查看完整版本 : 被行權,冇貨

DoomElf 2020-7-1 07:08 PM

一通做落建設銀行7月的SC,冇為意已經進入價內,昨晚被行權了,今朝睇郵件先知。一通戶口冇咁多貨,但耀才戶口有。成件事就係咁。

好啦,想請教各位大佬,我星期一一早安排調倉,來得及嗎?

如果來不及,我由得一通去搞,又會點樣?

吾願見 2020-7-1 07:13 PM

樓主 記得跟進事件。

DoomElf 2020-7-2 09:25 AM

事件跟進:

今朝早打電話比耀才,先知道網上轉貨選項不適用證券行之間轉貨。
證券行之間轉貨,系需要落分行填表先得。今日一點前轉貨系不可能任務,我再打電話比一通,確認情況,只要戶口有錢,一切交由一通代為處理,That's all。

再有一個問題,照計今日買入建行股票交收應該冇利息,唔知係咪要由我戶口扣除利息比行權的對手,呢個要T+2後睇埋戶口日結單先知道,到時記得再上來報告啦。

1q1q1q1q1q1q 2020-7-2 10:23 AM

一般一通有貨. 你搵一通買番就OK. 有可能會收番你息.
耀才個邊, 你唔想要可以沽. 但宜家轉倉, 一樣係趕唔到.

[[i] 本帖最後由 1q1q1q1q1q1q 於 2020-7-2 10:24 AM 編輯 [/i]]

中午芳香的留言 2020-7-3 06:05 PM

咁點呀之后,點俾返利息人地?

DoomElf 2020-7-4 11:11 AM

直接係戶口度扣,收錢喎,點會冇辦法:smile_30:

michael3333 2020-7-6 04:35 PM

正常証券行同証券行之間射貨, 一日就得, 你去分行填表, 射過去, 應該就解決到問題.
無理由在一通戶口於市場買番貨沽比對手, 然後又沽番耀才啲貨, 變相沽左2次.

[quote]原帖由 [i]DoomElf[/i] 於 2020-7-1 07:08 PM 發表 [url=https://finance.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=521001312&ptid=29185835][img]https://finance.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
一通做落建設銀行7月的SC,冇為意已經進入價內,昨晚被行權了,今朝睇郵件先知。一通戶口冇咁多貨,但耀才戶口有。成件事就係咁。

好啦,想請教各位大佬,我星期一一早安排調倉,來得及嗎?

如果來不及,我由得一通去搞,又會點樣? ... [/quote]
頁: [1]
查看完整版本: 被行權,冇貨