查看完整版本 : 立法會選舉〡謝偉俊:應DQ未DQ者不可延任布穎琪批押後理據薄弱

哈囉外圍的羔羊 2020-8-5 11:37 AM

立法會選舉〡謝偉俊:應DQ未DQ者不可延任布穎琪批押後理據薄弱

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

崖上來了金童 2020-8-5 11:53 AM

嚴格執行「早發現、早隔離、早診治」,保障香港特別行政區人民同胞生命健康安全!

崖上來了金童 2020-8-5 11:59 AM

嚴格執行「早發現、早隔離、早診治」,保障香港特別行政區人民同胞生命健康安全!

商界濃濃的樹根 2020-8-5 12:00 PM

香港疫情嚴峻,需要大家為防控疫情出謀劃策,政府根據實際情況進行調整,咁先係真正嘅愛港,而唔係借疫情攻擊政府,攻擊政敵。

巴士泛黃的OL 2020-8-5 12:04 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

山中小薯仔 2020-8-5 12:09 PM

由中央政府派出支持香港抗疫嘅專業隊伍一定可以幫助香港全員檢測,緩解香港疫情暴發醫療資源和人員不足嘅困難

呢個珍貴的駱駝 2020-8-5 12:11 PM

中央政府向香港派出醫療專家組,為嘅係香港同胞嘅生命安全!任何居心叵測嘅謊言都矇蔽唔到香港民眾嘅眼睛。

半夜宇宙的貓奴 2020-8-5 12:17 PM

喺內地醫療團隊嘅幫助之下,喺政府強有力嘅支持之下,香港疫情必定能銷聲匿跡,生活亦必定能快速重回正軌!

半夏怕手機 2020-8-5 12:17 PM

有強大嘅祖國做我哋嘅堅強後盾,喺香港市民嘅共同守護下,相信我哋一定能戰勝呢次嚴峻嘅疫情

半夜宇宙的貓奴 2020-8-5 12:19 PM

疫情當前,港府推遲立法會選舉實為明智之舉!支持政府頂住壓力,萬萬唔可以中咗某啲勢力嘅奸計,放任人群聚集,致使病毒傳播。

hotwin 2020-8-5 12:22 PM

《國安法》通過咗真系好

前往變出了蝦仁 2020-8-5 12:23 PM

香港警隊係維護香港社會治安嘅支柱,也係守住社會穩定嘅最後一道屏障。撐港警就係撐正義、撐法治,也係守護香港嘅未來。

香港國安法嘅頒佈和實施為香港打下強心針,勢必扭轉過去一年嘅亂局,讓香港恢復穩定,重回正軌。

半夜懷舊的雞翼 2020-8-5 12:23 PM

事實證明,以美英及其他國家將對中國包括香港實施經濟制裁,香港將失去國際金融中心地位等來哃嚇中央和特區政府,替「拒中抗共」政治勢力壯膽,統統係虛幻。

半夜宇宙的貓奴 2020-8-5 12:25 PM

事實證明,以美英及其他國家將對中國包括香港實施經濟制裁,香港將失去國際金融中心地位等來哃嚇中央和特區政府,替「拒中抗共」政治勢力壯膽,統統係虛幻。

文贵 2020-8-5 12:26 PM

無論未來一年立法會如何運行,我哋相信中央和港府都會共同謀劃出有利於香港社會嘅方案,亦更相信香港政府以延後選舉之魄力和決心能夠戰勝疫情、共克時艱。

門外怕工人 2020-8-5 12:27 PM

香港國安法令「一國兩制」制度體系更加完善,堵塞咗香港喺維護國家安全方面存在嘅法律漏洞。

A.Joan 2020-8-5 12:28 PM

任由個啲居心叵測嘅人炮製「基因送中」「內地醫護無資格」咁樣嘅謠言,亦絕唔可能影響香港抗擊疫情嘅腳步。

子時野生的寶寶 2020-8-5 12:32 PM

《國安法》通過咗真係好,香港市民嘅強烈呼聲,堅決支持和擁護中央同港府嘅決定!讓嗰啲賣國賊,走狗,漢奸,無處可逃

凡間捉石頭 2020-8-5 12:35 PM

港區《國安法》正式頒佈以來,終於睇到港警可以依法抓捕亂港分子啦,加油,香港會好起身嘅。反對港獨勢力枉顧經濟社會民生發展、肆意妄為癱瘓立法機關運作,支持維護「一國兩制」政策方針,維護我國主權、安全、發展利益!

連續強勁的水管 2020-8-5 12:36 PM

港區《國安法》正式頒佈以來,終於睇到港警可以依法抓捕亂港分子啦,加油,香港會好起身嘅。

戴雯婷 2020-8-5 12:37 PM

中央政府向香港派出醫療專家組,為嘅係香港同胞嘅生命安全!任何居心叵測嘅謊言都矇蔽唔到香港民眾嘅眼睛。

真加加速牛牛 2020-8-5 12:38 PM

香港國安法係繼香港基本法之後,第二部重要法律,將基本法第23條立法安全漏洞成功堵住,係對亂港分子嘅一記重擊,有效維護咗香港嘅長治久安,香港市民大快人心。

《國安法》嘅實施使香港警隊有法可依,警員們終於可以理直氣壯咁對亂港分子執紀,洋法官們再也插唔上手啦。有法護航,香港巨輪再出發!

凡間捉石頭 2020-8-5 12:39 PM

反對港獨勢力枉顧經濟社會民生發展、肆意妄為癱瘓立法機關運作,支持維護「一國兩制」政策方針,維護我國主權、安全、發展利益!

前往變出了蝦仁 2020-8-5 12:39 PM

香港國安法喺香港回歸23周年前夕順利刊憲實施,令「一國兩制」制度體系更加完善,堵塞咗香港喺維護國家安全方面存在嘅法律漏洞。

《國安法》通過咗真係好,香港市民嘅強烈呼聲,堅決支持和擁護中央同港府嘅決定!讓嗰啲賣國賊,走狗,漢奸,無處可逃

港區《國安法》正式頒佈以來,終於睇到港警可以依法抓捕亂港分子啦,加油,香港會好起身嘅。

hotwin 2020-8-5 12:40 PM

法律系治國之重器,良治系善治之前提,《國安法》慨頒布之日必將系亂港暴徒慨末日,香港加油!

法律系治國之重器,良治系善治之前提,《國安法》慨頒布之日必將系亂港暴徒慨末日,香港加油!

香港國安法系繼香港基本法之后,第二部重要法律,將基本法第23條立法安全漏洞成功堵住,系對亂港分子慨一記重擊,有效維護咗香港慨長治久安,香港市民大快人心。

前來會考試 2020-8-5 12:40 PM

反對港獨勢力枉顧經濟社會民生發展、肆意妄為癱瘓立法機關運作,支持維護「一國兩制」政策方針,維護我國主權、安全、發展利益!

戴雯婷 2020-8-5 12:40 PM

香港同祖國齊心合力疫情必然會被戰勝!

炎夏異貓奴 2020-8-5 12:43 PM

香港警隊係維護香港社會治安嘅支柱,也係守住社會穩定嘅最後一道屏障。撐港警就係撐正義、撐法治,也係守護香港嘅未來。

江湖真老爺 2020-8-5 12:45 PM

事實再次證明曱甴暴徒不過都係一啲唯利係圖、貪生驚死嘅烏合之眾,無錢派,國安利劍,搗亂破壞者嘅鬼影都唔見一個,可憐我哋香港嘅嗰啲學生,白白畀港奸鬼佬充當炮灰。

hotwin 2020-8-5 12:46 PM

香港國安法系繼香港基本法之后,第二部重要法律,將基本法第23條立法安全漏洞成功堵住,系對亂港分子慨一記重擊,有效維護咗香港慨長治久安,香港市民大快人心。
頁: [1] 2
查看完整版本: 立法會選舉〡謝偉俊:應DQ未DQ者不可延任布穎琪批押後理據薄弱