位移技能;E:10.8增強,爆發傷害更高
小炮嘅加點主E副Q,有R點R。

ckanwi 2020-4-20 03:12 PM

玩法技巧
小炮屬於發育型英雄,對線期盡量用平砍補刀,如果對手屬於推線型英雄再用E清線,如果一直用E推進將會把線權放畀對手,學會平A+E唔同嘅推線方式能讓小炮喺對線期嘅發育能力得到提升。喺六級以後小炮開始具備爆發能力,中期小炮可以主動配合隊友打小規模嘅團戰,小炮嘅E喺10.8增強以後傷害很高,唔使非得掛喺對手嘅脆皮身上

ckanwi 2020-4-20 03:13 PM

如果對手嘅陣型拉嘅比較開,小炮可以將E掛畀前排,然後再跟R將前排推到對手嘅後方,咁能讓E喺對手嘅後排炸開,呢種打法有點類似基蘭嘅Q配合盲僧嘅迴旋踢,梗系呢種雙英雄嘅默契玩法小炮一個人就能做到,進入後期以後小炮嘅被動射程疊加起嚟以後輸出會更容易,喺對手有殘血時要大膽嘅用W進場收割,以此嚟刷新W再跟進,從而完成戰場收割。

ckanwi 2020-4-20 03:13 PM

流浪法師 瑞茲
改動分析
基礎屬性
生命值:570.48→575
護甲值:21.552→22
攻擊力:55.04→56

ckanwi 2020-4-20 03:14 PM

Q技能:超負荷
額外郁速度:當帶着兩層符文釋放嘅Q,瑞茲將獲得20/25/30/35/40%→28/32/36/40/44%郁速度。

ckanwi 2020-4-20 03:15 PM

解析:瑞茲嘅基礎屬性喺10.8版本小幅度提升,重點系瑞茲嘅Q嘅移速加成大幅度提升,讓瑞茲嘅機動性得到強化,10.8版本瑞茲將更適合上單位,能很好嘅牽制近戰戰士。

ckanwi 2020-4-20 03:15 PM

符文解讀
瑞茲嘅符文推薦點主系巫術,副系主宰,符文碎片適應、適應、魔抗。
喺10.8主要增強了瑞茲Q嘅移速,相位猛沖變得更加關鍵,咁瑞茲將會有更強嘅風箏能力,巫術系嘅符文提供嘅法力續航強,還有很強嘅發育能力,主宰系能強化治療效果。

ckanwi 2020-4-20 03:16 PM

出裝推薦
瑞茲系發育型嘅英雄,喺出裝以發育裝為主,熾天使+時光杖嘅組合提供嘅前期發育、續航嘅效果都很唔錯,鬼書能更好嘅強化瑞茲嘅輸出,上單後期可以補肉裝,金身加容錯率。

ckanwi 2020-4-20 03:17 PM

加點分析
Q:核心嘅輸出技能,版本增強;W:配合E能打出控制效果;E:輔助輸出嘅手段
瑞茲嘅加點主Q副E,有R點R。

ckanwi 2020-4-20 03:17 PM

玩法技巧
上單瑞茲一般系後手拿出嚟嘅英雄,作為針對法核上單、近戰上單有着很突出嘅效果。瑞茲所有嘅技能想要打出高傷害,E嘅涌動效果系關鍵,所以喺起手時可以下意識嘅先鋪墊E嘅涌動效果,如果對手機動性強瑞茲可以先利用W觸發涌動嚟打控制,如果對手想要正面跟瑞茲剛嘅話可以以Q輸出為主,W+涌動嘅控制作為風箏型嘅連招嚟打,瑞茲喺對線要做嘅就系打消耗、發育。

ckanwi 2020-4-20 03:18 PM

前期瑞茲或許秒人能力會差一些,但系消耗能力唔系一般英雄比得過嘅,中、後期要搵機會利用TP建立優勢,上單瑞茲嘅推線能力很強,盡量喺兵線上牽制對手,近期版本格局發生改變以後上單嘅線權直接關繫到下路嘅成敗。團戰期瑞茲可以配合有開團能力嘅英雄R進場封路,先手畀E再跟進WQA著插打輸出,協助主核收割殘局。

ckanwi 2020-4-20 03:19 PM

發條魔靈 奧莉安娜
改動分析
W技能:指令:雜音
加速友軍/減速敵軍:20/25/30/35/40%郁速度→30/35/40/45/50%郁速度

ckanwi 2020-4-20 03:19 PM

E技能:指令:保護
護盾值加成:0.4法術強度→0.5法術強度
解析:發條喺10.8版本嘅增強幅度仲系挺大嘅,W嘅加速、減速能力得到提升,讓發條喺對線期能更好嘅利用W拉近距離跟進平A打消耗,E法強提升,強化護盾提供嘅保護。

ckanwi 2020-4-20 03:20 PM

符文解讀
發條嘅符文推薦點主系巫術,副系主宰,符文碎片適應、適應、魔抗。
艾黎能配合發條嘅球去消耗對手,作為法系中單提供嘅法力續航系很關鍵嘅,法力流系帶能最大程度嘅增加艾希嘅法力續航嘅效果,主宰系以強化治療為主,讓發條換血更唔傷。

ckanwi 2020-4-20 03:21 PM

出裝推薦
作為法核英雄,出裝以爆發裝備為主,盧登配合AOE技能打出嘅濺射傷害能讓發條嘅清兵、輸出嘅能力更加嘅強大,後期帽子+法著杖能起到瞬秒脆皮嘅效果,金身增加容錯率。

ckanwi 2020-4-20 03:21 PM

加點分析
Q:發條嘅靈魂技能,控制球位置;W:輸出技能,有減速、加速;E:增加護盾保護
發條嘅加點主Q副W,有R點R。

ckanwi 2020-4-20 03:22 PM

玩法技巧
發條喺對線期要把握平砍嘅機會,發條嘅被動強化嘅平A傷害仲系唔錯嘅,對線期可以利用Q+W瞬發減速嘅效果跟進1-2發平砍,如果對手想要反打發條可以把E套畀自己重要嘅系要注意球嘅軌跡,如果對手直面反打很容易被發條嘅E軌跡再造成傷害,有盾以後邊後撤邊打,咁能拉開空間,還能消耗一波血量。喺六級後發條要積極嘅遊走,利用QWE能迅速清完一波線,發條嘅AOE傷害很足,能很好嘅牽制對手嘅中單。
頁: [1] 2
查看完整版本: 五大增強英雄 厄加特上路壓制極強