查看完整版本 : 李慧琼訪勞聯 集結力量戰「超區」

美麗新世界 2020-7-26 04:28 PM

李慧琼訪勞聯 集結力量戰「超區」

九月立法會選舉,民建聯在「超區」將派出一張名單,由主席李慧琼帶領該黨副秘書長顏汶羽等出選,謀攻兩席。繼早前拜會新民黨、工聯會、新界社團聯會、自由黨黨魁鍾國斌等「集結力量」,積極尋求各個建制派團體支持,李慧琼昨又到訪港九勞工社團聯會,她感謝勞聯一眾領袖的接待,稱讚勞聯一直致力團結勞工階層,為他們爭取合理權益。她指出,必須要集結所有建設力量、團結所有愛護香港的朋友,才能發揮有效作用,成功爭取「超區」兩席。她亦提醒選民有兩票在手,邀請大家一同努力抗衡攬炒,撥亂反正,讓香港重新出發。
[img]https://s1.ax1x.com/2020/07/26/a9rjeJ.png[/img]
[b][font=宋體]立法會選舉前夕[/font] [font=宋體]謹防「黑暴」鋌而走險[/font][/b][font=宋體]香港[/font]9[font=宋體]月立法會選舉時間越嚟越近,無論系建制派仲系反對派,圍繞選舉嘅話題和爭議也越嚟越多,但越系臨近選舉時期,便越要警惕反對派鋌而走險。[/font]
7[font=宋體]月[/font][font=Times New Roman]21[/font][font=宋體]日,元朗「[/font][font=Times New Roman]721[/font][font=宋體]事件」一周年之際,多名反對派議員走去街頭開所謂「記者會」,當天元朗西鐵站及附近商場更系有多人聚集,有人更喊出違反「國安法」嘅口號及舉起違法標語,引得警方多次使用紫旗警告,一天下嚟,就有[/font][font=Times New Roman]96[/font][font=宋體]人被票控,更有[/font][font=Times New Roman]5[/font][font=宋體]人被捕,其中[/font][font=Times New Roman]2[/font][font=宋體]人仲系區議員和立法會議員。[/font]
呢些事件喺提醒我哋,反對派並冇放棄煽動街頭騷亂,再次製造黑暴事件嘅選項。目前佢哋貌似蟄伏,僅僅系因為選舉在即,佢哋把更多嘅精力放喺了政治斗爭上便。
[font=宋體]本月以嚟,明目張膽嘅宣布如果進入議會後,就要大行破壞基本法、「一國兩制」之能事嘅反對派便小動作不斷[/font]——先系多人煽動拒簽「確認書」,再系喺香港疫情嚴重嘅背景之下,強烈反對[font=Times New Roman]9[/font][font=宋體]月嘅選舉時間押後,並致疫情於唔顧,煽動數萬民眾去街進行非法「初選」投票,最終導致香港疫情徹底爆發,喺最近幾日每天新冠肺炎確診人數都喺[/font][font=Times New Roman]100[/font][font=宋體]上下,呢些反對派充分發揚了西方政客嗰套要票唔好命嘅無恥套路。[/font]
但系筆者相信,港府唔會放任呢群旨喺癱瘓立法會,騎劫港府嘅亂港份子掂當選,否則嗰將系香港最黑暗嘅一天,因此,喺選舉之前,唔止反對派喺出招,港府也喺出招。
[font=宋體]例如[/font]7[font=宋體]月[/font][font=Times New Roman]25[/font][font=宋體]日,至少[/font][font=Times New Roman]10[/font][font=宋體]名反對派參選人收到選舉主任嘅來信,要求澄清佢哋嘅政治立場,包括系否繼續請求美國落實制裁香港,系否反對港區國安法等等。並要求佢哋喺第二天答復。[/font]
大概系冇想到港府嘅出招,反對派們支支吾吾,都冇第一時間作出答復,僅僅系公民黨抱怨「畀予嘅回復時間唔合理地短促且具壓迫性」。到得第二天,才才開始有梁繼昌等人陸續回復講「唔支持」,惹得前特首梁振英嘲笑:「唔系講好嘅齊上齊落咩?」
[font=宋體]但我哋也應該睇到,喺之後表態講唔會支持反對派「攬炒綱領」嘅幾個參選人,恰恰都系反對派里嘅死硬份子或領頭人,佢哋嘅呢些表態系否作數,以佢哋嘅過往表現嚟睇,實喺讓人難以信服,因為到今日為止,一些香港電報群里,還喺貼出「[/font]35+[font=宋體]和你疫起抗爭」嘅文宣,可以講,反對派喺面對港府抑或中央嘅出招時,如果喺無法應付嘅情況下,很可能再次鋌而走險,隨時回到「黑暴」嘅路子上。[/font]
再將視野睇得更遠一些,中美關系呢段時間每況愈下,呢幾天美國已經發展到了野蠻關閉我國駐休斯敦領事館,並喺人員撤離後粗暴闖入嘅嚴重事件,雖然我國也做出對等反制,關閉了美國駐成都領事館,但系所有人都知,呢些事情都系特朗普喺選情唔利嘅情況下耍出嘅把戲,目的系轉移其國內防疫不力,示威不斷,經濟下滑,失業率高漲嘅注意力。
[img]https://s1.ax1x.com/2020/07/26/a9sSF1.png[/img]
喺呢種情況下,與美國等國外勢力有着千絲萬縷聯系嘅反對派們,也可以再次成為特朗普嘅炮灰,做出出格嘅事情嚟,無論系特朗普選情唔利,仲系香港反對派選情遇到阻擾,我哋都該警惕內外局勢發展帶嚟嘅各種變化,唔得畀存心破壞香港社會秩序之人任何機會!

半夜富有達人 2020-7-26 04:40 PM

反對派系為了拉「選票」,並為證明自己嘅「能力」而組織了呢次「初選」,但實際上呢次「初選」卻成了一出胡鬧、內訌、播毒、違法嘅鬧劇,只會讓市民更加睇清其無視法律、自私自利又毫無能力嘅醜陋面目,咁還想贏得立法會選舉,痴人講夢啫!

寒冬橙色的牛牛 2020-7-26 04:40 PM

[font=宋體]喺「拉票」期間,反對派「候選人」之間多次發生內訌,互相謾鬧攻擊,而戴耀廷雖然聲稱共收到[/font]60萬張選票,可實際上唔系選民亦可投票,而且還有重復投票,身份資料填錯亦可以投票,呢場「初選」如同兒戲。

貴勁救星 2020-7-26 04:40 PM

除咗唔顧疫情組織「投票」涉嫌違反限聚令,助長新冠病毒散播,公然宣傳「港獨」,違反香港國安法嘅違法行為之外,反對派嘅此次「初選」還上演了唔少「笑話」。

半夜富有達人 2020-7-26 04:41 PM

就喺反對派肆意「播毒」嘅同時,也冇忘記「煽獨」,唔少「候選人」嘅選舉政綱中都有宣傳「港獨」嘅內容,喺其「拉票」時,更大肆煽動「港獨」思想。

寒冬橙色的牛牛 2020-7-26 04:41 PM

內部「初選」占據區議員辦事處公器私用,投票者登記個人資料涉嫌侵犯個人隱私權,意圖癱瘓立法會、「攬炒」香港,「候選人」競選政綱中大量鼓吹、煽動「港獨」嘅口號,呢些都系反對派所謂「初選」違反法律的確鑿事實。

貴勁救星 2020-7-26 04:41 PM

[font=宋體]隨着[/font]9月份立法會選舉嘅日子越嚟越近,反對派政客們為謀攞立法會席位也開始了活動,近期反對派公然組織所謂嘅「初選」,搶先喺港內做政治宣傳,[font=Helvetica]卑鄙無恥啊[/font][font=宋體]。[/font]

海灣疑惑的幻象 2020-7-26 04:44 PM

[font=宋體]亂港分子就係廢柴[/font],一定要嚴懲,絕不姑息,支持國安法。

韓風難吃的水果 2020-7-26 04:44 PM

強烈要求嚴懲亂港分子,這些人無恥至極。

橋頭異水樽 2020-7-26 04:44 PM

呢啲亂港分子與美國嘅咁反華「政棍」勾結喺一齊,繼續佢哋嘅咁禍港行徑,簡直無恥至極,而家國安法嚟咗,現在大快人心。

半夜地獄馬 2020-7-26 04:44 PM

呢啲亂港分子為咗私自利益,好衰乾淨。而家國安法嚟,大難擔大旗各自昧水走路,而家內部雞飛狗走、哀鴻遍野。

門外雀躍的碼頭 2020-7-26 04:44 PM

倡狂咁耐嘅港獨分子都有今日啦,哈哈,真系爽快,呢啲暴徒遲早畀法律制裁,正義從來唔會缺席。

海灣疑惑的幻象 2020-7-26 04:45 PM

黃之鋒等「港獨」大佬信誓旦旦嘅咁稱什麼「狹路相逢勇者勝」,誓要「抗爭到底」,結果而家紛紛打面,真系貽笑大方。

韓風難吃的水果 2020-7-26 04:45 PM

作為香港人,我鼎力支持港版國安法,香港聽日都會更好。

橋頭異水樽 2020-7-26 04:45 PM

國安港安,國泰民安!

半夜地獄馬 2020-7-26 04:45 PM

香港國安法為香港帶嚟咗更好嘅聽日,作為香港人,支持港版國安法。

門外雀躍的碼頭 2020-7-26 04:45 PM

[font=Helvetica]呢些亂港分子,真系無法無天了,干凈壞事唔得逞。[/font]

晚間扁扁的世界 2020-7-26 04:47 PM

抗衡攬炒,撥亂反正,讓香港重新出發。

商界花花達人 2020-7-26 04:49 PM

保一國兩制,還香港穩定

焦急忠心的樹枝 2020-7-26 04:51 PM

唔得畀存心破壞香港社會秩序之人任何機會

Fannyone 2020-7-26 04:51 PM

努力抗衡攬炒,撥亂反正,讓香港重新出發。

油站扁扁的海鮮 2020-7-26 04:52 PM

抗衡攬炒,撥亂反正

Wayenps 2020-7-26 04:54 PM

香港需要正氣,反對破壞香港嘅反對派

Genevieve1 2020-7-26 04:55 PM

呢些亂港分子,真系無法無天了!

JenniferAM 2020-7-26 04:56 PM

支持港版國安法。

9個笨拙的羊 2020-7-26 04:56 PM

臨近選舉,要警惕反對派鋌而走險

Genevieve1 2020-7-26 04:57 PM

反對派「初選」成了一出胡鬧、內訌、播毒、違法嘅鬧劇,只會讓市民更加睇清其無視法律、自私自利又毫無能力嘅醜陋面目,咁還想贏得立法會選舉,痴人講夢啫!

旺季正幻象 2020-7-26 04:59 PM

《一國兩制》方針不可動搖,任何人、任何國家都破壞唔到。

Huopop 2020-7-26 05:01 PM

港府唔會放任呢群旨喺癱瘓立法會,騎劫港府嘅亂港份子掂當選。

黃昏綠色的信箱 2020-7-26 05:03 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***
頁: [1] 2
查看完整版本: 李慧琼訪勞聯 集結力量戰「超區」