查看完整版本 : VPN 可唔可以先連接router 然後連接手機及電腦?

chanho1964 2020-5-27 12:48 PM

VPN 可唔可以先連接router 然後連接手機及電腦?

小弟科技盲,因工作住國內,有冇啲VPN (收費的)可以24小時都連住屋企的電腦,手機及電視機頂盒,而家用緊免費的,用手機上網好慢,而個機頂盒無連VPN (我估係自帶VPN 的),想睇吓香港新聞台,成日播下停下,睇到火都嚟,唔知有冇啲VPN 或hard ware 帶VPN 的,可以解決到問題,希望各方高人指點,謝謝

Reporterdog 2020-5-27 09:28 PM

除咗vpn, 你仲會有數之不盡嘅數碼腳印,作姦犯科嘅,一世都抬唔起頭做人

ricktse 2020-5-27 10:50 PM

在大陸用vpn是犯法的 想在大陸看香港電視 方法有二
1.在大陸連線至自己家裏ip(都係vpn 不過是自家的 亦都很快家中的ip會被block)
2.買張data卡 合法在大陸使用

chanho1964 2020-5-28 10:21 AM

Thanks 師兄回覆

安迪2000 2020-5-28 10:37 AM

你搜一下香討啦,我有個帖專門免費教人在香港屋企的router內開vpn server.

江南橙色的主題 2020-5-28 08:33 PM

[align=left]對我來說,在路由器上安裝VPN是最好的選擇因為這樣用如何設備能翻牆。可以用任何國家的IP或[url=https://www.purevpn.com/hk/servers/hong-kong-vpn]使用PureVPN連接到香港VPN服務器[/url]訪問任何新聞或者其他網站。[/align]
頁: [1]
查看完整版本: VPN 可唔可以先連接router 然後連接手機及電腦?