查看完整版本 : 係唔係已經無機會?!

紐阿紐 2020-7-28 12:22 AM

係唔係已經無機會?!

我喺公司有個心儀的女同事,
但我同佢完全唔熟, 而且坐唔同樓層, 平時見面機會好少,
但唯一最可能接觸到的機會係放工, 偶然撞過一兩次, 行同一段短路...叫做傾過下計, HI BYE咁

我公司正在WFH, 要REMOTE 返公司部電腦做野,
上星期五, 我公司部機有D 問題,  於是打電話返去, 睇下公司有咩人幫手攪攪...

咁啱嗰日佢返左公司, 仲接左我電話, 閒話1-2句之後, 請佢幫我睇下部機就完了通話...

過幾分鍾, 佢SEND EMAIL 通知我, 佢幫我RESTART 左部機, 我好簡單咁覆番佢"THANKS"

之後我再SEND 另一個EMAIL 比佢(呢個係我同佢唯一溝通倒的方法),
話我枱頭有大量零食, 叫佢隨便食, 當係多謝佢咁...
再喺下款留左我電話, 叫佢有需要WHATSAPP 我 (其實佢都無需要我幫忙:smile_43: :smile_43: )

但隔左幾日, 到今日佢都無再覆我EMAIL , 無ADD 我WHATSAPP....

係唔係已經無機會?!

[[i] 本帖最後由 紐阿紐 於 2020-7-28 08:35 PM 編輯 [/i]]

天生雙下巴 2020-7-28 07:06 PM

我覺得佢只係當你as a courtesy叫佢食零食答謝佢幫手, 好平常, 唔會覺得咁樣係代表乜野,
留電話都係同事之間覺得有咩需要就contact下, 佢心裡面應該唔會特別feel 到有咩事,
即係佢冇whatsapp你, 唔駛灰, 因為件事根本唔足以去印證一個人嘅心意,
即係唔代表冇機但又唔代表有機
唯一一樣野肯定係, 佢唔係好渴:lol
分析完畢, 不喜勿插:smile_44:

天天善良的樓奴 2020-8-23 10:28 AM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

電梯冰凍的高峰 2020-8-24 10:48 AM

你可以直接等佢收工,問佢有無男友?然後......你做左就有答案,你唔做,就永遠無答案。:smile_22:

P8MAX 2020-8-24 04:23 PM

[quote]原帖由 [i]紐阿紐[/i] 於 2020-7-28 12:22 AM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=522374717&ptid=29258244][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
我喺公司有個心儀的女同事,
但我同佢完全唔熟, 而且坐唔同樓層, 平時見面機會好少,
但唯一最可能接觸到的機會係放工, 偶然撞過一兩次, 行同一段短路...叫做傾過下計, HI BYE咁

我公司正在WFH, 要REMOTE 返公司部電腦做野,
上星期五, 我公司部機有D 問題,  於是打電話返去, 睇下公司有咩人幫手攪攪...

咁啱嗰日佢返左公司, 仲接左我電話, 閒話1-2 ... [/quote]
我覺得你都好醒,留自己電話,
不過佢應該對你無意思,除非個女仔係十分怕醜既人就另計。
頁: [1]
查看完整版本: 係唔係已經無機會?!