查看完整版本 : bno移民英國可以讀預科?

中秋難吃的獅子 2020-8-10 10:22 PM

據我所知,英國預科只係俾國際生讀嘅,我今年9月就16歲讀中五,想請問有冇人知透過bno移民仲可唔可以讀預科?
事源我父母兩個都有bno一定要我同啊哥跟埋佢地一齊去英國,冇得拒絕。
我啊哥就讀大學冇煩惱,但係我就因為a level正常係16-17歲讀,bno出年一月開始可以申請,如果我要讀a level嘅話就要17-18歲讀,既係要19歲先可以畢業,然而我真係非常唔情願。我知A level係有一年制,不過我一向讀書都係吊車尾,依格我個年齡唔上唔落咁,非常尷尬。
所以問題係:
1)想知道bno移民仲可唔可以讀預科?
2)bno移民過去讀書洗唔洗考IELTS(因為已經準備緊)?
以上問題都係google搵唔到,所以想問下有冇人知,thanks a lot🙏🏻🙏🏻

海島外圍的榴槤 2020-8-12 11:05 AM

放心!有錢就可以揾到學校,當地或香港好多Agent會幫到手。
但英國咁大,你住邊區先

袋中不安的美媚 2020-8-20 05:06 PM

你有錢一定有學校收,大把野雞學店,而且同一些大學掛鉤,以低學分都有機會入到大學,當然唔會係專科,收左你之後,要報讀EFL,即係外國人讀英文,當然要比錢,agent會幫到手。

最美晚風 2020-11-11 10:29 AM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

孤煙 2020-11-11 10:30 AM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***
頁: [1]
查看完整版本: bno移民英國可以讀預科?