查看完整版本 : 澳洲打工假期 新手一問 求大神

小黑LIN 2020-7-15 06:56 PM

澳洲打工假期 新手一問 求大神

小弟澳洲工作假期9月16日到期, 所以諗住9月份出發,
自問英文幾屎, 想惡補一下, 去到就唔洗咁謊
咁我就係網上查, 見到有個EF一條龍服務課程, 上到去一睇個價目表嚇左一跳
(3個月英文+民居住宿包食PLAN, 在當地澳洲)  6萬以上HKD
(2個月英文+民居住宿包食PLAN, 在當地澳洲)  4萬左右
當佢講完, 我就話考慮下先, 冇報到
我想了解下, 如果去到當地再報英文EG/EAP課程係咪好D?
求大神詳細講解流程

姓氏名字 2020-7-18 02:50 PM

你想唔想搵埋second visa先,攞就基本上要打幾個月農場工
如果搵農場工咁就唔洗報喇,基本上都係講國語,因為好多台灣人,仲有港人,少量外國人,同人地搞好下啲關係,就可以攞到好多料,包括一啲好工,工頭之類
睇定啲先
不過去到你入境唔好行e道,一定要去counter比佢吸印,因為你去銀行開戶可能會睇你pastport, 你無入境印仔就難搞喇,小弟朋友中左招,銀行問佢點入境
除左出入境,開通電話卡,開銀行卡(推薦NAB) 或者同人傾下計外,基本上都無乜英文可用

啲plan咁貴擺明抽你水啦

sammangsam 2020-7-22 09:07 PM

今年你都冇希望入到境

小黑LIN 2020-7-24 11:22 PM

點解咁講? 入境唔係只要隔離14日就OK咩

sammangsam 2020-7-25 10:17 PM

自己去睇新聞

FunnyCandDTv 2020-7-27 11:10 AM

去吾到
頁: [1]
查看完整版本: 澳洲打工假期 新手一問 求大神