查看完整版本 : 國立國父紀念館內的憲兵交接儀式

緋村劍心傳說 2020-9-20 11:07 AM

國立國父紀念館內的憲兵交接儀式

[url=https://youtu.be/ie_Xedyy4b8]https://youtu.be/ie_Xedyy4b8[/url]

白加紅 2020-9-20 12:05 PM

九十年代, 初到台灣感覺很新奇, 近年, 去多咗, 感覺不外如是, 相信很多人都有此感覺。

不過, 我覺得最特別就是滂沱大雨下忠烈祠的交接, 總是吸引大批日韓旅客, 風雨無阻地觀看。

御伽草藍 2020-9-20 11:17 PM

[quote]原帖由 [i]白加紅[/i] 於 2020-9-20 12:05 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=525180567&ptid=29427288][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
九十年代, 初到台灣感覺很新奇, 近年, 去多咗, 感覺不外如是, 相信很多人都有此感覺。

不過, 我覺得最特別就是滂沱大雨下忠烈祠的交接, 總是吸引大批日韓旅客, 風雨無阻地觀看。 ... [/quote]

師兄我咁睇, 唔認同不外如是, 不過同一地點如台北去得多的確會悶。
所以師兄有返咁上下嘅年紀, 建議可以去下台南, 有行開山可去南投合歡山, 睇山睇水就花東。
6年前都好多陸客, 4年前韓客迫爆十分, 沿路野柳海邊都有唔少韓客影相打卡, 哩個就係我見到嘅變化。
頁: [1]
查看完整版本: 國立國父紀念館內的憲兵交接儀式