查看完整版本 : 立法會選舉|何桂藍覆選舉主任稱不為「五大訴求」否決全部法案

貴貴難吃的理想 2020-8-3 06:23 PM

違法初選,已觸犯選舉條例,動機更違反香港國安法。   4月,戴耀廷發表《真攬炒十步,這是香港宿命》,大力推動立法會選舉「35+計劃」,然後實踐他的「攬炒十步」

山下肥肥鞋抽 2020-8-3 06:24 PM

成班流氓最叻玩文字遊戲,其次就係今日打倒昨日的我,明日再打倒今日的我無限loop,再吾係到時就用暴力,掟野燒野拉布叫囂大家吹佢吾脹。

海邊來了牛牛 2020-8-3 06:26 PM

雖然國安法冇追溯期,只不過想你地吾再犯。但選立會係會影響日後政府運作,所以無謂俾多個機會你地玩落去啦!

核心橙色的旅程 2020-8-3 06:27 PM

黃C為咗十幾萬嘅薪酬忽然支持政府,支持國安法,好有骨氣呀😂

高達發現了遊艇 2020-8-3 06:29 PM

[quote]原帖由 [i]核心橙色的旅程[/i] 於 2020-8-3 06:27 PM 發表 [url=https://news.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=522727514&ptid=29272666][img]https://news.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
黃C為咗十幾萬嘅薪酬忽然支持政府,支持國安法,好有骨氣呀😂 [/quote]
各位民屎鬥士,厚黑到如此。真係香港之僕。

山中老西瓜 2020-8-3 06:30 PM

建議應該這樣答:總言之, 法案對為香港市民福祉出發的, 一定支持。否則就會行使議員的權利否決”.

冬寒默默的考試 2020-8-3 06:32 PM

如果未來一屆立法會選舉,真係由這班黑暴泛民佔超過一半議席,莫講話想香港回復昔日的美好光輝,幾乎肯定比現有差上十倍百倍千倍,都大有可能!因為這個極度惡劣的香港未來,就係佢哋黑暴泛民口口聲聲,朝思暮想,達到攬炒的終極結果!香港大眾市民,真係想見到攬炒後的香港嗎!

夜難吃的水管 2020-8-3 06:33 PM

基本法都睇唔明就學人參選議員,笑死人,低能

9個幼稚的老爺 2020-8-3 06:34 PM

非常攪笑!這班發夢都想做立法局議員的人(破壞香港秩序及社會安寧),既不是律師或大律師,唔知憑乜嘢法律常識或基礎,去講港版國家安全法加入特區政府23條附件三內容抵觸<基本法>條文!粗俗啲講,人唔笑,狗都會吠!

果個喜歡了獅子 2020-8-3 06:35 PM

不否決全部法案,但即會否決部分去要求答允五大訴求啦,又DQ得! 

門外滴滴留言 2020-8-3 06:41 PM

妳條西簽咗犯民初選,簽哂紙話要脅迫政府應承五大訴求,現在反口,咁無誠信,點有得參選!

門外委屈的心事 2020-8-3 06:42 PM

狐狸終有日露出尾巴! 日子有功, 口講無憑! 過左海就係神仙, 到時佢點玩都得!

連續回收的理想 2020-8-3 06:43 PM

香港政棍,面皮厚過銀行個保險箱楝門,講到底都係為了錢,為了立法會那十多萬人工,今天的我打倒昨天的我,比全香港七百萬人恥笑都無所謂,人無恥,便無敵,全世界香港賤種最多

古時扁扁的牛 2020-8-3 06:45 PM

立法和司法雖然各自獨立運作,但司法的運用源於立法的必要性公平性才能有效執行。糾正立法機構的不良因素才能令到司法穩固和暢順嚴明的規範執行,這樣才能真正起到司法制度保護良好市民權益同步懲處不法行為的作用。 一個安定繁榮的香港需要這兩者之間必不可少的乾淨規範和制衡。 期望香港越來越好,一起加油,香港人!

樹下冰凍的表姐 2020-8-3 06:46 PM

千祈唔好信為搏入閘的謊言 泛民講一套做一套 實質是反政府反國家 全部要DQ 依家唔DQ 等佢DQ預算案咩?唔知政府點該更蠢 要看過往一路言論行為 唔好被一個答案欺騙着

江南大大樓奴 2020-8-3 06:47 PM

佢地簽晒名支持35+1,昨天的你,打倒今天的我。😂

香煎灰OL 2020-8-3 06:48 PM

Dq你班垃圾又如何,對香港冇影響,俾你班友做就真係影響大啦!

急焦熱情的理想 2020-8-3 06:49 PM

呢啲垃圾嗌嘅口號:「克警(say)全家」試問邊個唔會(say)全家?只係遲早嘅問題。仲有「時代革命,光復香港」,實情係「時代垃圾,糟蹋香港」!

貴貴冰凍的名車 2020-8-3 06:50 PM

太多 外國大陸五毛 其實佢哋知唔知係邊個係中國漢姦共產黨就係全世界 中國嘅漢姦 當年八國聯軍就係共產黨打開城門

江湖狂野的隊長 2020-8-3 06:51 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

南區肥肥科技 2020-8-3 06:51 PM

對,中央攪完香港黑暴,第一時間要攪房屋問題, 犯民想執政,所以不想政府攪惦房屋問題

江湖狂野的隊長 2020-8-3 06:51 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***
頁: 1 [2]
查看完整版本: 立法會選舉|何桂藍覆選舉主任稱不為「五大訴求」否決全部法案