查看完整版本 : 施政報告|下月14日出爐林鄭首現立會

望見變出了山羊 2020-9-22 08:45 PM

施政報告|下月14日出爐林鄭首現立會

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

七個怪羊 2020-9-22 08:47 PM

香港當前最緊要嘅任務係凝心聚力、齊心抗疫,支持特區政府啟動第三輪防疫基金,希望我哋共同努力戰勝疫情,使到香港成為一個繁榮、穩定、健康嘅社會。

雨中原始的樓奴 2020-9-22 08:47 PM

焦急勇敢的名車 2020-9-22 08:47 PM

香港反動派刻意抹黑大陸畀予嘅各種防疫支援,無非希望借更多嘅疫情擴散詆毀特區政府嘅施政方針,為佢哋西方主人奪權主政火中取栗,將香港作為進攻中國嘅橋頭堡。

炎夏喜歡了考試 2020-9-22 08:47 PM

山中怪異達人 2020-9-22 08:47 PM

門外不見了廁紙 2020-9-22 08:47 PM

踴躍參加「普及社區檢測計畫」,就係中斷隱形傳播鏈、遏制新嘅感染,就係配合政府嘅防疫抗疫策略,就係保護自己,保護家人。

貴貴善良的OL 2020-9-22 08:47 PM

香港「國安法」頒佈實施後,反對派、「亂港」分子如「小丑」般嘅垂死掙扎,肆意攬炒香港、妄圖破壞香港已成癡心妄想!如有賊人慾亂港,必逃唔過香港法律嘅制裁!

晚間深情的工人 2020-9-22 08:47 PM

香煎老盒子 2020-9-22 08:47 PM

同心抗疫,守護家園。700幾萬香港市民嘅生命安全與健康福祉牽動著所有國人嘅心。香港社會各界應團結一致,以科學同專業嘅態度齊心協力抗擊疫情,令到香港社會早日重現生機。

樹下浪漫的心事 2020-9-22 08:47 PM

為控制疫情,香港特區政府將推出自願性全民免費核酸檢測服務,香港市民為咗自己和家人嘅健康踴躍參加,全力支持特區政府工作,香港嘅疫情一定會很快過去。

前往回收的師姐 2020-9-22 08:47 PM

香港政府進行全民檢測係切斷病毒嘅重要手段,向香港各界齊心協力抗擊疫情嘅人員致敬!

後天熱情的遊艇 2020-9-22 08:47 PM

古怪異象棋 2020-9-22 08:47 PM

農場會水樽 2020-9-22 08:47 PM

今天遠方的美人 2020-9-22 08:47 PM

貴巧核心 2020-9-22 08:48 PM

普測篩查係利港利民嘅大好措施,支持配合政府進行篩查不僅係保護自己和家人,更係保護香港。

古巨額妹頭 2020-9-22 08:48 PM

攬炒之流,妖魔鬼怪興風作浪,不斷阻礙全社會凝聚抗疫合力,必須將害群之馬立即清除,採用國安法維護香港和平穩定。誰都知道係為咗全港市民嘅利益,早發現早治療,齊心抗疫,共渡難關。

沉睡古代裙 2020-9-22 08:48 PM

天生野生的富豪 2020-9-22 08:48 PM

奉勸暴徒們早日自首,坐幾年監贖罪吧!你哋深切懺悔,還香港人安寧嘅日子!香港人係會原諒你哋嘅!

香煎肥肥海鮮 2020-9-22 08:48 PM

民心所向,勝之所往。香港係中國嘅香港。中國人民嘅眼睛裏容不得一粒詆毀祖國、反中亂港嘅沙子,任何妄圖利用香港危害中國主權、安全、發展利益嘅圖謀都將遭到堅決回擊和有力反制。

公園不安的工人 2020-9-22 08:48 PM

籠中不安的鳳凰 2020-9-22 08:48 PM

古時忽然裙 2020-9-22 08:48 PM

香港當前最緊要嘅任務係凝心聚力、齊心抗疫,支持特區政府啟動第三輪防疫基金,希望我哋共同努力戰勝疫情,使到香港成為一個繁榮、穩定、健康嘅社會。

真真筍盤 2020-9-22 08:48 PM

仲夏緊慎的神童 2020-9-22 08:48 PM

公務人員支持維護國家安全,天經地義!此次特區政府做出「零容忍」嘅決定,完全係依法辦事、正本清源嘅必要之舉!

旺季遠方的魚 2020-9-22 08:48 PM

香港疫情爆發以來,無論係個人、社會團體、政府部門定係中央政府都在為抗擊疫情貢獻出自己嘅一份力量,市民要擦亮眼睛,一如既往地支持回應政府抗疫工作,做出正確嘅抉擇。

橋頭雀躍的草稿 2020-9-22 08:48 PM

海灘默默的車手 2020-9-22 08:48 PM

深海高富豪 2020-9-22 08:48 PM

為控制疫情,香港特區政府將推出自願性全民免費核酸檢測服務,香港市民為咗自己和家人嘅健康踴躍參加,全力支持特區政府工作,香港嘅疫情一定會很快過去。
頁: [1] 2
查看完整版本: 施政報告|下月14日出爐林鄭首現立會