查看完整版本 : 秒人流小法強勢登頂 無限亂斗高勝套路推薦

woaiaiai123 2020-4-21 08:42 AM

秒人流小法強勢登頂 無限亂斗高勝套路推薦

無限亂鬥系非常受歡迎慨輪換模式,但系隨機到乜英雄才足夠強勢系很多召喚師慨疑問,系傳統印象中慨蓋倫、人馬、劫等英雄麼?版本更替至今,曾經慨強勢英雄們早已唔復往日風光,今日就介紹版本6位無限亂鬥勝率超過70%慨英雄,其中慨佼佼者勝率更系超過了80%。

woaiaiai123 2020-4-21 08:43 AM

單帶小丑
技能加點
主E副Q,E技能附帶斬殺效果系小丑嘅主要輸出手段。

woaiaiai123 2020-4-21 08:45 AM

符文天賦
主宰系&精密系,屬性碎片2自適應 1護甲
因為大部分英雄喺無限亂斗中都系點黑暗收割,所以喺符文方面就不再多做贅述。

woaiaiai123 2020-4-21 08:46 AM

出裝推薦

回家先做出科技槍,減速效果讓小丑能夠迅速嘅追上對手,然後開始做AP裝備,盧登能夠提升小丑嘅推線能力,而且還附帶額外嘅傷害,面具嘅DOT傷害配合盒子嘅效果也非常強力。

woaiaiai123 2020-4-21 08:46 AM

對線技巧
小丑喺中期單獨去帶線,喺邊路上放好盒子,對方利用大炮落地嘅一瞬間也放下盒子,然後開大讓分身輸出,同時利用Q和W躲技能,很多彈道技能都可以秒放W嚟擋住,殘血後直接E技能斬殺。
如果嚟嘅人太多也可以直接Q+閃現跑路,小丑想走,很少有人能夠留下嘅,唔好打團很容易被AOE蒸發,不斷嘅牽扯單帶能夠讓對方崩潰。

woaiaiai123 2020-4-21 08:48 AM

滿層R卡薩丁
技能加點:主Q副E  有R點R
符文天賦:主宰系&精密系,屬性碎片2自適應 1護甲

woaiaiai123 2020-4-21 08:49 AM

出裝推薦
就算系無限亂斗模式,時光之杖也系卡薩丁嘅核心裝備,然後做出巫妖提升卡薩丁貼臉時嘅爆發,接下嚟開始堆AP提升法強,沙漏喺R技能CD時非常關鍵。最後出帽子將法強最大化。

woaiaiai123 2020-4-21 08:51 AM

對線技巧

前期依然系要慫住,卡薩丁冇乜辦法對抗長手嘅Poke優勢,唔好被對方擊殺,不然就算到了6級也唔好貼臉打,一旦到了6級就可以原地R疊層數,直接疊到4層後R對方臉上,打出Q-W-A-E一套連招後繼續R踩臉。到了後期滿層嘅R直接跳到脆皮臉上就可以秒殺,如果冇死也可以先打一套然後開沙漏,等到R嘅CD好了再次踩臉。

woaiaiai123 2020-4-21 08:52 AM

:loveliness:

mouse989 2020-4-21 08:56 AM

秒人流小法
技能加點:主Q副W 有R點R,追求用Q技能嚟迅速秒人。
符文天賦:主宰系&巫術系,屬性碎片2自適應 1成長生命值

mouse989 2020-4-21 08:57 AM

出裝推薦
無限亂斗中小法出裝有兩種流派,肉裝主E打控制和出法強秒人流,喺呢度更推薦輸出裝備秒人,因為出肉疊Q,疊到15分鍾後才有一定嘅輸出能力,而依家無限亂斗嘅節奏非常快,等到嗰時候已經家都快冇了。

mouse989 2020-4-21 08:58 AM

對線技巧
對線和長手隊友一路,因為小法自己手比較短,很驚被對方消耗,唔使Q殘血兵,直接Q-W對方英雄嚟疊被動嘅法強,快速嘅出帽子,有了500法強小法秒人嘅能力就非常強了。
中期和隊友抱團走,小法並唔適合落單,站喺後排用E嚟分割戰場,然後接W-Q嘅高傷害,有殘血嘅脆皮直接R斬殺,越到後期小法嘅法強就越高,呢個時候可以適當嘅出一些肉裝防止被秒。

mouse989 2020-4-21 08:59 AM

瘋狂加速悠米
技能加點
主E副Q,E技能嘅回血和加速可以無限風箏對手。
符文天賦
巫術系&堅決系,屬性碎片2自適應 1成長生命值

mouse989 2020-4-21 09:00 AM

出裝推薦
作出一些輔助裝備來增加附身隊友的戰鬥力,悠米是一個能夠讓1+1>2嘅英雄,尤其系香爐+聖杯,又能畀隊友加攻速又能增加額外嘅回血能,最後出帽子,讓悠米自己也有一定嘅輸出。

mouse989 2020-4-21 09:01 AM

對線技巧
選好適合嘅附身隊友,最佳選擇系狗熊、鐵男咁近身爆發無解嘅戰士英雄,悠米嘅加速能夠讓佢哋快速嘅接近對方,而且戰士英雄很唔容易死,咁也就相當於悠米也唔容易死。GIF4
E加速-Q減速,配合隊友一頓輸出,有R直接開R,如果能夠搭配螳螂、獅子狗等有隱身技能嘅刺客效果也非常好,直接出依家對方面前2v1。

mouse989 2020-4-21 09:02 AM

無限大招拉克絲
技能加點
主E副Q,E技能系拉克絲嘅主要消耗手段。
符文天賦
主宰系&巫術系,屬性碎片 2自適應 1成長生命值

mouse989 2020-4-21 09:04 AM

出裝推薦
追求極致嘅輸出和法著,喺後期拉克絲可以利用大招嘅超視距射程嚟秒殺脆皮,所以直接出法著鞋、鬼書和法著棒嘅三法著裝備,搭配帽子和盧登嘅法強提升傷害驚人。

mouse989 2020-4-21 09:05 AM

對線技巧
用E和Q嚟Poke,最好系能跟一個帶控制技能嘅隊友,等佢先用技能自己再Q,6級甚至可以站遠啲,舍棄Q和E,直接R嚟消耗,到了中後期幾秒就系一個大招,第一發R將對方打殘血,第二發R就可以擊殺了。
大招除咗消耗外,也可以用嚟搶龍,無限亂斗中嘅野區資源十分重要,喺龍坑做好視野,等到對方打龍,殘血直接開R搶掉,講唔定還能擊殺殘血嘅英雄。

mouse989 2020-4-21 09:06 AM

AP機器人
技能加點
主Q副E,連環控制讓對方無法反制。
符文天賦
主宰系&巫術系,屬性碎片 2自適應 1護甲

milk9595 2020-4-21 09:08 AM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

milk9595 2020-4-21 09:09 AM

milk9595 2020-4-21 09:10 AM

milk9595 2020-4-21 09:11 AM

milk9595 2020-4-21 09:12 AM

milk9595 2020-4-21 09:14 AM

milk9595 2020-4-21 09:15 AM

milk9595 2020-4-21 09:16 AM

milk9595 2020-4-21 09:17 AM

lkilkaw959 2020-4-21 09:17 AM

玩法簡析:
無限火力中ADC因為自身太脆且傷害成型晚,所以普遍蝕底,所以滑板鞋對線期力求無傷poke,起手Q靠近對手再接A後跳,最後接E撕裂即可,前期只能靠技能poke,並唔注重連續平A。中後期暴擊裝成型之後,帶契約者隊友起手R,落地QA即可讓對手血條消失。由於注重技能輸出和秒殺,所以滑板鞋前期並唔注重攻速,只需要純粹嘅暴擊和攻擊力即可,如果QA嘅輸出唔顯著,嗰更唔使連續追A,避免被反打秒殺。

milk9595 2020-4-21 09:18 AM

頁: [1] 2
查看完整版本: 秒人流小法強勢登頂 無限亂斗高勝套路推薦