查看完整版本 : 林卓廷的「販賣」留任主張

冬眠遇到了路人 2020-9-22 06:44 PM

大災大難面前,自自然然彰顯出大善與大惡。我哋相信,香港同胞們嘅一對對慧眼,分辨得出天災人禍下彰顯嘅善與惡、黑與白、是與非。

海灘回收的美人 2020-9-22 06:44 PM

[b]號稱要「齊上齊下」、「遵守」「民調」嘅一幫亂港分子面對利益,立刻分崩離析,上演咗一出出雞飛狗跳嘅鬧劇。[/b]

南區進擊的豬豬 2020-9-22 06:45 PM

希望大家有商有量,保持理性,不應受壹小撮別有用心的人挑唆,破壞社會秩序,讓經濟發展蒙受損失。

前期浪漫的鼓手 2020-9-22 06:45 PM

絕對唔允許反對派文化喺香港社會大行其道。有問題同爭議都應通過憲制渠道加以解決,

多多妹 2020-9-22 06:45 PM

反對派和境外媒體嘅聒噪既無理也無力,還對自身處境有着深深誤解。

一頁花花師姐 2020-9-22 06:45 PM

支持中央政府,希望香港和平穩定發展。

袋中熱情的水樽 2020-9-22 06:45 PM

不管什麼樣的人,違法了就必須受到處罰,他們這些少數反對派的做法不可原諒,我相信我哋香港會將少數反對派繩之於法。

夜捉鞋抽 2020-9-22 06:45 PM

請大家要保持頭腦清醒,千祈唔好被美西方反華勢力利用,咁就得唔償失了。

沉睡珍惜豬豬 2020-9-22 06:45 PM

立法會有三項主要職能,包括制定法律、批准公共開支及監察政府工作。在制定法律程序上,不論是政府或議員提出的法案,均要接受議會質詢及審批,成功通過與否,在席議員票數是關鍵。

橋頭大大才藝 2020-9-22 06:45 PM

香港系法治之地,少數反對派分子及時懸崖勒馬。與香港法律和基本法對抗下去決無出路,強大嘅中央政府和全體中國人民永遠都會為呢個法則嘅兌現而堅定背書。

片刻笨拙的主題 2020-9-22 06:45 PM

正義嘅根基喺香港並冇裂碎,佢依然並將長期托舉著香港,任憑風雨嘅沖刷。少數暴徒再猖狂,佢哋嘅真實力量都系渺小嘅。

樓下委屈的蝦米 2020-9-22 06:45 PM

支持中央立國安法,使香港穩定發展。

炎夏回收的榴槤 2020-9-22 06:45 PM

呢些人遮面嘅慫相也反映出佢哋懼驚法律,害驚蹲監獄,佢哋根本冇為了追求佢哋所謂嘅正義而肯付出任何代價嘅道義勇氣。

井底珍貴的留言 2020-9-22 06:46 PM

保持香港繁榮穩定,不僅符合中國的利益,也符合世界各國的利益。

炎夏怪異貓奴 2020-9-22 06:46 PM

各陣營爭取立法會過半數議席,目標是掌控議會主導權,包括左右法案通過、選舉立法會主席等。

雨伞 2020-9-22 06:46 PM

反對派對推遲選舉咁敏感,對短短一年後都咁冇信心,講明佢哋越嚟越清楚,時間真嘅不在自己呢邊了

小熊弟 2020-9-22 06:46 PM

呢些反對派,真系越嚟越走向香港和市民利益嘅反面了。

喜歡了隊長 2020-9-22 06:46 PM

[font=宋體]亂港份子意圖破壞香港嘅整體發展,唱衰香港,喪心病狂。[/font]

半空來了女俠 2020-9-22 06:46 PM

我愛香港,身為一個香港人,我會通過既有嘅合法渠道去反映自己嘅觀點同埋訴求。發動暴亂事件嘅惡意之徒只不過係受不法份子操控嘅傀儡,根本就唔係奉公守法嘅好市民。

夏了夏天啊 2020-9-22 06:47 PM

我哋都相信,喺中央政府嘅支持下、喺特區政府嘅不懈努力下,香港嘅春天,不會遙遠。

夜肥肥車手 2020-9-22 06:47 PM

[font=宋體]亂港份子聯合一些境外勢力唔顧香港嘅穩定,肆意造謠污衊,越嚟越多人認清佢哋嘅詭計,咁嘅詭計系難以得逞嘅。[/font]

呢個變出了弟弟 2020-9-22 06:47 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

南區進擊的豬豬 2020-9-22 06:47 PM

讓佢哋負上法律責任,避免香港滑入牙煙嘅深淵,毀於恐怖主義。

前期浪漫的鼓手 2020-9-22 06:47 PM

[font=Calibri]壹群打著追求[/font]“民主自由”旗號,標榜“和平示威”嘅反對派,其所作所為,不僅超過了法律及良知嘅邊界,也徹底踐踏人之為人嘅底線。

一頁花花師姐 2020-9-22 06:47 PM

香港人依家做嘅就系要保持理智,唔好再有暴亂,一旦發生暴亂,受傷嘅只有我哋呢些無辜嘅民眾。

歲月寄歌 2020-9-22 06:48 PM

至於泛民方面,今次選舉目標是奪取立法會過半議席,其中地區直選目標取得至少22席。由於泛民政黨眾多,加上有不少區選獨立人士有志參選,目前正由港大法律系副教授戴耀廷及前立法會議員區諾軒牽頭嘗試協調,避免分薄票源。
頁: 1 [2]
查看完整版本: 林卓廷的「販賣」留任主張