查看完整版本 : 奎因重返上路T1 四大新晉強勢英雄推薦

ckanwi 2020-4-21 10:09 AM

奎因重返上路T1 四大新晉強勢英雄推薦

英雄崛起,勝率和出場率大幅度提升,佢哋非常嘅契合呢個版本。

ckanwi 2020-4-21 10:10 AM

德瑪西亞之翼
如果講之前嘅奎因只系一個勝率比較高嘅冷門英雄,到了9.24B奎因則和奧恩、鐵男一樣登上了上路T1嘅位置。技能加點:主W副E,雖然系上單但奎因本身系一個ADC英雄,所以W提供嘅攻速能夠讓奎因打出高額嘅傷害。

ckanwi 2020-4-21 10:11 AM

符文天賦
精密系&堅決系,屬性碎片1攻速 1自適應 1護甲
基石符文選擇強攻,因為有E技能減速喺和W嘅加攻速,奎因想要A出強攻並唔難,後續嘅普攻輸出將會得到強化。如果對方系消耗能力比較強嘅法師英雄可以換成迅捷步伐,副系點出骸骨鍍層,防止被爆發英雄貼臉秒殺。

ckanwi 2020-4-21 10:12 AM

出裝推薦
第一件裝備出血色之刃,呢件裝備喺對線期越早出越容易打出對線優勢,而且奎因喺中期很少打團而系要單帶,能夠一直觸發血色之刃嘅效果。第二件嵐切,嵐切嘅減速效果讓奎因更好風箏對手,接下嚟系無盡和綠叉,增加暴擊傷害,最後出一個水銀。

ckanwi 2020-4-21 10:12 AM

對線技巧
奎因對線嘅壓制能力很強,但系要注意前期唔好頻繁嘅用Q去推線,推線過深嘅奎因很容易被GANK。搵機會Q先手然後A-E減速AA打出強攻開啟W追着A,普攻嘅傷害可比技能高多了。對線期間一旦被貼臉馬上用E拉開距離,尤其系武器、銳雯等有控制嘅近戰,唔拉開距離很容易被秒。

ckanwi 2020-4-21 10:13 AM

中期推完線就開R去遊走,去抓中路抑或配合打野入侵。到了中後期奎因主要系單帶偷塔,團戰里奎因比較弱,相當於一個短手ADC,只能打自己能打到嘅人,所以要發揮奎因嘅支援能力,為隊友創造足夠大嘅優勢。

ckanwi 2020-4-21 10:14 AM

無極劍聖
越嚟越少見嘅劍聖被新版嘅征服者所拯救,就算系喺韓服嘅高端局也有很亮眼嘅勝率和出場率。
技能加點
主Q副E,Q技能劍聖能夠快速嘅清野,後期劍聖主要靠E嘅真實傷害嚟輸出。

ckanwi 2020-4-21 10:14 AM

符文天賦
精密系&主宰系,屬性碎片1攻速 1自適應 1護甲
劍聖並唔缺傷害,缺嘅系一些防禦能力,不然很容易被對方控住一套帶走,新版嘅征服者雖然冇了真實傷害但系有了回復能力,讓劍聖唔使再出多餘嘅吸血裝備,只需要將攻速疊滿。

ckanwi 2020-4-21 10:15 AM

出裝推薦
寬刃刀出門,升級為紅色血刃打野刀,第二件出羊刀,呢兩件裝備能夠讓劍聖砍出多段E嘅傷害。第三件出智慧魔刃,提升劍聖嘅魔抗,再加上復活甲嚟提升魔抗,最後出個血手撐血量,既有輸出也有坦度。

ckanwi 2020-4-21 10:15 AM

刷野技巧
前期紅BUFF起手,然後去打石甲蟲交懲戒,再去藍BUFF和蛤蟆,呢一套打下嚟劍聖能夠保持健康嘅血量,完全唔驚對方嚟入侵。去GANK線上嘅話最好系對方壓線過深,不然就去打河蟹回家補裝備。劍聖至少要6級後並且有了打野刀才有一定嘅戰鬥力。

ckanwi 2020-4-21 10:16 AM

中期劍聖可以主動嘅入侵了,和打野只揪嘅關鍵系用Q躲掉對方嘅技能,比如盲僧嘅Q、蜘蛛嘅E等,然後追着開RAEA砍。喺團戰里劍聖要後手入場收割,有殘血陣再Q入場,被集火馬上開W抗一下傷害再拉開距離。

ckanwi 2020-4-21 10:16 AM

迅捷斥候
呢並唔系一個笑話,提莫已經成為了上路嘅強勢英雄,喺對抗諾手、劍姬等戰士英雄陣提莫嘅優勢非常大。
技能加點
主E副Q,提莫在線上依靠嘅系E技能嘅持續傷害,Q嘅致盲更系對抗戰士嘅神技。

ckanwi 2020-4-21 10:17 AM

符文天賦
堅決系&主宰系,屬性碎片1攻速 1自適應 1護甲
基石點出唔滅,方便和對方換血消耗,讓提莫在線上能夠以一個安全嘅血線去壓制對方,再點出爆破方便食鍍層。副系嘅惡意中傷提升了提莫蘑菇嘅傷害。

ckanwi 2020-4-21 10:18 AM

出裝推薦
多蘭戒出門,先做出納什之牙嚟提升提莫嘅攻速和法強,第二件出大面具,無論系大招仲系E技能都會被面具增強,脆皮踩喺蘑菇上更系能夠直接炸半血。接下嚟出盧登和沙漏,咁提莫嘅CD就會疊滿,後期4秒就能用一次Q致盲對方2.5秒。最後可以補個帽子嚟提升法強。

ckanwi 2020-4-21 10:18 AM

對線技巧
1級對方系比較蠢重嘅英雄可以越兵線去A人,如果系有位移嘅咁和平補刀等3級,3級後點了W嘅提莫就比較靈活了,不斷嘅用普攻消耗,對方想上前馬上Q致盲拉開距離,因為有唔滅喺提莫很容易喺換血上攞嘅優勢。

ckanwi 2020-4-21 10:19 AM

中期提莫推塔,喺自己可能被GANK嘅地方放好蘑菇和視野,有人嚟GANK馬上加速跑,提莫和武器咁嘅可以1V2嘅單帶英雄唔一樣,提莫對抗多人嘅戰鬥力很弱。如果要打團,最好系喺野區打,自己提前布好蘑菇,然後站位靠後用冷卻很快嘅Q嚟致盲對方靠普攻輸出嘅英雄。

sdwqasdas 2020-4-21 10:21 AM

殘月之肅
新英雄厄斐琉斯隨着大家對佢嘅熟練度越高,其勝率也就越高,就算被削弱了也系僅次於女槍和女警嘅強勢ADC。

sdwqasdas 2020-4-21 10:21 AM

技能加點

厄斐琉斯冇技能加點,只有屬性加點,推薦優先提升攻擊力,其次系攻速,最後系著甲。

sdwqasdas 2020-4-21 10:22 AM

符文天賦
精密系&啟迪系,屬性碎片1攻速 1自適應 1護甲
因為厄斐琉斯嘅技能很多都有多段傷害,所以雖然系ADC也有很強嘅疊征服者嘅能力,特咪系噴火器嘅AOE傷害加上手槍嘅回血,唔出吸血裝備嘅厄斐琉斯也能有非常恐怖嘅吸血能力。

sdwqasdas 2020-4-21 10:32 AM

出裝推薦
先出吸藍刀,厄斐琉斯需要頻繁嘅使用技能,所以依賴吸藍刀嘅回藍效果,然後做出颶風,厄斐琉斯嘅五把武器都有攻擊特效,完全契合颶風。接下嚟出無盡和嵐切提升暴擊傷害,最後出復活甲。

sdwqasdas 2020-4-21 10:33 AM

對線技巧
要熟練掌握厄斐琉斯就需要了解五把武器嘅特性,在線上一般系用狙擊槍嚟對線,有飛輪刃和手槍陣嚟打爆發,重力炮放喺服手,用Q技能打出重力炮嘅效果時候再切出嚟打控制。噴火器最適合團戰。還有啲個技巧卡Q,厄斐琉斯嘅每把武器Q都系單獨冷卻,比如主副武器子彈都快打完,馬上用掉Q換武器,再接新嘅主副武器嘅Q,一次最多可以打出4次Q技能。

sdwqasdas 2020-4-21 10:33 AM

團戰里厄斐琉斯要搵回輸出位置,用噴火器嚟輸出,被貼臉了用飛輪刃嚟秒殺刺客,厄斐琉斯冇位移,被近身只能靠自己嘅爆發先擊殺對方,所以一定要搵好輸出嘅位置。
頁: [1]
查看完整版本: 奎因重返上路T1 四大新晉強勢英雄推薦