查看完整版本 : 疫情嚴峻 政府須當機立斷押後立法會選舉一年

西九紫色的妹妹 2020-8-5 04:35 PM

疫情嚴峻 政府須當機立斷押後立法會選舉一年

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

一只沫宝迷 2020-8-5 04:44 PM

希望全體香港市民團結一致,同心抗疫,戰勝疫情。

我以为我爱过/ 2020-8-5 04:44 PM

港府為咗全體港民安危、為咗顧全大局而延後立舉行立法會選舉舉措係完全值得肯定嘅

病入膏肓@ 2020-8-5 04:44 PM

相信喺黨中央嘅支持下,港府帶領全體市民共克時艱、眾志抗疫,一定能夠早日戰勝疫情,恢復昔日嘅健康和繁榮。

满怀信心 2020-8-5 04:45 PM

押後選舉是「無得揀」

暮律撄宁 2020-8-5 04:45 PM

港府延後立法會選舉呢一良性舉措

兔仙儿1201 2020-8-5 04:45 PM

共抗疫,齊心守護香港這個家園,還香港一片凈土

久爱必疯° 2020-8-5 04:45 PM

相信有國家作為堅強後盾,一定能和香港市民一起,戰勝疫情

桎青mio 2020-8-5 04:46 PM

「反對派」混淆視聽,佢抹黑港府、建制派,罔顧民生,一心只想登上高位嘅行徑,先係令人不齒、令人唾棄!

小倩有戏 2020-8-5 04:46 PM

國家傾錢傾力表達咗中央協助香港戰勝疫情分秒必爭嘅決心。

眼泪都在笑@ 2020-8-5 04:46 PM

今次人命攸關,當選舉機構已闡明選舉存在風險時

潦倒的青春 2020-8-5 04:46 PM

守護香港,恢復香港和平繁榮

兔子猫君 2020-8-5 04:46 PM

我哋港人更應團結一心,擁護港府各項抗疫舉措!

没脾气的女孩 2020-8-5 04:46 PM

全力抗擊疫情。共克疫情,香港加油!

十八牌荔枝 2020-8-5 04:47 PM

《緊急條例》:一係遇到緊急情況,二係符合公眾利益。

你是更英雄2029 2020-8-5 04:47 PM

香港疫情出現反彈。對此,特區政府不斷加強應變措施、遏制疫情播散。支持香港政府,早日控制疫情!

曲美巴姆 2020-8-5 04:47 PM

香港政府抗疫護港信念堅定,不斷調整抗擊策略,全力阻擊疫情!香港加油

一饮而尽 2020-8-5 04:47 PM

團結香港同全國之力共抗疫情!

蹦卡拉卡蹦ddd 2020-8-5 04:47 PM

食人血饅頭嘅「反對派」,為咗謀求一己私利,不顧市民安危亦都要讓立法會如其舉行,令人噁心至極!

小饼干9527 2020-8-5 04:48 PM

污衊港府未諮詢港民意見就延後立法會選舉,係漠視民意嘅集權表現

熙708 2020-8-5 04:48 PM

全香港市民應凝心聚力抗疫情,支持香港政府共同守護香港!

吃货很爱睡 2020-8-5 04:48 PM

香港疫情危難,人命關天,中央派遣先鋒隊帶嚟醫療同方艙醫院技術助力香港共克時艱,難能可貴。

忑忑′ 2020-8-5 04:48 PM

港府決定延期選舉完全係居於香港第三波疫情來襲嘅危機形勢而採取嘅必然措施。

青花盖过璇小璇_ 2020-8-5 04:48 PM

相信有內地成功抗疫經驗同專業醫護團隊支援,香港會更好!

边伯贤. 2020-8-5 04:49 PM

香港只有渡過呢個艱難嘅時刻,才會迎嚟下一個春天。

浅晴6403744036 2020-8-5 04:49 PM

適逢疫情肆虐,港府延期選舉嘅舉措唔單止合情合理合法

外交词令 2020-8-5 04:49 PM

全港上下齊心抗疫,讓香港早日戰勝疫情

穷言杂语 2020-8-5 04:49 PM

擁護港府各項抗疫舉措,有港府積極組織抗疫,有中央鼎力支持

恍恍惚惚821 2020-8-5 04:49 PM

自私自利只顧選舉 亂唱反調漠視民意

两袖袖 2020-8-5 04:50 PM

患難見「親情」,喺抗擊疫情嘅危難時刻,中央不遺餘力嘅支援香港,為香港抗疫提供了強有力嘅信心,香港政府也吸攞了內地抗疫經驗積極調整抗疫措施以應對呢場戰「疫」。
頁: [1] 2
查看完整版本: 疫情嚴峻 政府須當機立斷押後立法會選舉一年