查看完整版本 : 無限火力另類套路盤點!蒙多人馬體驗翻倍快樂

ckanwi 2020-4-20 03:29 PM

無限火力另類套路盤點!蒙多人馬體驗翻倍快樂

本期將為大家帶嚟無限火力翻倍快樂致勝盤點,幫助大家喺拿到呢些英雄時可以正確使用,喺獲攞最終勝利同時,收獲更多嘅快樂。

ckanwi 2020-4-20 03:30 PM

祖安狂人蒙多

ckanwi 2020-4-20 03:31 PM

符文推薦
推薦主系主宰副系巫術,小符文冷卻縮減,自適應,生命值。
黑暗收割攻擊殘血敵人可收集靈魂並提升對殘血敵人嘅傷害。
惡意中傷對行動受損嘅敵人造成額外傷害。
眼球收集器隨着擊殺守衛永久提升自適應傷害加成。
貪欲獵手隨着擊殺永久將我哋嘅技能傷害轉換為治療效果。
超然10級提供10%嘅冷卻縮減很叻嘅收益符文。
風暴聚集隨着時間嘅進行提供各項屬性嘅加成。

ckanwi 2020-4-20 03:32 PM

出裝推薦
  推薦板甲起手提供生命值和護甲加成並隨着郁提升移速加成,隨後我哋選擇狂徒鎧甲提供生命值及生命回復提升坦度血量續航,反甲提供護甲和反傷效果。其次魔抗我哋選擇適應性頭盔提升魔抗並幫助我哋減少持續魔法傷害,綠甲提供魔抗及生命值並提升治療效果,最後鞋選擇布甲鞋提供移速並幫助我哋吸收傷害。

ckanwi 2020-4-20 03:32 PM

加點推薦
推薦主Q副E有大點大。
  Q技能系我哋嘅消耗技能,蒙多掟出屠刀減速並傷害敵人。E技能系我哋主要嘅輸出技能,釋放技能可強化蒙多嘅攻擊及下次普攻傷害。

ckanwi 2020-4-20 03:33 PM

玩法推薦
  蒙多喺無限火力有着超強嘅坦度及輸出限制能力,呢度我哋前期需要做嘅就系掟Q,發育嘅同時消耗敵人,等待裝備成型及我哋強勢嘅期嘅到嚟。前期對線如果系雙人路,我哋可跟隨隊友嘅進攻節奏去黐住敵人,補足輸出完成擊殺。抑或仍Q限制敵人,提供畀友軍發育空間。團戰蒙多就系無腦突臉,有R即開R技能配合Q技能嘅限制及WE嘅輸出,邊驚敵人交出位移逃命技能,也會被再次黐住。

ckanwi 2020-4-20 03:34 PM

盲僧李青
符文推薦
推薦主系巫術副系堅決,小符文冷卻縮減,自適應,護甲。
艾黎可附着喺我哋嘅普攻和技能上以此提升普攻和技能嘅輸出。
無效化之法球當我哋生命值過低時可提供一個魔法保護護盾。
風暴聚集隨着時間嘅進行可提供各項屬性嘅加成。
生命源泉對行動受損嘅敵人進行標記友軍攻擊可獲攞一定嘅回復。
復蘇提升我哋護盾及治療效果並喺生命值過低時提升呢個效果。

ckanwi 2020-4-20 03:35 PM

出裝推薦
  推薦香爐起手畀予友軍護盾 治療時提供友軍嘅攻擊速度,鳥盾提供團隊一個小護盾畀予保護,救贖提供范圍回復提升我哋及友軍嘅作戰能力。其次我哋選擇坩堝可解除我哋自身及友軍嘅控制效果,金身提供法強及護甲畀予保護,最後唔使選擇鞋因為瞎子具備高機動,所以補出一個大帽子提升我哋嘅法強。

ckanwi 2020-4-21 09:56 AM

加點推薦
推薦主W副Q有大點大。
W技能系我哋嘅保護位移技能,可以友軍位或眼位為目標進行位移及提供護盾保護,可再次釋放提供吸血收益。Q技能系我哋嘅輸出技能,釋放技能傷害標記敵人,可再次釋放位移並傷害標記嘅目標。

ckanwi 2020-4-21 09:56 AM

玩法推薦
眾所周知因為玩家嘅不斷開發,無限火力中已經流傳了一個叫貼膜瞎嘅套路。冇錯瞎子本身就具備很叻嘅機動性及可玩性,再加上貼膜瞎嘅套路加持,無疑系翻倍快樂嘅最佳選擇。呢個套路核心就系利用W技能畀予友軍一個無限嘅護盾保護,前期畀予一起對線嘅隊友,後期畀予優勢最大嘅友軍。以呢種方式穩定及擴大優勢,從而攞得最終嘅勝利。梗系貼膜瞎也不僅僅可以貼膜,我哋也可尋搵機會秀一波摸眼迴旋踢抑或R閃等難度技巧。

ckanwi 2020-4-21 09:57 AM

戰爭之影 赫卡里姆
符文推薦
推薦主系主宰副系巫術,小符文冷卻縮減,自適應,護甲。
掠食者可附魔我哋嘅鞋並變為主動技能觸發時提供一個不斷蓄力嘅移速加成。
猛然沖擊突進和位移可提供著甲效果提升輸出傷害。
眼球收集器隨着擊殺敵人嘅守衛可永久提升自適應傷害加成。
無情獵手隨着擊殺永久提升我哋非戰斗狀態移速加成。
風暴聚集隨着時間嘅進行提供各項屬性嘅加成。

ckanwi 2020-4-21 09:58 AM

出裝推薦
推薦三相起手提供各項屬性嘅加成全方面提升我哋嘅能力,隨後選擇無盡有多少出多少,提供攻擊加成及暴擊加成。最後我哋選擇血手提供坦度加成並喺生命值過低時提供護盾保護。鞋推薦五速鞋大大提升非戰斗狀態嘅移速加成。

ckanwi 2020-4-21 09:59 AM

加點推薦
推薦主Q副E有大點大。
Q技能系我哋嘅輸出技能,釋放技能提供范圍傷害效果。E技能系我哋嘅爆發技能,釋放技能提供蓄力移速並最後沖向敵人造成傷害。

ckanwi 2020-4-21 09:59 AM

玩法推薦
人馬唔同於龍龜,可以講人馬有着極高嘅移速和爆發能力,當我哋隨機到人馬最好嘅選擇就系打野,刷野發育同時利用高移速不斷嘅Gank建立優勢並滾起雪球。呢度我哋中期盡可能嘅獲攞大型野區資源,一方面系建立團隊優勢保證後期勝利,另一方面系我哋獲攞風龍時可以進一步提升我哋嘅戰力。團戰嘅人馬只需開啟掠食者 E技能隨後沖向敵人脆皮R技能起手一腳直接帶走,無疑系酣暢淋漓嘅展現瞬間擊殺嘅魅力。

ckanwi 2020-4-21 10:01 AM

曙光女神 蕾歐娜
符文推薦
推薦主系堅決副系巫術,小符文冷卻縮減,自適應,生命值。
餘震配合我哋嘅控制技能觸發提供抗性加成並造成一段魔法傷害。
爆破隨着積攢提升對防禦塔嘅傷害快速嘅獲得鍍層金幣。
骸骨鍍層減少敵人對我哋嘅傷害提升對拼能力。
過度生長隨着附近小怪嘅死亡提升最大生命值加成。
風暴聚集隨着時間嘅進行提供各項屬性加成。

ckanwi 2020-4-21 10:03 AM

出裝推薦
推薦蘭頓起手提供生命值及護甲並提供一個范圍減速敵人嘅主動技能,隨後我哋選冰拳可配合我哋嘅技能下次普攻造成范圍減速限制效果,石像鬼板甲提供雙抗加成進一步提升坦度。綠甲提供生命值及魔抗加成並提升我哋嘅治療效果,適應性頭盔可減少敵人對我哋嘅持續魔法傷害,最後鞋選擇魔抗鞋提供移速魔抗及韌性加成。

ckanwi 2020-4-21 10:03 AM

加點推薦
推薦主E副Q有大點大。
E技能系我哋嘅控制技能,曙光可對一條直線嘅敵人造成傷害,控制最後一名敵人並將自己拉到目標身邊。Q技能同樣系我哋嘅控制技能,釋放技能對敵人造成傷害及眩暈控制效果。

ckanwi 2020-4-21 10:04 AM

玩法推薦
如果講蒙多系坦度黐人流,咁曙光就系坦度控制流。曙光可以講喺SOLO只揪時,一直讓敵人處於無法行動嘅狀態,並一直被控制到死。前期對線時曙光即可開始表演打崩敵人嘅心態,呢度我哋需要注意我哋要一直銜接控制,所以無論對線另一個敵人點樣騷擾,我哋僅需盯着一個打,WEQEQEQ即可。6級後嘅曙光具備R技能嘅先手能力,呢時為了避免敵人喺我哋E技能出手時躲避,我哋可R技能起手穩定控制隨後WEQEQEQ,實現控制到死嘅目的。

ckanwi 2020-4-21 10:05 AM

魔法喵咪 悠米
符文推薦
推薦主系巫術副系主宰,小符文冷卻縮減,自適應,生命值。
艾黎可附着到我哋嘅普攻和技能以此提升普攻和技能傷害。
靈光披風當我哋使用召喚師技能後提供移速加成並無視體積碰撞。
風暴聚集隨着時間嘅進行提供各項屬性加成。
惡意中傷對行動受損嘅敵人造成額外傷害加持。
終級獵人隨着擊殺可永久減少我哋嘅終極技能嘅冷卻縮減。

ckanwi 2020-4-21 10:06 AM

出裝推薦
推薦聖杯起手可隨着積攢提升我哋嘅治療效果,隨後選香爐當畀予友軍治療或護盾效果時,提升友軍嘅攻擊速度,救贖提供范圍回復提升隊友嘅作戰能力。後期我哋可選擇莫雷洛秘典提供法著和坦度並畀予重傷效果加持,盧登及大帽子提升我哋嘅法強進一步提升輸出爆發。

ckanwi 2020-4-21 10:07 AM

加點推薦
推薦主Q副E有大點大。
Q技能系我哋嘅控制技能,釋放一個飛彈傷害並減速敵人。E技能系我哋嘅治療技能,釋放技能提供自身治療及移速效果,如果附魔友軍身上可提供畀友軍治療及移速效果

ckanwi 2020-4-21 10:08 AM

玩法推薦
貓咪可謂系無限火力最讓人頭疼嘅一個英雄,本身機制特殊可以附魔友軍身上,隨後就系超短嘅技能CD,Q技能嘅限制和追擊都很關鍵,而E技能嘅加血加速無疑系讓我方成型嘅隊友錦上添花。貓咪嘅核心思路就系以輔助騷擾限制為主,前期附魔對線友軍尤其附魔最大優勢友軍,利用Q技能配合R技能穩定控制隨後E技能不斷加血提升友軍戰力表現。注意貓咪身邊很脆,所以如果我哋附魔嘅友軍陣亡,要瞬間附魔到另一個友軍身上,避免被敵人一套帶走。
頁: [1]
查看完整版本: 無限火力另類套路盤點!蒙多人馬體驗翻倍快樂