查看完整版本 : 去唔到外國影婚紗相,婚攝公司應該比客人有選擇退錢嘅權利嗎?

呢個黃色工人 2020-5-2 04:17 PM

疫情影響,去韓國婚紗攝影一再延期,再延期

婚攝公司應唔應該比客人有選擇退款嘅權利?

megami007 2020-5-6 10:17 AM

合約精神第一,簽約前應先了解細則。

呢個黃色工人 2020-5-15 02:22 PM

難為了新人,有風險被感染
Delay 又不是,不delay又不是

lhbowie7 2020-5-15 05:40 PM

應該要,我本來4月去日本影都轉左係本地影退翻3分一

呢個黃色工人 2020-5-16 09:38 AM

[quote]原帖由 [i]lhbowie7[/i] 於 2020-5-15 05:40 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=518677932&ptid=29035883][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
應該要,我本來4月去日本影都轉左係本地影退翻3分一 [/quote]
咁好

沙漠奇怪達人 2020-6-12 04:19 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

cutiejanis 2020-9-28 05:13 PM

我嗰間冇簽個任何合約 所以根本我係唔知冇得退訂金仲要發生疫情之後先比份合約我簽 不過條款細則唔啱所以冇簽
跟住一直一直問佢有冇得改香港或者退款

本身 六月 改10 月影 10月再又改下年六月

我同佢講下年六月無法如期去影相 , 不如直接推錢 佢話唔得喎
因為俾錢個客同意左佢哋合約 (根本淨係口頭承諾 邊有簽合約) 又話可以免費更改期一次你而家都更改左兩次 /仲有開頭問佢俾唔俾過香港影 佢話唔得一定要出發跟佢個日子 而家你結婚定我結婚乜都要跟住你 重要日子係你定 ⋯⋯ 開頭俾錢就話過日子我同意 我承諾要去不過都係六月嘅事 , 而家6 月冇辦法出發 , 改黎改去,夾唔到就夾唔到㗎,
正一黑店

打算入稟小額錢債

[[i] 本帖最後由 cutiejanis 於 2020-9-28 05:19 PM 編輯 [/i]]

cutiejanis 2020-11-24 05:54 PM

我嗰間最基本改香港都唔 淨係一直拖延叫我等等等等等 已告咗去小額錢債
頁: [1]
查看完整版本: 去唔到外國影婚紗相,婚攝公司應該比客人有選擇退錢嘅權利嗎?