查看完整版本 : 國服強勢上分體系推薦!雲頂女團攜手神裝劍聖

xcqwdasd 2020-4-20 03:15 PM

國服強勢上分體系推薦!雲頂女團攜手神裝劍聖

隨着10.8版本嘅更新,國服近期又有邊些強勢嘅上分玩法呢,本期就為大家盤點解析國服雲頂上分玩法

xcqwdasd 2020-4-20 03:16 PM

6星守4法師

xcqwdasd 2020-4-20 03:16 PM

陣容羈絆
  6星之守護者(波比、佐伊、阿狸、妮蔻、辛德拉、奶老母):星之守護喺施放技能時會為其他星之守護共提供60法力值,喺佢哋當中擴散
  4法師(佐伊、阿狸、辛德拉、安妮):所有友方獲得45%法術強度提升

xcqwdasd 2020-4-20 03:17 PM

解析:星守+法師嘅玩法成型速度快,游戲中期嘅傷害非常高,可以快速成型滾起經濟優勢,再利用優勢提升棋子質量,核心輸出位嘅辛德拉利用技能開局秒人,釋放技能嘅頻率和啟動速度也系目前雲頂中頂尖水平。7人口就可以成型,8人口上璐璐組建2秘術師抑或猴子組建2重裝戰士。

xcqwdasd 2020-4-20 03:18 PM

英雄裝備
  由於星守法師冇明顯嘅前排英雄,帶有技能AOE控制嘅妮蔻就非常關鍵,復活甲保證技能控制嘅穩定釋放,離子火花、鬼書、龍牙等任選。

xcqwdasd 2020-4-20 03:18 PM

想要保證星守法師體系嘅提升,辛德拉三星非常有必要,咁可以保證技能嘅秒人能力。核心裝備熾天使提升藍量,快速釋放技能並觸發羈絆效果,後續裝備都系無用大棒為組合,雙帽子抑或珠光護手。

xcqwdasd 2020-4-20 03:19 PM

玩法思路
上文提到,星守棋子和法師棋子間組合成型非常快,前期佐伊拿裝備打工,阿狸技能二段嘅真實傷害非常唔錯,中期辛德拉+妮蔻嘅組合,一旦釋放技能觸發羈絆嘅回藍效果,後續啟動嘅速度就非常快了。更有奶老母關鍵時刻嘅大招回血,合理嘅保證站位,保證辛德拉嘅核心輸出點唔被秒,往往能夠打出一波連勝。再利用經濟搜出三星辛德拉和妮蔻,喺10.8版本嘅4法師得以加強,非常抵玩家上分使用。

xcqwdasd 2020-4-20 03:20 PM

神裝奧德賽劍士

xcqwdasd 2020-4-20 03:20 PM

陣容羈絆
  3奧德賽(琴女、亞索、劍聖):喺戰斗環節開始時,奧德賽英雄們會為每個鄰格嘅奧德賽英雄提供一個150護盾值和10%傷害提升
  2未嚟戰士(機器人、慎):所有友軍每4秒獲得15%攻擊速度加成
  3劍士(慎、亞索、劍聖):劍士嘅攻擊有30%幾率觸發兩次額外嘅攻擊打擊
  2秘術(琴女、卡爾瑪):所有友軍獲得35魔法抗性

xcqwdasd 2020-4-20 03:21 PM

解析:又系一套熟悉嘅低費3星卡拿神裝嘅玩法,核心C位劍聖、亞索喺裝備嘅加持下,有琴女嘅回復、卡爾瑪嘅護盾和未嚟戰士嘅眾多Buff提升,低人口高質量嘅體系,保證劍聖亞索嘅極致輸出能力。

xcqwdasd 2020-4-20 03:22 PM

英雄裝備
  劍聖由於技能回復和普通攻擊會造成額外真實傷害,本身系唔缺輸出嘅,只需要保證3星高質量和合理嘅裝備,棘刺背心嘅物免,水銀嘅魔抗免控,再搭配羊刀嘅加攻速,就可以活到最後「砍瘋了」。

xcqwdasd 2020-4-20 03:23 PM

亞索嘅思路和劍聖相似,由於技能機制,大招擊飛打出控制和攻擊特效,對於敵方C位有着非常好嘅傷害打擊能力,裝備為正義之手、巨人殺手,防裝為伏擊之爪抑或復活甲。

xcqwdasd 2020-4-20 03:23 PM

玩法思路
  像咁嘅低人口3星高質量體系,合理嘅開局和中期經濟積累非常關鍵。卡着50塊錢嘅經濟,喺打野階段結束,6人口附近就可以開啟搜牌,三星英雄劍聖、亞索、琴女咁食着裝備嘅棋子,系一定需要達成嘅,不然陣容嘅強度唔夠。

xcqwdasd 2020-4-20 03:24 PM

而6人口為基礎成型後,後續嘅提升思路也非常多,敵方法術體系多,後續就上4秘術師。抑或上猴子、錘石進一步提升攻速和陣容深度。如果對局中,該套玩法嘅人唔多,甚至只有己方一人玩,嗰中期成型極快,大概率鎖血。

xcqwdasd 2020-4-20 03:25 PM

機甲暗星刺

xcqwdasd 2020-4-20 03:25 PM

陣容羈絆
  4刺客(卡莎、小丑、魚人、艾克):喺戰斗環節開始時,刺客會郁到敵人嘅後排。 滲透者喺戰斗環節開始時獲得持續6秒嘅80%額外攻擊速度加成,參與擊殺後刷新
  3銀河魔裝機神(蘭博、安妮、魚人):喺戰斗環節開始時,3名隨機嘅銀河魔裝機神會被傳送到一台超級魔裝機神中
  3暗星(卡爾瑪、光輝、小丑):當一名暗星英雄陣亡時,其他所有友方暗星英雄獲得25攻擊力和法術強度
  2法師(安妮、光輝):所有友方獲得20%法術強度提升

xcqwdasd 2020-4-20 03:26 PM

解析:陣容核心為4刺客+3銀河魔裝機神,利用銀河魔裝機神合成嘅高血量蓋倫抗住敵方嘅輸出,而刺客英雄利用突進後嘅高攻速提升,秒殺敵方脆皮輸出。尤其系小丑三星後,搭配無盡+飲血劍,一旦釋放技能嘅背刺,絲血也能打出高額暴擊秒人。

xcqwdasd 2020-4-20 03:27 PM

英雄裝備
  銀河魔裝機神英雄中一般系安妮抑或蘭博掛裝備,一般裝備復活甲+離子火花、泰坦嘅堅決,上文提到嘅伏擊之爪也系唔錯嘅選擇。

xcqwdasd 2020-4-20 03:27 PM

小丑作為刺客體系嘅核心,升級三星後,利用技能嘅背刺可以打出極高嘅傷害,而無盡+飲血劍嘅組合就系為了殘血秒人,復活甲提升容錯率。

xcqwdasd 2020-4-20 03:29 PM

玩法思路
  機甲刺嘅玩法思路非常簡單,利用銀河魔裝機神合成蓋倫嘅高額血量和復活甲,拖延足夠嘅時間,幫助刺客更好嘅突進嚟擊殺敵方嘅輸出英雄,無論系刺客嘅輸出,仲系蓋倫嘅技能,都能夠達到傷害輸出多元化嘅目的。如果系三星銀河魔裝機神嘅棋子(安妮、蘭博)對於蓋倫嘅提升非常大,而三星小丑,只要復活甲喺身,進場唔被秒,一旦釋放技能背刺,幾乎系一刀秒脆皮。游戲後期嘅提升也非常簡單,換下螳螂上艾克,利用艾克大招也能打斷一些讀條技能嘅釋放。

xcqwdasd 2020-4-20 03:30 PM

虛空鬥法

xcqwdasd 2020-4-20 03:30 PM

陣容羈絆
  4鬥士(石頭人、機器人、蔚、大蟲子):鬥士們獲得額外700生命值
  3虛空(螳螂、大蟲子、維克茲):虛空英雄們嘅攻擊和技能造成真實傷害
  2未嚟戰士(卡牌、機器人):所有友軍每4秒獲得15%攻擊速度加成
  2法師(卡牌、維克茲):所有友方獲得20%法術強度提升

xcqwdasd 2020-4-20 03:31 PM

解析:虛空+鬥士嘅玩法喺雲頂S1賽季就備受玩家喜愛,而到了新版本,虛空鬥法嘅思路得以保留,作為7人口就可以達成完全體嘅玩法,一旦大眼+大蟲子嘅技能傷害和控制釋放得當,真實傷害可以克制重裝戰士和聖盾使,啟動速度也非常快。8人口可以上一位刺客(小丑、魚人、艾克),組成2刺客提升陣容深度。

xcqwdasd 2020-4-20 03:32 PM

英雄裝備
  虛空英雄嘅後期核心為大蟲子和維克茲,一個系利用高額技能和羈絆打出真實傷害,收割棋局,一個系利用前排高血量坦住,打出技能嘅AOE控制。

xcqwdasd 2020-4-20 03:33 PM

大眼嘅裝備核心為熾天使、大帽子為主,珠光護手、莫雷洛秘典則系備選裝備。

大蟲子復活甲保證唔被激活秒殺,可以提升技能釋放嘅容錯,狂徒、鬼書任選。

xcqwdasd 2020-4-20 03:33 PM

玩法思路
  前期開局2鬥士(石頭人+機器人)+2未嚟戰士(機器人+卡牌),就非常唔錯,利用機器人嘅鉤子也有很好嘅發揮,中期利用低費法師卡阿狸打工合裝備,1費嘅螳螂合2星湊羈絆即可。虛空羈絆嘅主C仲系大眼,系陣容傷害嘅最大來源。利用熾天使嘅藍量提升,搭配2法師嘅加成,7人口一旦達成3虛空。

xcqwdasd 2020-4-20 03:34 PM

利用大眼技能嘅真實傷害,可以克制唔少主流體系,只要注意大眼嘅站位即可,懼驚刺客也可以合成復活甲。8人口嘅思路,可以上高費刺客卡,抑或高費嘅AOE技能棋子(船長、女槍等)嚟配合大眼嘅技能,嚟收割棋盤。

隔夜自我的救星 2020-4-23 02:16 PM

謝謝分享
頁: [1]
查看完整版本: 國服強勢上分體系推薦!雲頂女團攜手神裝劍聖