查看完整版本 : 求教: 產品賣歐美應點搞 online shop?

gupiao 2020-5-11 18:29

求教

我申請ebay, 整整下變左Ebay HK 淨賣香港同內地

我申請Amazon, 填錯資料失敗左。

shop line, shopage, shopify 我都查詢過,我唔係好確定佢哋係template 整網店定幫手宣傳。

外國又點收錢?

外國人其實睇邊個網買嘢?

請賜教!謝謝

alvin388

*** 該帖被屏蔽 ***

巴士小小富豪

海邊真才藝 2020-6-23 23:28

外國人意用SHOPIFY或者WORDPRESS!!

thswas

aluintoy 2020-6-27 15:09

ebay一個帳號可以係唔同國家賣野喎. 你去ebay美國用番個帳號登入試下啦.

火腿芝士飛碟 2020-6-28 02:44

收錢先係最大問題!

KENNETH肯尼思 2020-7-13 20:14

PayPal

wong0630 2020-7-14 12:59

[quote]原帖由 [i]gupiao[/i] 於 2020-5-11 06:29 PM 發表 [url=https://finance.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=518485082&ptid=29058491][img]https://finance.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
求教

shop line, shopage, shopify 我都查詢過,我唔係好確定佢哋係template 整網店定幫手宣傳。

外國又點收錢?

請賜教!謝謝 ... [/quote]

最簡單就用Shopify 或 WordPress建個網站, 跟住注冊個PayPal account就可以收錢了. Stripe亦可以.

Shopify相對再簡單D, 但長遠費用會較WordPress貴小小, 睇你想要幾快做到個website出黎, 同想要乜功能. WordPress就相對彈性小小

JACKSEO

CloudStationHK 2020-7-31 14:15

Amazon本身已經有一個收錢系統

newyorkers 2020-8-23 21:59

快的話Shopify, 開店之後嫌貴的話再慢慢搵其他平d的平台轉.
我都有興趣搞類似的嘢,可以交流下.

Angelaalcu 2020-8-23 22:10

[quote]原帖由 [i]gupiao[/i] 於 2020-5-11 06:29 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=518485082&ptid=29058491][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
求教

外國又點收錢?

請賜教!謝謝 ... [/quote]

初初創業, 建議你去上創業家的堂, $150 一堂速成班可解決你的問題

牛牛打 2020-8-24 13:15

佢地係整網店,宣傳告fb, google

外國又點收錢?
paypal, stripe, 不過如果有商業戶口證明,唔會咁容易被freeze acc.

有數據顯示有百分之50%美國人在amazon 買野,不過有另外百分之50會在其他網包括獨立網站買

外國人仲有唔少係上獨立網站買野,唔似大陸被淘寶壟斷,即是係大品牌都會在天貓淘寶上架

所以要整網站,賣廣告,帶入網站,成功賣出產品

juniebcc 2020-8-24 23:35

我用shopline開左網店, 簽左2年
開ig賣廣告, 覺得facebook out, 無開facebook,
ig 開左1個月, 有歐美人睇, 但未做得成生意.:smile_27:

震唇股神鍾震唇 2020-8-25 04:15

eBay 美國

李大爺 2020-8-25 20:41

咁成個網站係咪要中英對照?
頁: [1]
查看完整版本: 求教: 產品賣歐美應點搞 online shop?