查看完整版本 : 10.15強勢星守法師

七個忠心的救星 2020-7-27 10:24 AM

陣容組成
萬花通靈-妮蔻、暮光之靈-佐伊、幻翎-洛、九尾妖狐-阿狸、風暴之怒-迦娜、遠古巫靈-澤拉斯、暗黑元首-辛德拉、仙靈女巫-璐璐、眾星之子-索拉卡

七個忠心的救星 2020-7-27 10:25 AM

6 星之守護:當一名星之守護釋放技能時,會提供總共 25 點法力值喺其他星之守護英雄之間傳遞

4 法師:全體隊友增加40%法術強度

2 聖盾使:聖盾使喺施放技能時獲得30%最大生命值嘅護盾

2 星神:全體友軍造成傷害嘅15%轉化為生命值回復

2 秘術:全體友軍獲得 50 點魔抗

1 大魔法使:當大魔法使在場時,星守英雄嘅普攻變為真實傷害,其他英雄嘅普攻變為魔法傷害

七個忠心的救星 2020-7-27 10:25 AM

核心英雄及裝備推薦

暗黑元首-辛德拉:藍buff(眼淚+眼淚)、法爆(大棒+拳套)、復活甲(大劍+鎖子甲)

萬花通靈-妮蔻:離子火花(大棒+斗篷)、狂徒(腰帶+腰帶)、傳送門(反曲弓+腰帶)

七個忠心的救星 2020-7-27 10:29 AM

優勢分析
法師陣容唔易被克制,妮蔻嘅群體控制能為後排輸出爭攞時間,法師集中站位也唔容易被切後排,有了風女後就系陣容嘅質變期,真傷加持唔驚遇到肉,索拉卡也可以保證唔容易被秒。辛德拉點名也很強勢。

七個忠心的救星 2020-7-27 10:33 AM

缺點分析
對於裝備要求較高,喺辛德拉冇藍buff之前,輸出強度及其有限,前期容易被吊打,建議前期用重裝陣容過度,賣血搶藍水晶。

七個忠心的救星 2020-7-27 10:48 AM

呢陣容成型強度真嘅很高,我被呢陣容打爆了很多次

古時純情的朋友 2020-7-27 05:14 PM

親測效果很好,多謝分享

旺角忠心嘅魚旦 2020-7-28 09:28 AM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

黑頭人送鬥士 2020-11-24 02:43 PM

依家最勁鬥士

小豬佩佩 2020-11-24 02:53 PM

多謝講解

KT丶Deft 2021-2-1 03:52 PM

:smile_38:謝謝分享