查看完整版本 : 雲頂10.8五費澤拉斯領銜三大S級陣容!暗星法師宣告崛起

woaiaiai123 2020-4-22 08:22 AM

雲頂10.8五費澤拉斯領銜三大S級陣容!暗星法師宣告崛起

新版本嘅更新澤拉斯絕對系大家關注嘅重點,身為五費卡嘅澤拉斯帶有暗星和法師兩大羈絆,而且呢兩個羈絆喺當前版本熱度都比較高,深受玩家們喜愛,今日我哋就嚟盤點一下澤拉斯領銜嘅三大S級陣容。

woaiaiai123 2020-4-22 08:24 AM

6暗星2法師2重裝
羈絆解讀:
鐵男+卡爾瑪+燼+澤拉斯+拉克絲組成五暗星陣容,鏟子+暴擊拳套合成暗星之心畀到猴子組成六暗星,該羈絆喺作戰過程中一名暗星英雄陣容後觸發,增加其他暗星英雄35點攻擊力和法術強度。

woaiaiai123 2020-4-22 08:25 AM

澤拉斯+拉克絲組成兩法師陣容,該羈絆會提升全體友軍20%法術強度,增加核心英雄澤拉斯嘅輸出。
猴子+鐵男組成兩重裝戰士,該羈絆會提升重裝戰士英雄們60點護甲,增加陣容前排坦度。

woaiaiai123 2020-4-22 08:25 AM

核心英雄:
大棒+反曲弓合成羊刀,攜帶者每次普攻增加5%攻速,無上限疊加,女神淚+女神淚合成熾天使之擁,攜帶者每次釋放技能獲得20點法力值,大棒+腰帶而合成鬼書,攜帶者使用技能造成傷害會燃燒目標,十秒內持續造成真系傷害,三件裝備具備後澤拉斯輸出能力極強,技能可快速完成收割。

woaiaiai123 2020-4-22 08:26 AM

陣容總結:
該陣容一定要搭配上兩重裝戰士,將猴子和鐵男放喺前排抗傷害,可以選擇其中一個畀到防禦裝備嚟抗傷害,後排澤拉斯帶領其他暗星英雄進行輸出,艾希和燼嘅狙神羈絆也能大程度增加陣容嘅輸出能力。

woaiaiai123 2020-4-22 08:27 AM

8法師4星守
羈絆解讀:
卡牌+佐伊+安妮+阿狸+拉克絲+辛德拉+大眼+澤拉斯組成八法師陣容,該羈絆喺作戰過程中可增加團隊125點法師強度,大大提升法師們嘅輸出力度。

woaiaiai123 2020-4-22 08:27 AM

佐伊+阿狸+辛德拉+妮蔻組成四星之守護陣容,該羈絆喺星之守護英雄釋放技能時觸發,可為其他星之守護英雄提供30點法力值恢復。

woaiaiai123 2020-4-22 08:28 AM

核心英雄::澤拉斯
斗篷+暴擊拳套合成水銀,攜帶者免疫控制效果,大棒+反曲弓合成羊刀,攜帶者每次普攻可增加5%攻速,無限疊加,大劍+女神淚合成青龍刀,攜帶者使用技能後每次攻擊可恢復18%最大法力值,青龍刀加上羊刀嘅效果觸發讓其快速釋放技能,水銀則能很好嘅保證澤拉斯輸出。

woaiaiai123 2020-4-22 08:29 AM

陣容總結:
陣容就人口成型,擁有八法師羈嘅存在,為全體友軍提供125點法師強度大大滿足陣容嘅輸出能力,也讓核心英雄澤拉斯收割能力更強,但系陣容相對缺少前排,副C可以畀到妮蔻,部分防禦裝備讓其抗一定傷害,畀後排英雄創造良好嘅收割環境。

lkilkaw959 2020-4-22 08:31 AM

4重裝4法師3暗星
羈絆解讀:
波比+猴子+鐵男+傑斯組成四重裝戰士陣容,該羈絆可增加重裝英雄們額外嘅250點護甲,大程度提升了前排坦度,畀足後排英雄輸出時間。

lkilkaw959 2020-4-22 08:32 AM

妮蔻+辛德拉+澤拉斯+拉克絲組成四法師陣容,該羈絆可增加全體友軍45%嘅法術強度,讓核心英雄輸出能力更強。
澤拉斯+拉克絲+鐵男組成三暗星陣容,該羈絆喺一名暗星英雄陣亡後觸發,可增加其他暗星英雄25點攻擊力和法術強度。

lkilkaw959 2020-4-22 08:32 AM

核心英雄:澤拉斯
女神淚+女神淚合成大天使之杖,攜帶者每次釋放技能後得到20點法力值恢復,大棒+大棒合成大帽,攜帶者增加50%嘅技能傷害,大劍+鎖子甲合成復活甲,攜帶者死亡後清除自身負面效果,兩秒內復活並得到400點生命值恢復,三件裝備具備後加上羈絆觸發,澤拉斯收割能力極強。

lkilkaw959 2020-4-22 08:33 AM

陣容總結:
該陣容八人口成型,擁有嘅重裝戰士嘅存在,前排坦度大大提升,將四名英雄放喺前排可輕松抗傷害,副C可以選擇畀到傑斯抑或鐵男,讓其抗傷害嘅同時也能打出唔低嘅輸出,後排澤拉斯位置確定好,釋放技能可快速完成收割。

隔夜自我的救星 2020-4-23 02:14 PM

謝謝分享
頁: [1]
查看完整版本: 雲頂10.8五費澤拉斯領銜三大S級陣容!暗星法師宣告崛起