查看完整版本 : 西葉克塵 無良僱主 政府津貼拎到盡 剝削員工就做到盡

中午老馬 2020-8-4 10:22 PM

西葉克塵 無良僱主 政府津貼拎到盡 剝削員工就做到盡

喺檢測顧問界都叫數一數二啊,都可以做到咁小家!
一. 疫症出現咗大半年,公司一個口罩都無派過,更加唔好話其他防疫用品。完全無理過同事嘅死活!

二. 好多同事都係外勤工作,註地盤做嘢,好多地盤都有工友中招,但公司都係無任何措施嚟保護同事!同事同公司申報住緊嗰棟大廈有確診,公司都係無反應,當唔知,理得你中唔中招,最緊要準時返工!

三. 疫症下成個香港都咁慘,但公司不單止無照顧員工,反而仲乘機剝削員工,借啲意cut福利,cut津貼,玩小動作逼同事辭職!明明拎咗政府津貼,都咁樣刻薄員工!

沉睡默默的車手 2020-8-5 12:31 AM

又一間無良僱主

神雕 2020-8-6 01:53 PM

個老細咁西,好難做架喔。花紅無1就唔講啦,ot得個少少,宜家搞埋d咩gps麻煩到咁,出得地盤咁好多野都要變通架啦,下下cam住曬,覺得我地d班打工仔呃9佢錢。手套啊,筆啊個d必需品下下都有限額,一人一日一對手套都無,慘過做雞啊,起碼雞一個客可以用多過一個套啊

秋天綠色的牛牛 2020-8-6 02:57 PM

我舊公司豬羊興保養都唔見得好,老闆劉X芹間房收埋幾廿盒口罩冇派過俾同事,只係會派大判豬羊興俾佢哋嗰幾盒口罩,每人都唔知分唔分到十塊。仲有,口罩唔係每位同事有,得罪老闆秘書唔駛旨意有口罩洗手液,公司物資都要識刷鞋先有得分。

老闆收埋幾廿盒都唔知做乜,最近唯一一張保養合約嘅地盤係咁爆,都唔肯派俾各同事,同事仲會係地盤寫字樓兩邊走。

最慘係寫字樓有隻野比老總,鍾意唔戴口罩邊行邊咳都冇人理。睇下呢間無良公司幾時中招!

yinke0510 2020-8-6 07:58 PM

依d情況,明顯迫d員工自己走,佢又唔洗賠,又收到政府錢,賺盡
頁: [1]
查看完整版本: 西葉克塵 無良僱主 政府津貼拎到盡 剝削員工就做到盡