查看完整版本 : 立法會延任一年?譚耀宗:被DQ現任議員身份尷尬人大常委需討論

海島野生的車手 2020-8-2 06:38 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

江南大大樓奴 2020-8-2 06:38 PM

[quote]原帖由 [i]海島野生的車手[/i] 於 2020-8-2 06:38 PM 發表 [url=https://news.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=522674003&ptid=29270774][img]https://news.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
明知是大話, 又知背後動機, 真正愛港的選舉主任, 做個聰明人, 揭開這些羊皮, 狼的真面目便顯露出來! [/quote]
仲有另一班垃圾議員同埋垃圾官員都未除走喎,香港唔會有好日子過㗎!

冬寒巧羊羊 2020-8-2 06:38 PM

樹下冰凍的表姐 2020-8-2 06:39 PM

延乜N嘢,直情搵譚生你搞掂就得啦,反正你嗰人大乜都唔知點嚟嘅,照煲煑碗一樣。

古時扁扁的牛 2020-8-2 06:40 PM

DQ咗嘅“曱甴黑議員“係罪犯,必須嚴懲,冇可能可以繼續行騙,只能夠坐監過活。

樹下珍惜心事 2020-8-2 06:40 PM

選舉主任如被這羣人入閘,他一定是同類,明知他們講大話,問他們是不是港獨,是哂狗氣!

連續回收的理想 2020-8-2 06:40 PM

民選立法會議員最少有10幾萬票,譚耀宗港奸不是民選,無資格為香港人說話。

天天原始的人 2020-8-2 06:41 PM

漢奸,港獨甴曱香港己被你們玩殘!為五斗米折腰!有骨氣的啦,又要反港反中又要向港府討飯吃,正垃圾人渣,大種乞丐再選你們的都是你們同類,只會抗爭攪破壞向你們大哥尾角佬討飯吃吧!

門外委屈的心事 2020-8-2 06:41 PM

譚耀宗港奸,普選的議員有市民支持,那許共產黨走狗說三道四!

冬眠珍貴的牛 2020-8-2 06:41 PM

賣國賊就是賣國賊 這般亂臣賊子再如何狡辯宣稱自己無此意圖 都是枉然已矣 徒然無功

門外滴滴留言 2020-8-2 06:42 PM

我香港出生,土生土長,唔覺得冇民主,冇自由,冇人權喎,話沒有嘅只係一啲反中亂港想搵着數嘅人

江南綠色的朋友 2020-8-2 06:42 PM

政府今次做得好,試到佢地成班都是偽人!

隔夜野生的樓主 2020-8-2 06:42 PM

譚耀宗可代表阿公?要保持香港國際形象阿公方針應見好就收。DQ發放紅線再給反對派選擇合乎阿公利益。

果個喜歡了獅子 2020-8-2 06:43 PM

特首話兩套制度 但我認為應該是同一標準 關鍵是個人本身質地問題 所以沒有資格就是沒有資格 無論過去現在將來都沒有資格 增加的一年也不例外 不得再入立法會半步!

寒冬不安的老爺 2020-8-2 06:44 PM

無畏無懼喎, 原來係支持國安立法

袋中的貓奴 2020-8-2 06:44 PM

9個幼稚的老爺 2020-8-2 06:44 PM

[quote]原帖由 [i]果個喜歡了獅子[/i] 於 2020-8-2 06:43 PM 發表 [url=https://news.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=522674306&ptid=29270774][img]https://news.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
特首話兩套制度 但我認為應該是同一標準 關鍵是個人本身質地問題 所以沒有資格就是沒有資格 無論過去現在將來都沒有資格 增加的一年也不例外 不得再入立法會半步! ... [/quote]
講到質地添呀,唔同人有唔同睇法,準則千變萬化,睇黎只有上帝先有資格去判斷到啦

夜難吃的水管 2020-8-2 06:45 PM

Dq左就緊係冇得再做啦,就好似公司請人話有案底唔請,但係合約完左先至發現個僱員犯左法,唔通又同佢續約?

冬寒默默的考試 2020-8-2 06:46 PM

香港已死、民主、自由、人權何在、市民敢怒、不敢言。

山中老西瓜 2020-8-2 06:47 PM

比佢哋做,中央同港府未自打咀把,下次再參選未無得DQ班扒街!

高達發現了遊艇 2020-8-2 06:48 PM

譚耀宗所言極是. 特首林鄭的管治能力確實有問題,讓DQ的議員繼續延任,婦人之仁,不堪大任。
頁: 1 [2]
查看完整版本: 立法會延任一年?譚耀宗:被DQ現任議員身份尷尬人大常委需討論