查看完整版本 : 劍士也能搭配守護神 雲頂全新S級陣容強勢嚟襲

xcqwdasd 2020-4-21 09:56 AM

劍士也能搭配守護神 雲頂全新S級陣容強勢嚟襲

守護神呢個羈絆一直非常火熱,講佢系雲頂中最強嘅搭配羈絆啲也唔為過,今日筆者就嚟畀大家介紹一手全新嘅打法,劍士守護神!

xcqwdasd 2020-4-21 09:56 AM

羈絆解讀:
亞索+劍聖+劍魔組成三劍士陣容,反曲弓+鏟子合成破敗畀到奇亞娜變成劍士,四劍士每次攻擊有40%嘅幾率觸發兩次額外攻擊,造成傷害並觸發攻擊特效,充當陣容嘅主要輸出英雄。

xcqwdasd 2020-4-21 09:58 AM

奇亞娜+亞索+風女組成三雲霄羈絆,讓全體友軍都提升25%嘅閃避幾率,大大增加佢哋嘅續航,創造更好嘅輸出環境。

xcqwdasd 2020-4-21 09:58 AM

狗頭+泰坦+錘石組成三守護神陣容,鏟子+鎖子甲合成守護神板甲畀到劍魔變成守護神英雄,該羈絆可以讓守護神嘅護甲提升300%,大大增加前排坦度。

隔離滴滴鼓手 2020-4-21 09:58 AM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

xcqwdasd 2020-4-21 09:59 AM

奶老母+風女+劍聖組成三秘術陣容,該羈絆可以讓隊友增加40點魔抗,對抗法師英雄陣容再好之不過。

xcqwdasd 2020-4-21 09:59 AM

狗頭+奶老母+劍魔組成三光陣容,光英雄喺死亡後可對其他光英雄進行治療,並增加高攻速,劍魔為陣容嘅主C,恰好可以利用呢點畀佢創造更好嘅輸出環境。

xcqwdasd 2020-4-21 10:02 AM

核心英雄:劍聖易
技能:喺劍聖法力值充滿陣進行釋放,進入不可被選攞狀態,期間持續治療自身,治療總額基於佢嘅最大生命值,完成冥想後六秒,獲得額外嘅100%攻速並且攻擊回造成額外魔法傷害,額外傷害50/75/500。

xcqwdasd 2020-4-21 10:03 AM

裝備:
大劍+暴擊拳套合成無盡之刃,攜帶者增加125%嘅暴擊傷害,暴擊拳套+斗篷合成水銀,攜帶者獲得防護罩,免疫下一個施加於其身上嘅群體控制技能,冷卻時間為三秒,反曲弓+女神淚合成電刀,攜帶者每進行三次普攻便會對三個敵人造成100點魔法傷害。三件裝備具備後加上劍士羈絆嘅觸發,劍聖嘅收割能力極強。

xcqwdasd 2020-4-21 10:04 AM

劍魔:亞托克斯
技能:喺劍魔法力值充滿陣進行釋放,順劈佢前面嘅區域,對區域內嘅敵人造成傷害,基礎傷害為250/500/1000。

xcqwdasd 2020-4-21 10:05 AM

裝備:
大劍+大棒合成科技槍,攜帶者增加25%嘅全能吸血效果,大劍+暴擊拳套合成無盡之刃,攜帶者增加125%嘅暴擊傷害,鏟子+鎖子甲合成守護神板甲,攜帶者變成守護神英雄,讓劍魔嘅坦度大大提升,無盡和科技槍則可以輕松收割。

xcqwdasd 2020-4-21 10:06 AM

陣容過渡:
前期使用穩定嘅雷霆守護神和海洋進行過渡,五個坦克英雄只要有部分二星,就很容易鎖血。

xcqwdasd 2020-4-21 10:07 AM

中期去掉雷霆羈絆,將劍魔變成守護神英雄組成四守護神羈絆,加上奇亞娜和奶老母輔佐中期戰斗能力也非常強。
中期人口到九,風女和劍聖拿到陣容徹底成型,劍魔主C劍聖副C,加上其他羈絆嘅存在食雞更容易。

xcqwdasd 2020-4-21 10:08 AM

陣容總結:
劍魔屬於三費卡,追三嘅可能性極大,而劍聖追二就存在一定難度,所以把C位畀到劍魔系最好嘅選擇,該陣容守護神搭配秘術和雲霄羈絆嘅存在,前排坦度絕對夠用,而劍士羈絆則可以輸出,能抗能打食雞率大大提升!

xcqwdasd 2020-4-21 10:08 AM

:smile_45: :smile_45: :smile_45:

車站遠方的主角 2020-4-21 02:42 PM

謝謝分享
頁: [1]
查看完整版本: 劍士也能搭配守護神 雲頂全新S級陣容強勢嚟襲