查看完整版本 : 著甲韋魯斯再度崛起 職業賽八大強勢套路

xcqwdasd 2020-4-21 10:10 AM

著甲韋魯斯再度崛起 職業賽八大強勢套路

季前賽版本中中國和韓國都舉辦了杯賽嘅比賽,中國嘅德瑪西亞杯以及韓國嘅KESPA杯上都有很多新嘅強勢英雄套路出現,呢些英雄與我哋所熟知嘅版本強勢有所唔同。今日我哋就嚟參考一下職業賽場,嚟睇睇呢個版本中嘅八個強勢套路英雄。

xcqwdasd 2020-4-21 10:11 AM

征服者打野艾克
第一個英雄系打野位置上嘅艾克,JDG與RNG嘅比賽中Kanavi嘅艾克表現非常突出,盡管嗰一場被RNG逆轉,但系Kanavi嘅艾克依然抵稱贊。

xcqwdasd 2020-4-21 10:11 AM

符文
Kanavi嘅艾克符文冇選擇電刑流,而系選擇了征服者為基石符文提升自己嘅持續作戰能力,之後點出關鍵嘅韌性符文嚟減控制時間,副系在職業賽場上選擇點出了僵屍守衛以及貪欲獵手,路人局玩家可以選擇點出眼球。

xcqwdasd 2020-4-21 10:12 AM

出裝:
出裝上艾克選擇了挑戰懲戒嘅符能回聲,第一件選出火箭腰帶搭配艾克嘅核心輸出裝備巫妖,之後出鬼書和中婭兩個高性價比裝備,如果經濟好可以選出大帽子。

xcqwdasd 2020-4-21 10:13 AM

打法核心
艾克嘅技能加點選擇主Q副W,艾克嘅野區優勢非常明顯,本身擁有很強嘅一個爆發能力,同時又非常靈活,適合帶征服者,野區作戰和GANK能力都很強。主要嘅GANK思路就系利用E打先手接預判W封鎖對面走位,三環疊滿征服者配合高移速跟輸出。

xcqwdasd 2020-4-21 10:13 AM

艾克可以充分地利用自身嘅爆發以及征服者帶嚟嘅持續傷害優勢不斷地選擇進攻野區和線上,6級之後艾克嘅大招可以用嚟保護自己或喺小規模團戰中打AOE傷害,注意觀察自己嘅影子位置,配合自己嘅EQ輸出嚟打爆發傷害。

xcqwdasd 2020-4-21 10:14 AM

征服者中單潘森
潘森系喺德杯上非常火熱嘅一個英雄,呢個英雄最大嘅優勢在於佢喺中期嘅超強大招支援能力,以及自己進化版E技能嘅一個規避傷害嘅能力。

xcqwdasd 2020-4-21 10:14 AM

符文出裝
潘森嘅符文也系選擇點出征服者,Scout嘅潘森符文系選擇點出了韌性,搭配副系嘅血之滋味和終極獵人用嚟減少自己大招嘅一個CD,附加屬性中可以根據敵人屬性嘅唔同選擇適合嘅抗性。

xcqwdasd 2020-4-21 10:15 AM

出裝上潘森以破甲流轉重裝戰士流,求穩出裝可以喺幽夢之後直接轉黑切血手,足夠順嘅話可以先出兩個破甲裝備再轉重裝戰士。

xcqwdasd 2020-4-21 10:16 AM

打法核心
潘森嘅技能加點選擇主Q副E,對線期以Q作為主要嘅消耗手段,E技能喺對陣遠程英雄陣用嚟規避關鍵嘅技能,喺有機會陣可以選擇以強化版嘅W起手打高攻速嘅快速普攻爆發疊征服者,然後接QE強化另一個技能後施放遠程Q打爆發。

xcqwdasd 2020-4-21 10:16 AM

6級之後嘅潘森嚟到強勢期,佢嘅大招支援能力喺德杯賽場上非常容易打出效果,充分地利用大招機制支援隊友,過程中根據情況選擇唔同連招,中後期團戰中潘森可以以強化版嘅E技能作為一個小中婭嚟吸收大量嘅傷害,同時盡可能地打出更多嘅一個爆發輸出。

xcqwdasd 2020-4-21 10:17 AM

電刑中單妖姬
RNG嘅中單小虎喺對陣JDG嘅比賽中使用了中單妖姬,而且配合打野打出了非常強勢嘅前中期表現,呢個英雄喺季前賽版本中依然抵大家使用。

xcqwdasd 2020-4-21 10:17 AM

符文出裝
妖姬嘅基石符文必點電刑,搭配嘅系血之滋味與貪欲獵手嘅續航組合,第三行可以選擇幽靈魄羅抑或眼球,魄羅可以更好地保護自己。
副系小虎選擇點出了去質器和補葯嚟提升自己嘅推線和續航能力。

xcqwdasd 2020-4-21 10:18 AM

妖姬嘅出裝思路系比較固定嘅,選擇起手盧登之後轉鬼書抑或直接走帽子,之後走虛空杖搭配中婭抑或女妖咁嘅保命裝備。

xcqwdasd 2020-4-21 10:19 AM

打法核心

妖姬嘅技能加點選擇主W副Q,W作為主要嘅清線和消耗手段,QW以及WQE抑或WEQ為對線對拼手段,喺先手連招或對拼中注意喺技能中間著插平A更快地打出電刑,對線期卡好電刑CD打爆發消耗,同時抓機會配合引燃打單殺。

xcqwdasd 2020-4-21 10:19 AM

6級妖姬可以選擇唔同連招打法,可以WQRE打爆發消耗,可以WE先手接QR甚至也可以選擇RQWE(R復制W)嘅連招,根據唔同嘅情況選擇連招並且不斷地通過支援邊路嚟幫助隊友打出優勢,團戰開始之前注意做好POKE,搵好切入時機打爆發。

xawqasdas 2020-4-21 10:21 AM

強攻AD盧錫安
喺KESPA杯上嘅比賽中,盧錫安成為了AD位置上非BAN即選嘅選擇,喺德杯上呢個英雄嘅優先級也變得更高,主要原因系因為盧錫安非常適合當前版本嘅一個節奏。

xawqasdas 2020-4-21 10:21 AM

符文
Hope嘅符文點法選擇以強攻為基石符文,盧錫安系必帶強攻嘅一個英雄,搭配歡欣凱旋,副系點出鞋和餅干,與其他ADC嘅標准打法相同。

xawqasdas 2020-4-21 10:22 AM

裝備:
盧錫安最主流嘅一套出裝思路就系喺破敗之後轉暴擊流奪萃之鐮,以奪萃之鐮代替之前嘅黑切,搭配暴擊出裝提升盧錫安嘅一個平A爆發能力。

xawqasdas 2020-4-21 10:32 AM

打法核心
盧錫安嘅技能加點選擇主Q副E,對線期以Q著小兵消耗為主要嘅消耗思路,對拼先手則以EAQ觸發強攻為主,配合帶有先手嘅硬控輔助可以尋搵機會打一波流擊殺,連招關鍵系喺打平A陣要用點地板和技能攞消後搖,喺短時間內快速打出爆發連招。

xawqasdas 2020-4-21 10:33 AM

盧錫安喺6級有一定裝備嘅情況下擁有非常高嘅爆發和單殺能力,以E接破敗起手接平A被動接QAWA再以大招收尾抓住機會系可以單殺對面脆皮嘅,小規模團戰中盧錫安擁有非常強嘅爆發輸出能力同時也非常靈活,適合配合隊友喺中期快速滾雪球結束比賽。

xawqasdas 2020-4-21 10:34 AM

著甲流韋魯斯
RNG戰隊嘅ADC選手Betty喺之前嘅比賽中使用了著甲流韋魯斯嘅打法,呢個很久冇出現嘅打法喺呢個版本中打出了奇效。

xawqasdas 2020-4-21 10:35 AM

符文出裝
著甲韋魯斯嘅關鍵系提升自身嘅一個消耗能力以及盡量地減少技能CD,基石符文點出彗星配合EQ打出更高傷害,搭配法力流系帶嘅續航,第三行點出超然搭配一個焦灼,副系嘅選擇與其他ADC相同,附加屬性唔點攻速點出兩個適應之力。

xawqasdas 2020-4-21 10:35 AM

出裝上選擇破甲流最大化自己Q嘅一個傷害,一般選擇幽夢起手轉鋒刃或暮刃,之後出死舞抑或復活甲中嘅一件,對面護甲高可以出輕語。

xawqasdas 2020-4-21 10:36 AM

打法核心
韋魯斯嘅技能加點選擇主Q副E,著甲流打法主打Q技能嘅POKE傷害,對線期可以以E穩定觸發彗星打遠程消耗,喺有了一個鋸齒短匕後韋魯斯嘅POKE就初見成效,對線期嘅核心系用Q快速打清線,然後不斷地消耗敵人,削弱敵方血量從而獲得對線優勢。

車站遠方的主角 2020-4-21 02:51 PM

[quote]原帖由 [i]xcqwdasd[/i] 於 2020-4-21 10:10 AM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=517573342&ptid=29011116][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
季前賽版本中中國和韓國都舉辦了杯賽嘅比賽,中國嘅德瑪西亞杯以及韓國嘅KESPA杯上都有很多新嘅強勢英雄套路出現,呢些英雄與我哋所熟知嘅版本強勢有所唔同。今日我哋就嚟參考一下職業賽場,嚟睇睇呢個版本中嘅八個強勢套路英雄。 ... [/quote]
:smile_41::smile_41::smile_41:

xcqwdasd 2020-4-23 09:37 AM

:smile_44::smile_44::smile_44::smile_44::smile_44:
頁: [1]
查看完整版本: 著甲韋魯斯再度崛起 職業賽八大強勢套路