查看完整版本 : 請教各位大大....

catchan109 2020-5-26 12:15

我想創業, 本身有份穩定工作... ..  有租工作室....  
可以教手工皂、植物組盆.....
又想搞賣盆栽及用品....

想晚間、星期六日,開興趣班, 你地覺得呢個時勢有無得做??  
開網店 ? 我曾經在FACEBOOK開專頁, 好少人睇.....
我真係唔識點做宣傳....  請指教一下...謝謝

定係安安份份打工儲錢好呢??

球場上的霸主 2020-5-26 19:32

而家已經唔係facebook宣傳 而係拍youtube片 手工物品介紹, 手工物品要別緻 個人技巧去制造 跑出文藝和工藝的路線, 目標應該放係網購出售手工物品的方向, 開拓網購路線去宣傳自己的個別工藝品, 興趣班只係用來扶助話俾人知係亦都係一個願意去教授製造技巧的老師 提升個人標籤

wantsiuyee 2020-5-26 20:35

試試呢個方法, 唔洗錢, 失敗亦唔傷

去d 小型補習社,畫班之類, 毛逐自薦, 如果佢有空檔地方, 應該唔介意合作開班,
客佢搵, 材料全部你自己準備, 當然你唔好唸住賺好多錢, 主要打知名度

大地獄OL 2020-5-28 09:21

周六及周日晚間會好些。

opclk99 2020-5-31 04:55

[quote]原帖由 [i]wantsiuyee[/i] 於 2020-5-26 08:35 PM 發表 [url=https://finance.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=519251478&ptid=29090670][img]https://finance.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
試試呢個方法, 唔洗錢, 失敗亦唔傷

去d 小型補習社,畫班之類, 毛逐自薦, 如果佢有空檔地方, 應該唔介意合作開班,
客佢搵, 材料全部你自己準備, 當然你唔好唸住賺好多錢, 主要打知名度 ... [/quote]

好似社區中心及地區NGO如安徒生會有類似形式合作開班,
可以試下...

catchan109 2020-6-3 14:44

好, 我會試下, 多謝各位指點
頁: [1]
查看完整版本: 請教各位大大....