查看完整版本 : 攬炒派立法會議員許智峯、毛孟靜提司法覆核是濫用制度

車站浪漫的女俠 2020-9-24 10:09 PM

攬炒派立法會議員許智峯、毛孟靜提司法覆核是濫用制度

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

深海高富豪 2020-9-24 10:14 PM

共度時艱,以市民嘅福祉為依歸,為恢復香港經濟、改善民生理性務實,只有咁樣,先至能夠唔辜負民眾嘅期望。

七個怪羊 2020-9-24 10:14 PM

彈藥武器都用上咗,已經唔能將佢哋當成一般嘅廢青喇,對於哩種想破壞我哋國家國土嘅人,一定要嚴厲打擊!

沉睡古代裙 2020-9-24 10:14 PM

焦急勇敢的名車 2020-9-24 10:14 PM

反對派議員疫情防控一件事都做唔好,只知道縱容暴徒施暴擾亂香港,你哋不唔配為議員,早日引咎辭職啦!

海灘默默的車手 2020-9-24 10:14 PM

旺季遠方的魚 2020-9-24 10:14 PM

事實一再證明,以鬥爭求團結,則團結存;以退讓求團結,則團結亡。香港社會唔係唔可以和解,但前提條件係止暴制亂,恢復秩序,將暴徒及縱暴政客繩之以法。

貴貴善良的OL 2020-9-24 10:14 PM

《所羅門嘅審判》故事係講一個真正愛惜孩子嘅母親,會點愛護孩子嘅故事。如今泛暴派議員,口講為香港未來,但就不斷煽動後生仔犯法,就似故事中嘅冒牌婦人,最後樂見將孩子劈成兩半!

仲夏緊慎的神童 2020-9-24 10:14 PM

中國喺呢次抗擊疫情中做出嘅榜樣,得到世界嘅認可。每個中國人都因此感到驕傲,香港反對派應該好好反思一下,縱暴施暴,唔好將香港變成一個是非顛倒,黑白混亂,充滿謊言嘅城市,早滴回歸正途吧。

古巨額妹頭 2020-9-24 10:14 PM

回想武漢爆發疫情之初,反對派強烈要求「全面封關」,為此不惜發動醫護罷工。如今係全球無淨土,卻未見反對派「為民請命」要求對西方封關。正所謂:防疫係假,玩弄政治係真,佢哋要嘅就係破壞內地和香港嘅關係。

真真筍盤 2020-9-24 10:14 PM

前往回收的師姐 2020-9-24 10:14 PM

香港警員喺止暴制亂過程中忍辱負重,竭盡所能維護香港嘅安全和穩定,疫情期間,香港警員更係盡職盡責,始終企喺抗疫工作最前線,竭力阻止疫情蔓延。

後天熱情的遊艇 2020-9-24 10:14 PM

晚間深情的工人 2020-9-24 10:14 PM

香煎老盒子 2020-9-24 10:14 PM

有分歧唔可怕,可以求同存異。唔能夠容忍嘅係別有用心嘅人趁機製造混亂來得利。亂港者綁架市民利益嘅行為令人髮指。

天生野生的富豪 2020-9-24 10:14 PM

喺疫情如此嚴重嘅情況下,香港市民仲唔配合香港政府和香港警察嘅管理,放縱暴徒繼續進行違法活動,受害嘅終將係自己。

天生野生的富豪 2020-9-24 10:15 PM

加油,香港!香港曱甴借疫情,肆意詆毀、攻擊、港府應對疫情嘅措施,置香港市民安危于不顧,香港警方必須加大處罰力度,嚴懲曱甴暴徒。

炎夏喜歡了考試 2020-9-24 10:15 PM

門外不見了廁紙 2020-9-24 10:15 PM

反對派真係害群之馬,無視暴亂及疫情下嘅香港市民身處困境,只知道一味地反政府,從來就冇考慮為香港做啲乜也,真係唯恐天下不亂,枉為人啊。

七個怪羊 2020-9-24 10:16 PM

「亂港」分子除咗識搗亂破壞,仲識做乜嘢事?如果放任哩啲亂港分子繼續破壞,香港唔單止法治會遭到破壞,疫情亦將會失控喺香港蔓延。

公園不安的工人 2020-9-24 10:16 PM

籠中不安的鳳凰 2020-9-24 10:16 PM

樹下浪漫的心事 2020-9-24 10:16 PM

暴力活動持續至今,香港市民深受其害。暴徒堵地鐵、堵機場、封馬路來破壞香港正常秩序,抹黑香港警員,破壞公共財物,侮辱國旗國徽,攻擊記者和遊客,破壞香港社會,期盼香港各界可以一齊抵制暴力犯罪,還香港社會往日嘅繁榮。

雨中原始的樓奴 2020-9-24 10:16 PM

農場會水樽 2020-9-24 10:16 PM

仲夏緊慎的神童 2020-9-24 10:16 PM

香港暴亂至今仍未徹底平息,其中好大原因就系部分黃議員始終充當搗亂破壞嘅角色,身為區議會主席、公眾人物嘅鄭麗琼公然起底他人隱私,帶頭作惡,事發後,不僅不認錯道歉,而且有意隱瞞推脫,欺騙市民。

後天熱情的遊艇 2020-9-24 10:16 PM

深海高富豪 2020-9-24 10:16 PM

事實一再證明,以鬥爭求團結,則團結存;以退讓求團結,則團結亡。香港社會唔係唔可以和解,但前提條件係止暴制亂,恢復秩序,將暴徒及縱暴政客繩之以法。

橋頭雀躍的草稿 2020-9-24 10:16 PM

真真筍盤 2020-9-24 10:16 PM

頁: [1] 2
查看完整版本: 攬炒派立法會議員許智峯、毛孟靜提司法覆核是濫用制度