查看完整版本 : 想買個1卡鑽石

三寶兒 2020-6-20 18:07

想請問買一卡鑽石戒指,在大行買好點?我在周*福睇過下,約59700!G色!買唔買得過呢[attach]11284273[/attach]

bobojit 2020-6-21 16:00

[quote]原帖由 [i]三寶兒[/i] 於 2020-6-20 06:07 PM 發表 [url=https://ladies.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=520481991&ptid=29159792][img]https://ladies.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
想請問買一卡鑽石戒指,在大行買好點?我在周*福睇過下,約59700!G色!買唔買得過呢11284273 [/quote]

大店買一定較樓上舖貴,另外大店著重款式多過品質,鑽石是天然嘢囉,一定要睇實物,而且用放大鏡睇清睇楚囉,上網搵間有口碑的樓上舖,最重要留意店舖有無教使用放大鏡方法和有無教怎樣睇粒鑽石閃和火囉,自己睇清睇楚才比錢,千萬不要落任何訂金訂貨回來。

黃昏遇OL 2020-6-23 15:01

同一粒石,同一個GIA號,
[list][*]不同小店也賣緊同一粒GIA石?[*]有一間小店賣緊貴D, 另一間賣得平D, 點解?[/list]

因為很多小店都只係駁腳。石的分析個個都有點不同,但係同一粒石,當然找個最平的地方買啦  :smile_44:

上網找多幾間問下, 問下朋友的經驗, 因為各人都會考慮自己的利益而給不同的回覆。
例如, 大鋪會插細鋪, 細鋪插大鋪, 有實體店又會話一定要睇過先得, 無實體店又會話有証書唔洗睇。

Lillith 2020-6-24 02:14

周*福買本身貴,但1卡都唔應該貴到甘..睇相睇唔出切割但價錢都唔算抵

黃昏宇宙的樓盤 2020-6-28 12:45

周*福系大品牌,價錢自然貴一些,但系鑽石品質也確實好

小四囍

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

沙漠失控的盒子

简爱

refinery 2020-7-17 23:00

Big shop expensive

yaash 2020-7-30 16:39

Are you looking for a GIA 1ct diamond ring?

Avrence 2020-8-2 21:07

有相熟,批發價係市價一半

炎夏委屈的魚

干掉太阳

Bellevue13 2020-8-7 14:08

一卡好可以保值

一颗彩虹

頁: [1]
查看完整版本: 想買個1卡鑽石