查看完整版本 : 疫情哲學~

王國管理者 2020-8-22 04:14 PM

將香港的人治療數據~城市人的住址~

將~通過政府測試放上網~通過儀器得到的結果~將由專家處理~疫情的走向研究~
因為疫情的關係~政府暫時需要足夠的市民情報~作為治療作用~

用排除方法~將18區~作為研究的基礎~逐步處理~
如有發現新的潛在風險~如有新例症~就可以快速處理~關鍵在於情報的確立~

以一個香港作為藍圖~研究的方向~用排除法~
~將有病的病人~控制~將城市的傳播鏈斬斷~

就好像遊戲的地圖一樣~地圖有地圖的極限~香港只是一個地圖的小漁港~一定可以將城市的病情控制和解決~
我必須提到~排除法相當重要~只要有足夠健康無傳染能力的人~和~有的人分開~逐步處理和醫治~

[[i] 本帖最後由 王國管理者 於 2020-8-22 04:18 PM 編輯 [/i]]

王國管理者 2020-8-22 05:13 PM

運用排除法 就可以搵到潛在嘅傳染病的傳染超級傳播者
集中火力和追蹤源頭 防止超級傳播者

有醫療數據 就可以知道有咩人係需要醫治
必須有18區 管理開始 一見到源頭就醫治

同時在18區 按照現在的基礎進行
具體來說就是 控制和管理

再收購其他國家的疫苗
同時需要健康碼 定期抽驗 在18區中穩步進行

徹底消滅傳染鏈
需要市民有序的一起解決

配合政府 一區區接種 防止之後有超級傳播者的出現 或者隔離

[[i] 本帖最後由 王國管理者 於 2020-8-22 05:17 PM 編輯 [/i]]

王國管理者 2020-8-22 06:10 PM

唔好將人想得太高 用現在個套唔得
必須通過管理解決 用現在嗰套 無法解決超級傳播者

王國管理者 2020-8-22 06:12 PM

你想諗住醫幾耐 用而家嗰度可能要醫幾年
仲要我日日戴口罩  你嗰啲仲要醫唔好

王國管理者 2020-8-22 06:14 PM

一係就用封城 都可以 用大陸果套
淨係打疫苗係唔得 因為會傳染 又會有更加多人傳染 因為呢個病有極強嘅傳染力

我要打到冇為止都無用 因為又會傳染
一定要管理直至解決 徹底斬斷傳播鏈

王國管理者 2020-8-24 04:36 AM

加強患者自身免疫力~是需要~經過臨床測試~物種戰~
要睇返~係唔係醫到~要留意返~疫情的作用~會不會變種~人數如何~等等考量~

王國管理者 2020-8-24 07:00 PM

當病情變到咁少嘅時候 就可以用數學原理
我數學很差 但大致上就是a
a就是病情 隱形傳播者 b c d就是病人
病情係出現係人嘅身上 源頭就係佢哋嘅生活

只要採用~問佢多啲去嘅共同地方
找出共同的源頭 推理得出~佢哋究竟幾時感染~

問下病人 生活嗰時啲源頭 推理出特定的位置
因為人好少 所以就要問下佢究竟去咗咩地方

係好多人嘅共同去嘅地方 控制疫情後~再設~b+c+d~再係高危地區 找出高危的源頭 如果找到就可以消毒
找出共同的地方源頭 然後消毒和抽樣檢查

接下來就是繼續防疫 繼續管理 繼續控制病情
咁就唔需要用疫苗 搵到病毒嘅源頭 就喺眾多病人的生活習慣中 這就是病毒源頭
並加以控制 加以消毒~加以隔離

[[i] 本帖最後由 王國管理者 於 2020-8-24 07:47 PM 編輯 [/i]]

王國管理者 2020-8-24 07:38 PM

病情得到圓滿的解決

[[i] 本帖最後由 王國管理者 於 2020-8-24 09:17 PM 編輯 [/i]]
頁: [1]
查看完整版本: 疫情哲學~