查看完整版本 : 有冇人會係日間最熱嘅時候出車?

鬼屋明考試 2020-6-28 10:29 PM

有冇人會係日間最熱嘅時候出車?

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

蒲精之精 2020-6-29 01:21 AM

送中午lunch果班foodpanda味會

dontknow123 2020-6-29 03:25 AM

我早幾個禮拜十一點半開始踩左兩個鐘
飲左4L水
果日行山仲死左一件
如果我無4L水飲應該都死埋:smile_13:

Klapprad 2020-6-29 04:42 AM

端午龍舟水  踩車烈日隨
.............................
二零龍舟不落水
新冠肺炎施限聚
唯獨泳客互不識
大家暢游享樂趣
粉嶺 去 蝴蝶灣泳灘  1245h - 153Oh  2H 45M
蝴蝶灣泳灘 返 粉嶺  1545h - 183Oh  2H 45M
( 人生之樂趣在於 自由自在 ,無拘無束。
當然還要身健力行噢 ! ).
.........................................................................................
我沉日朝八點半出車,粉嶺先去梧桐河,然後太和
方向,中途遇倒相熟車友,就轉頭一行五人去元朗。
十一點半錦綉新明  苑食飯到一點,佢地話踩去
屯門三聖再行青公去荃灣西搭西鐵返將軍澳同
大埔o我見勢色唔對就縮角,自己行青公返上水再
單車徑返粉嶺兩點半到屋企。
踩車近朱者赤,同D發燒車友踩,自己都會燒埋。所
以要睇吓自己能力先好埋去。

[[i] 本帖最後由 Klapprad 於 2020-6-29 04:58 AM 編輯 [/i]]

andyyyy 2020-6-29 11:52 AM

我正午渣車經過元朗博愛附近, 沿途都唔少jojo慢踩,心唸個個都真係未死過,身上冇乜水不特止,仲好多美少女著短褲仔踩,我唸踩完對腳都唔洗要!我呢啲老鬼我估真係會頂唔順,所以我黃昏先出車, 不過昨日黃昏出車都好死焗,踩左兩個零鐘就打道回府!

hohohea 2020-6-29 01:13 PM

有人渣到出門口等LIFT已經中暑.
除非踩100KM以上到接近中午都仲踩緊或者日間排升超過1千米就會頂唔順.

30-70KM 咩時段踩都無問題,飲多D水同電解.

fedrigonia 2020-6-29 02:58 PM

咁我寧願晒住踩都好過打水戰。

鬼屋明考試 2020-6-29 07:40 PM

鬼屋明考試 2020-6-29 07:43 PM

鬼屋明考試 2020-6-29 07:45 PM

鬼屋明考試 2020-6-29 07:48 PM

dontknow123 2020-6-29 09:32 PM

[quote]原帖由 [i]鬼屋明考試[/i] 於 2020-6-29 07:40 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=520899150&ptid=29179641][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]

? 你行山有人中暑死亡? [/quote]
唔係
我自己踩單車
同一日新聞報有人行山中暑死

鬼屋明考試 2020-6-29 10:24 PM

henryleung815 2020-6-29 10:29 PM

真係又曬又熱

Klapprad 2020-6-29 10:49 PM

回 # 9
你部車點夠人踩

所以做人要有自知之明。
去唔倒就要縮o
亞叔我踩車唔夠人嚟,但玩弄文章
作吓詩句都可以KeeP倒30......字

鬼屋明考試 2020-6-29 10:55 PM

鬼屋明考試 2020-6-29 10:57 PM

鬼屋明考試 2020-6-29 11:01 PM

Klapprad 2020-6-29 11:11 PM

不過你換部大車一定會升一個級數 宜家系件工具阻礙左發揮!

我已經有好多架垃圾車仔,一世踩唔晒。
同小鳥車友踩,就叫我買部小鳥,同小布
友踩就介紹我買二手靚小布。
同大車友一齊就話大車一定快同慳力。
但我始終相信低樑2O吋車係較安全。
因我身材徧矮(得1.6米高)所以2〇吋最啱。

[[i] 本帖最後由 Klapprad 於 2020-6-29 11:13 PM 編輯 [/i]]

鬼屋明考試 2020-6-29 11:37 PM

bkkss21 2020-6-30 12:13 AM

今日踩左4個鐘, 隻手又紅又痕

Klapprad 2020-6-30 04:38 AM

回  # 2O
好似另一貼有個東莞佬話自己踩架2O寸7速上吾到大屏嶂 我提2佢換大車

其實我都好想知道係乜原因,細車上唔倒斜路。
1.細人配細車理所當然
2.基於市場需要,上大山者必大人也,轆高離地遠免撞石及利於大碟剎之安裝
3.大車前後轆距遠咗,可容更大齒比及騎車者之重心前後可調性高
4.大車配粗胎,適合山路
.
...................................................................................................
拋開山地路面唔講,上華山軍工路唔提,若純行平嘅斜路,KH  S
33速 (  3 x 10 ) 4O6 鋼架天涯車 係可以勝任。
所以唔一定要用大車。
..................................................................................................
之不過,行平路要快,就一定係RB,大轆幼胎破風把。
呢個唔需要再多講

鬼屋明考試 2020-6-30 05:04 AM

鬼屋明考試 2020-6-30 08:13 AM

鬼屋明考試 2020-6-30 08:24 AM

isitking 2020-6-30 08:43 AM

:smile_34: 踩得快就樂趣? 依個觀點以經有問題

梳化上的玉腿 2020-6-30 09:00 AM

[quote]原帖由 [i]bkkss21[/i] 於 2020-6-30 12:13 AM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=520909403&ptid=29179641][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
今日踩左4個鐘, 隻手又紅又痕 [/quote]

已經曬傷

一定甩皮  :smile_35:

Klapprad 2020-6-30 12:03 PM

# 25
但車仔絕不是人體工學的設計
..............................................
全球有好多不同國家不同種族不同身材不同市場o
細轆車(20吋)亦有其尺寸

[[i] 本帖最後由 Klapprad 於 2020-6-30 12:10 PM 編輯 [/i]]

Klapprad 2020-7-1 09:24 PM

今日(七月ー日)上晝飲完茶,見落完雨好天,
下晝十二點半出車,粉嶺去到屯門蝴蝶灣打
卡都係兩點半。
休息兩個字就回程,返到屋企五點。

鬼屋明考試 2020-7-1 10:06 PM

頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 有冇人會係日間最熱嘅時候出車?