查看完整版本 : 瑟提艾翁無解沖鋒 三大必備開黑套路

liujiaixn2 2020-4-21 08:41 AM

瑟提艾翁無解沖鋒 三大必備開黑套路

介紹系三套適合好友開黑嘅超強力而有趣嘅陣容。

liujiaixn2 2020-4-21 08:43 AM

瑟提&艾翁
暴力嘅瑟提喺上線就有了很高嘅人氣,呢個系一個優缺點都非常明顯嘅英雄,高爆發又肉,但系卻系英雄聯盟最蠢重嘅英雄。而艾翁嘅Q技能就完美嘅解決了呢啲,讓瑟提可以迅速嘅接近對方,施加毀滅嘅重拳,再加上艾翁嘅護盾搭配瑟提嘅護盾,沖陣無解。

liujiaixn2 2020-4-21 08:44 AM

技能加點
主W副Q,具有真實傷害和護盾效果嘅W系瑟提最主要嘅消耗手段,如果對線坦克可以主Q。

liujiaixn2 2020-4-21 08:45 AM

符文天賦
精密系&堅決系,屬性碎片1自適應 1自適應 1護甲
瑟提嘅基石符文有唔滅和征服者兩種選擇,如果和艾翁搭配,靠着艾翁嘅護盾技能瑟提也唔系很需要堅決提供嘅減傷,大膽嘅選擇征服者,打出最爆炸嘅輸出。

liujiaixn2 2020-4-21 08:46 AM

出裝推薦
先做出黑切,加速配合Q技能,接下嚟做出巨九和血手,呢兩件裝備兼具了血量與攻擊力。最後出板甲,提供移速和護甲,補上能夠增加生命值回復嘅振奮,雙抗就都有了。

liujiaixn2 2020-4-21 08:47 AM

對線技巧
瑟提在線上主要系靠W消耗,可以用Q技能嘅加速效果嚟調整W嘅位置,如果對方喺兵線後面直接E,E到小兵和英雄暈眩馬上接一套Q-W嘅連招,殘血回頭等回血到健康血線繼續消耗。
團戰讓玩艾翁嘅隊友先種草,蹲伏喺草離接近,抑或系艾翁Q中對方嘅後排直接點貼臉E-W-A-R,一套連招帶走,如果艾翁開大打出群體擊飛,咁瑟提嘅發揮空間就更大了。

liujiaixn2 2020-4-21 08:49 AM

艾翁玩法
技能加點
主E副Q,艾翁嘅E技能可以提供護盾也能減速對方讓GANK更容易掂。
符文天賦
主系巫術&副系啟迪,屬性碎片1 減CD 1自適應 1護甲

liujiaixn2 2020-4-21 08:50 AM

出裝推薦
先唔使升級打野刀,而系做輔助裝備,艾翁嘅收野非常獨特,只需要種下植被然後等待即可,而喺團戰里承擔嘅系輔助嘅位置,香爐、大聖杯嘅裝備就夠用了。

liujiaixn2 2020-4-21 08:51 AM

刷野技巧
先開三狼抑或F6,然後BUFF→石頭人/蛤蟆,因為1級唔使隊友幫忙拉,所以讓自家下路去搞事。多去幫助上路嘅瑟提GANK,瑟提唔缺傷害,而系缺乏打傷害嘅手段,只要Q嘅准,讓瑟提貼臉E中,非坦克英雄擋唔住呢一套組合拳。
團戰放好草叢,Q對方後排,Q到ADC抑或AP,嗰就系必死之局,瑟提嘅組合拳+抱摔嘅爆發甚至可以擊殺坦克英雄。

freelook 2020-4-21 08:55 AM

亞索&波比
作為英雄聯盟最快樂嘅英雄,開黑自然少唔了亞索,而亞索配合勝率最高嘅系波比,波比嘅W-E-R都能夠造成夾硬位移,讓亞索接大,就算系冇吹起嚟嘅亞索也能快樂。而且作為坦克嘅波比進去吸收傷害和控制,也方便亞索入場收割。

freelook 2020-4-21 08:57 AM

亞索玩法
技能加點
主Q副E,Q技能能夠迅速嘅清線,近身時也能造成大量嘅傷害。
符文天賦
精密系&主宰系,屬性碎片1攻速 1自適應 1魔抗
征服者喺團戰中非常強勢,搭配亞索嘅高暴擊回血誇張,但系對線遠程英雄很難疊滿,呢個時候副系雙吸符文嘅用處就出現了。

freelook 2020-4-21 08:58 AM

出裝推薦
亞索先做出電刀or綠叉中嘅一件,綠叉防禦力強電刀傷害更高,唔使一起出。接下嚟做出無盡把暴擊疊到100%,飲血劍增加吸血能力,復活甲也系亞索嘅必備裝備。如果對方爆發很高可以出血手(冇出綠叉)。

freelook 2020-4-21 08:59 AM

對線技巧
喺有兵線陣和對方換血,用E小兵嚟躲避技能同時接近對方Q-A,再E小兵返去,抑或攢風用風嚟遠距離消耗。前期最好系控好兵線,亞索很容易被打野「照顧」,一旦被抓死後續冇裝備壓制就很難打出優勢。
喺團戰里等待波比先手開團,無論系E仲系R都能接大,對方有突進英雄被波比W擋住也能接大,之不過時間很短,需要眼疾手快。等待波比食了控制技能就可以自己入場了。

freelook 2020-4-21 09:00 AM

波比玩法
技能加點
主Q副E,Q技能讓波比能夠快速嘅清野。
符文天賦
主宰系&精密系,屬性碎片2自適應 1護甲
電刑嚟增加波比嘅傷害,波比雖然系個坦克英雄,但系爆發並唔低,加上電刑前期GANK能夠有效嘅壓低對方嘅血量,尤其系打野區2v2,快速壓低血量系獲勝嘅關鍵。

freelook 2020-4-21 09:01 AM

出裝推薦
護符出門,咁打野幾乎無傷,升級為藍色熔渣打野刀,然後做出三相嚟提升波比嘅傷害。接下嚟就可以直接轉肉裝了,板甲+振奮,最後補上一個石像鬼板甲嚟最大化波比嘅坦度。

freelook 2020-4-21 09:02 AM

刷野技巧
紅BUFF開後去打F6,波比刷野多用Q配合護符,拉野拉得好前期基本無傷。3級後就可以去GANK抑或反蹲對方打野,尤其系盲僧、趙信咁帶位移嘅英雄,只要W擋住嗰就很容易擊殺,E推牆接A-Q打出電刑。
喺中期主打節奏,因為波比E喺GANK並唔系很好用,利用野區資源逼團。喺團戰里波比要注意,非蓄力嘅R才能接亞索嘅大招。

freelook 2020-4-21 09:03 AM

奧恩&盧錫安
呢個系最近才出現嘅黑科技,喺機制上呢兩個英雄並唔系很搭,關鍵系奧恩能夠升級出嘅強化破敗和普通破敗唯一被動唔會疊加,因為呢個系冇名字嘅唯一被動,唔同於帽子、面具等裝備。雙破敗嘅盧錫安一次被動就能打出32%生命值比例嘅額外傷害,打坦克如打脆皮。

freelook 2020-4-21 09:04 AM

盧錫安玩法
技能加點
主Q副E,Q技能著兵消耗非常強。
符文天賦
精密系&啟迪系,屬性碎片1攻速 1自適應 1護甲
盧錫安靠着被動就能迅速嘅打出強攻嘅效果,作為爆發類型嘅ADC,強攻嘅易損效果完美契合,而且還能強化雙破敗嘅後續傷害。

freelook 2020-4-21 09:05 AM

出裝推薦
先做出破敗和攻速鞋,然後做第二把破敗,呢個時候奧恩應該到了13級可以升級第一把破敗,雙破敗兼具吸血、攻擊力和攻速,再補一些暴擊裝備,盧錫安就既有暴擊打脆皮,也有雙破敗嘅特效傷害打坦克。

lkilkaw959 2020-4-21 09:08 AM

對線技巧

喺對方嘅補刀時候利用Q著兵接AA,如果對方想打再接W-AA-E-AA打出一套爆發,有了破敗後直接先破敗減速然後掃一個大招,脆皮食呢一套至少能夠打掉2/3嘅血,盧錫安在線上嘅壓制力非常強,打出優勢後可以馬上抱團。

lkilkaw959 2020-4-21 09:08 AM

中期去搵13級嘅奧恩畀自己強化一個破敗,雙破敗嘅傷害非常嘅誇張,而且還有非常高嘅吸血能力,團戰可以E先手打出兩次被動E技能又會冷卻完畢,多次E嚟躲避技能。

lkilkaw959 2020-4-21 09:09 AM

奧恩玩法
技能加點
主W副Q,W嘅噴火接普攻能夠打出非常高嘅傷害,呢個系奧恩喺上路對抗戰士嘅資本。
符文天賦
堅決系&啟迪系,屬性碎片1減CD 2護甲
基石符文選擇,呢個系坦克最常用嘅對線符文,如果對方系遠程英雄,全程幾乎摸唔到對方嘅話,也可以換成啟封嘅秘籍,為團戰做准備。

lkilkaw959 2020-4-21 09:11 AM

[[i] 本帖最後由 lkilkaw959 於 2020-4-21 09:13 AM 編輯 [/i]]

lkilkaw959 2020-4-21 09:11 AM

出裝推薦奧恩嘅出裝比較死板,前兩件一定系冰拳、日炎、深淵中三選二,咁12級後能夠升級為強化裝備,奧恩嘅坦度就會大大嘅提升,後續根據局勢再選擇其他嘅防禦裝備。

lkilkaw959 2020-4-21 09:14 AM

對線技巧
喺對線期間主要系W-A嘅一套爆發,而且W還可以用喺對方使用控制技能陣,甚至鐵男大招咁做技能也可以用W嚟躲,對方站喺Q留下嘅柱子或牆邊,果個系E過去擊飛打一套。中期奧恩要自己單帶一會提升自己等級方便畀隊友強化。
團戰先手開大開啟團戰,然後搵到合適嘅位置擊飛對方,打出控制,而且奧恩嘅爆發也唔低。

lkilkaw959 2020-4-21 09:15 AM

三套既有強度又唔失樂趣嘅強勢開黑組合,快叫上自己嘅好友一試。

lkilkaw959 2020-4-21 09:15 AM

:loveliness: :loveliness: :loveliness: :loveliness: :loveliness:

lkilkaw959 2020-4-21 09:16 AM

很唔錯
頁: [1]
查看完整版本: 瑟提艾翁無解沖鋒 三大必備開黑套路