查看完整版本 : 上分英雄推薦!上單賽娜出奇制勝

ckanwi 2020-4-21 09:33 AM

上分英雄推薦!上單賽娜出奇制勝

上單:滌魂聖槍 塞納

ckanwi 2020-4-21 09:34 AM

賽娜9.24b版本喺國服上單位出道,之不過真正實現了出道巔峰,位於版本第一位,強!
符文解讀
賽娜嘅符文推薦點主系堅決,副系巫術,符文碎片適應、適應、護甲。
對於賽娜嚟講堅決系嘅符文提供嘅對抗性仲系唔錯嘅,尤其系喺上單呢個復雜嘅環境下點出堅決系嘅符文能更好嘅打出對抗、續航嘅效果,巫術系增加法力回復、機動性嘅加成。

ckanwi 2020-4-21 09:35 AM

出裝推薦
賽娜嘅出裝推薦做出一些坦系嘅裝備,鞋可以根據對抗嘅對手唔同嚟進行選擇,暮刃、無盡都系一些重要嘅爆發裝備,適合大家進行選擇使用,幽夢提供嘅著透、爆發能力很強。

ckanwi 2020-4-21 09:35 AM

加點分析
賽娜上單位對線時可以多利用Q去消耗對手,Q增加嘅護盾保底能力可觀,利用W技能還能打出控制效果,對線期技能唔好亂用,伺機而動,賽娜嘅加點主Q副W,有R點R。

ckanwi 2020-4-21 09:36 AM

玩法技巧
上單賽娜喺對線時可以利用自己遠程嘅優勢去平砍對手,咁能打出比較強硬嘅消耗、輸出嘅效果,賽娜嘅進攻效率比較高,中期嘅階段賽娜要考慮利用E技能去其他路協助隊友進攻,賽娜嘅保護、團隊性會比較強能比較容易嘅幫助團隊建立優勢。喺打團時賽娜可以站喺後排,上單賽娜可以充當半坦、輸出為,利用R打出高額嘅AOE傷害和護盾保護效果。

ckanwi 2020-4-21 09:37 AM

打野:死亡頌唱着 卡爾薩斯
死歌嘅勝率喺9.24b版本位於版本嘅第六位,國服野位嘅死歌上分能力仲系很可觀嘅。

ckanwi 2020-4-21 09:37 AM

符文解讀
死歌嘅符文推薦點主系主宰,副系精密,符文碎片適應、適應、護甲
對於死歌嚟講主宰系嘅符文系比較重要嘅發育型嘅符文,利用黑暗收割能更好嘅打出傷害疊加、發育嘅效果,主宰系嘅符文傷害能力也非常唔錯,精密系具備後場斬殺能力,好用!

ckanwi 2020-4-21 09:38 AM

出裝推薦
 死歌作為法系英雄,喺出裝方面可以偏輸出一些,最重要嘅系藍野刀附魔符能回聲能打出留人嘅效果,配合W聯動留人非常實用,後期做出法著杖+帽子嘅組合,金身加容錯率。

ckanwi 2020-4-21 09:39 AM

加點分析
死歌喺野位可以多利用Q技能拉野,死歌嘅Q喺拉野陣能打出一定范圍嘅AOE傷害,同時死歌也可以利用W打出留人效果,E+Q傷害高,死歌加點主Q副E,有R點R。

ckanwi 2020-4-21 09:40 AM

玩法技巧
野位嘅死歌嘅清野能力比較強,可以利用QE技能打出范圍嘅AOE傷害,咁前期嘅死歌能打出清野、支援嘅效果。死歌嘅Gank非常依賴W嘅留人和R嘅斬殺,喺中期遊走上線時可以先手畀到W技能打出封路、減速留人嘅效果,咁死歌能更容易嘅配合隊友打出擊殺嘅效果,打團時死歌要麼死了開R,要麼開站喺安全嘅地方開R,以免大招被打斷。

ckanwi 2020-4-21 09:41 AM

中單:鑄星龍王 奧瑞利安索爾
中單龍王嘅勝率喺9.24b雖然略有下降,但系近期勝率都穩定前2位,上分力很強勁。

ckanwi 2020-4-21 09:41 AM

符文解讀
龍王嘅符文推薦點主系精密,副系啟迪,符文碎片適應、適應、魔抗。
對於龍王嚟講精密系嘅符文嘅進攻能力仲系非常唔錯嘅,征服者能更好嘅強化龍王嘅W技能提供嘅傷害疊加,後期團戰龍王具備收割能力,致命一擊強化斬殺,啟迪加功能性。

ckanwi 2020-4-21 09:42 AM

出裝推薦:龍王嘅出裝推薦做出法著鞋,時光杖能進一步增加龍王嘅發育效果,冰槍嘅留人能力可觀,利用冰杖能更好嘅強化留人、坦度加成,鬼書輸出能力強化可觀,金身增加容錯率加成。

ckanwi 2020-4-21 09:43 AM

加點分析
龍王嘅Q能提供唔錯嘅控制能力,W技能提供嘅輸出效率比較高,對線期能利用W嘅連招更好嘅去針對對手嘅後場打出消耗,E系支援性技能,龍王加點主W副Q,有R點R。

ckanwi 2020-4-21 09:44 AM

玩法技巧
龍王喺對線期可以打嘅稍微有侵略性一些,利用W技能能不斷嘅去磨對手嘅血量,同時喺對線陣要尋搵機會利用Q技能打出控制性嘅效果,龍王嘅進攻、控制嘅能力很強,抵一提嘅系龍王之所以經久唔衰,仲系因為龍王嘅E技能有着強硬嘅支援效果,中期龍王可以利用E去邊路支援隊友,幫助隊友建立優勢,打團時龍王要搵機會畀到RQ控場輸出。

ckanwi 2020-4-21 09:45 AM

ADC:瘟疫之源 圖奇
邊路圖奇嘅輸出能力很強,喺近期都系位於前兩位,利用圖奇能輕松喺版本中上分。

ckanwi 2020-4-21 09:45 AM

符文解讀
圖奇嘅符文推薦點主系精密,副系啟迪,符文碎片攻速、適應、護甲。
對於圖奇嚟講精密系嘅符文對於進攻能力有着巨大嘅強化,尤其系致命節奏嘅輸出效率仲系非常高嘅,圖奇嘅R+致命一擊能增加後場嘅斬殺、收割嘅能力,圖奇嘅進攻能力很強。

ckanwi 2020-4-21 09:46 AM

出裝推薦
圖奇嘅出裝推薦做出法著鞋,破敗能比較好嘅增加續航效果,無盡+電刀嘅體系能更好嘅增加圖奇嘅爆發傷害,盧安娜增加圖奇嘅進攻效率,綠叉嘅保底、進攻能力相對會更強。

ckanwi 2020-4-21 09:47 AM

加點分析
圖奇嘅Q技能具有隱身嘅效果,無論系乜階段都系非常好用嘅一個技能,W能更好嘅打出消耗性嘅效果,合理嘅利用E能進一步加爆發,圖奇加點主E副Q,有R點R。

ckanwi 2020-4-21 09:48 AM

玩法技巧
邊路圖奇嘅發育能力強,並且喺中期還可以利用Q技能隱身去幫助隊友打出刺殺嘅效果,對線期陣圖奇要利用W技能消耗對手,喺其中畀對手施加毒buff嚟尋搵輸出嘅機會,圖奇要時刻注意使用E技能嘅機會,盡可能嘅利用E打爆發,咁嘅圖奇嘅收割能力會更強一些,團戰圖奇要潛入後排,利用R增加超遠嘅輸出,R+AEA打出超高嘅爆發斬殺。

ckanwi 2020-4-21 09:49 AM

輔助:瓦羅蘭之盾 塔里克
 塔里克嘅勝率喺9.24b版本位於版本嘅第一位,喺邊路坦輔里塔里克嘅對抗能力可觀。

ckanwi 2020-4-21 09:50 AM

符文解讀
塔里克嘅符文推薦點主系堅決,副系精密,符文碎片適應、護甲、魔抗。
對於塔里克嚟講堅決系嘅符文強化嘅對抗性會比較高一些,餘震能配合塔里克嘅E技能打出控制性嘅效果,塔里克嘅進攻、控制效果可觀,精密系符文能強化塔里克嘅進攻效率。

ckanwi 2020-4-21 09:51 AM

出裝推薦
塔里克嘅出裝推薦做出標准嘅坦輔裝備,鳥盾+救贖能非常好嘅增加團隊嘅保護能力,中後期考慮做出騎士之誓,輔助裝備山脈壁壘系很好嘅選擇,呢套裝備對線、團戰都實用。

ckanwi 2020-4-21 09:51 AM

加點分析
塔里克嘅Q能打出續航、回復性嘅效果,W技能能更好嘅強化塔里克嘅坦度、對抗嘅能力,E技能提供嘅控制能力強,加點以坦系對抗為主,塔里克加點主W副Q,有R點R。

ckanwi 2020-4-21 09:52 AM

玩法技巧

作為輔助英雄塔里克嘅保護能力非常強,對線嘅站位一定要偏輸出英雄嘅前端,塔里克系具備坦度嘅英雄,尋搵機會利用E可以先手打出控制效果,咁己方嘅AD位也能偷到更多嘅輸出。中期塔里克可以適當嘅去其他路遊走,利用自己嘅技能幫助隊友打支援,打團時塔里克系標准嘅前排,要喺前場先畀到R增加保護性,再配合小技能強化續航、控制效果。

隔離滴滴鼓手 2020-4-21 10:00 AM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

隔夜自我的救星 2020-4-23 02:19 PM

謝謝分享

前來奇怪樓奴 2020-4-24 02:02 PM

海神祭祀

一頁一樹根 2020-4-24 02:02 PM

小法師

DIDADIDA456 2020-4-27 09:16 AM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***
頁: [1]
查看完整版本: 上分英雄推薦!上單賽娜出奇制勝