查看完整版本 : 10.8國服四大強力上單 猴子大樹制霸上路

lkilkaw959 2020-4-22 08:34 AM

10.8國服四大強力上單 猴子大樹制霸上路

喺10.8版本中,腕豪再次遭到削弱,已經難以喺上路榜單立足,攞而代之嘅系單線能力強勁嘅劍姬,諾手和破敗猴子嘅表現也依舊強勁。

lkilkaw959 2020-4-22 08:35 AM

齊天大聖 孫悟空
技能加點:
主Q副E,Q系猴子嘅主要傷害來源。
符文推薦:
新版大招可以直接疊滿征服者,凱旋喺進場擊殺後獲得回復,歡欣加強普攻輸出,致命一擊補充斬殺傷害,副系可以點出餅干和補葯加強對線強度。

lkilkaw959 2020-4-22 08:36 AM

出裝選擇:
攻速加成對普攻輸出嘅猴子有唔錯嘅收益,先出破敗配合黑切有唔錯嘅只揪能力,新版猴子持續輸出能力較強,死舞喺團戰中非常強力,最後補出雙抗裝備,守護天使和飲魔刀。

lkilkaw959 2020-4-22 08:36 AM

玩法技巧:

對線時使用E突進後原地釋放W,可以和分身一起攻擊敵人,換血時非常無解,敵人如果直接後退離開W攻擊范圍,則打成無傷消耗嘅目的,前期對線十分無解。

lkilkaw959 2020-4-22 08:37 AM

團戰方面要先開W再放大招,分身會和自己一同造成大招嘅效果,後期冷卻縮減疊滿後,可以攞消第一段大招釋放第二次E和Q輸出,再開啟第二段大招造成擊飛。

mailkill959 2020-4-22 08:39 AM

扭曲樹精 茂凱
技能加點:主Q副E,Q技能系我哋嘅輸出及控制技能。
符文推薦:唔滅之握提升大樹線上換血賴線能力,爆破配合隊友食鍍層拿經濟,調節和過度生長可以提升後期坦度,副系點出超然減少技能CD,法理流系帶提供一定藍量便於賴線。

mailkill959 2020-4-22 08:39 AM

出裝選擇:
推薦日炎起手提供生命值及護甲加成並提供范圍灼燒及定身技能額外傷害效果。隨後我哋拿到綠甲提供生命值及魔抗加成並提升我哋嘅治療效果,最後我哋拿到反甲提供護甲加成並畀予反傷效果。後期我哋還可選擇正義榮耀或石像鬼板甲,正義榮耀可提供坦度並畀予一個加速主動技能,而石像鬼板甲提供雙抗加成同樣再次提升坦度。

mailkill959 2020-4-22 08:40 AM

玩法技巧;
大樹具備叻嘅續航能力,而前期嘅對線核心思路就系消耗並與敵人打續航。基礎連招為WEQAA,W技能起手先手控制,隨後釋放E技能封鎖限制敵人逃跑路線,最後Q技能配合走砍再次控制限制並輸出敵人。

mailkill959 2020-4-22 08:41 AM

需要注意大樹作為坦克型英雄,有着腿短嘅劣勢,所以唔好輕易嘅進行追擊。團戰嘅大樹任務就系吸收傷害並提供控制限制,呢度我哋兩種開團方式,第一種WQR配合開團實現無縫控制,配合隊友優先擊殺。第二種RWQ同理,只之不過R技能先手可以限制敵方後排嘅輸出空間。根據戰況進行選擇。

mailkill959 2020-4-22 08:42 AM

諾克薩斯之手 德萊厄斯
技能加點:主Q副E,副E提升大量嘅護甲著透,傷害更高。
符文推薦:諾克可以依靠歡欣嘅攻速加成及W嘅重置普攻嚟快速疊滿征服者,凱旋喺越塔抑或團戰期嘅回血都唔錯,堅毅唔倒喺血量較低增加傷害。靈光披風讓諾手無論系閃現抑或疾跑嘅先手,都能夠接近敵人,迅捷能夠為疾跑和凈蝕多方面增加移速。

mailkill959 2020-4-22 08:42 AM

出裝選擇:

三項加血手作為諾手前期嘅輸出裝,局勢順利可以補出加強過後嘅巨型九頭蛇繼續往輸出方向走,最後出板甲增加後期嘅靈活性,振奮增強Q和征服者嘅回血效果。

mailkill959 2020-4-22 08:43 AM

玩法技巧:

上個版本提高了E技能嘅藍耗,唔得喺前期肆意用E先手尋求換血,多走位貼近用QW消耗,到達六級能利用大招打掉敵人大半血量,喊打野嚟補充傷害打出線上優勢。團戰方面要發揮好Q和R嘅威力,喺吸收傷害後用Q命中多人回復血量,用大招斬殺殘血觸發血怒並刷新大招收割戰場。

mailkill959 2020-4-22 08:44 AM

無雙劍姬 菲奧娜
技能加點:主Q副E,Q系劍姬嘅主要傷害來源。
符文推薦:征服者和歡欣加強持續輸出能力,凱旋喺擊殺後獲得回復,堅毅唔倒喺殘血時增加傷害,副系點出爆破和骸骨鍍層。

mailkill959 2020-4-22 08:44 AM

出裝選擇:
前期貪欲九頭蛇和三相為劍姬嘅成型裝,中期補出吸血裝備死舞和飲血劍,最後購買守護天使打團。

mailkill959 2020-4-22 08:45 AM

玩法技巧:
對線期把握好距離,用Q打破綻進行消耗,W擋掉傷害最高嘅一擊,穩住發育等待裝備成型,6級後可以嘗試越塔,打出大招嘅回血喺擊殺後安全撤退。團戰方面可以選擇TP繞後嘗試強殺敵方後排,也能站喺隊伍前方攻擊敵方前排,與隊友緊貼讓打出嘅回血陣能夠覆蓋到更多隊友。:smile_39: :smile_39:

隔夜自我的救星 2020-4-23 02:13 PM

謝謝分享
頁: [1]
查看完整版本: 10.8國服四大強力上單 猴子大樹制霸上路