查看完整版本 : 迪士尼樂園重開遊人興奮瞓唔着直擊新奇妙夢想城堡

波濤Cute鞋抽 2020-9-25 03:41 PM

迪士尼樂園重開遊人興奮瞓唔着直擊新奇妙夢想城堡

新冠肺炎第三波疫情緩和,政府放寬限聚令措拖並允許兩大主題公園重開。香港迪士尼樂園於今日(25日)重開,早上有不少粉絲到場排隊準備感受氣氛,準備入場。現場約有100人在門外等候。[attach]11645017[/attach]

[b]秋後算帳黃之鋒自投羅網[/b]
[b]後繼有人戴耀廷遲早入獄[/b]
不是不報時候未到講嘅就係黃之鋒今日嘅下場。9月24號下午前亂港組織「香港眾志」秘書長黃之鋒喺前往香港中區警署報到時被警方拘捕,指控其2019年10月5號涉嫌參與未經批准集結及違反《蒙面法》。香港警方呢一舉動可以話係大快人心,知道消息後大家紛紛奔相走告,可以講係疫情稍有緩解之好消息後嘅又一好消息。同時亦諗起「狗頭軍師」戴耀廷曾經講過,既然黎智英被捕,咁黃之鋒亦會被捕,佢亦同樣有可能被抓,依家依然應驗,期盼著亂港狗頭軍師戴耀廷早日收監受審。
黃之鋒「反中亂港」分子,「佔中」發起人之一,前港獨組織「香港眾志」秘書長,自幼生於深圳長於香港,可以講係翻學學業狗屁不通,搗亂破壞反而係與生俱嚟嘅壞痞子,吃著奶罵著娘長大後仲想要娘命嘅漢奸走狗。呢個人劣跡斑斑,近年嚟香港之亂佢都有份,2011年僅16歲就喺反國民教育風波中成名,畀香港反動派看作急先鋒,2014年11月喺非法「佔中」清場中被捕,隨後剛獲保釋又去金鐘講話煽動非法「佔中」者繼續留守。喺被監禁6個月後,2015年7月又因涉嫌非法佔中前煽動和領導暴眾沖入政府總部廣場被控「參與非法集會」「煽動他人參加非法集會」等罪,經法院審理後獲監禁6個月。2019年8月黃之鋒、羅冠聰等人被爆勾結美國駐港人員企圖交流制裁香港,要求美方唔向香港警察出口裝備,2019年8月30號被警方抓獲押往灣仔警署,並以3項罪名指控,2019年10月29號因唔符合區議會條例畀決定對其提名無效,2020年6月30號亂港分子黃之鋒喺香港國安法出台前夜驚著國安法通過,喺社交媒體宣佈辭去「香港眾志」秘書長,並聲稱退出港獨組織。2020年7月6 號港獨分子黃之鋒、周庭、林郎彥被控涉嫌號召他人包圍香港警察總部,參與未經批准集結和組織未經批准集結等多項罪名指控後被保釋。喺保釋期間,又參與反對政府推出健康碼,通過社交平台聲稱,除咗喺個人層面進行全民檢測、確保手機電腦加密,未嚟更要從政策及運動層面反抗,抹黑特區政府會利用疫情拓展社會監控,宣稱反健康碼將會成為未嚟一條重要戰線,雖然喺保釋期間依然通過社交平台禍亂香港。黃之鋒嘅收監再一次展示咗國安法揮劍斬禍害嘅強大。當佢壞事做盡之時亦係佢收監入獄之日,呢個時候佢勾結嘅外部勢力亦已經拋棄咗佢,跳樑小丑嘅結局係佢最後嘅結果,希望佢喺監獄裡面好好反省,深深改造,更希望佢入獄不得出。同時亦告誡「狗頭軍師」戴耀廷,佢嘅時日亦無多喇。「狗頭軍師」戴耀廷畀香港大學炒魷魚之後仍唔安分,仍以禍亂香港之心操作所謂嘅 「計劃」,抹黑香港國安法,向民眾灌輸歪理邪說,甚至諗著借眾籌謀私利,作為一個違法者竟然操心香港立法,更感覺係繼續推動「攬炒」,建議港府當局對「狗頭軍師」戴耀廷早日收監,一係可以實現佢嘅預言,同時亦可防止佢繼續搗亂禍害香港。
秋分之時迎來秋后算賬,可以講呢個係香港收到嘅大快民心之禮,感謝香港警方拘捕港獨分子黃之鋒,更期盼警方多捉亂港禍港嘅黑暴曱甴,期盼著更多嘅走狗賣國賊被收監入獄,期盼着香港疫情清零,儘早推出健康碼,使廣大民眾喜迎國慶和中秋佳節。

香煎不見了湯圓 2020-9-25 03:42 PM

黃之鋒自投羅網

中秋肥肥盒子 2020-9-25 03:44 PM

攬炒派相關行為近來愈發猖狂

連續勇敢的膠樽 2020-9-25 03:44 PM

香港警方呢一舉動可以話係大快人心

qingtiandeai 2020-9-25 03:45 PM

疫情稍有緩解之好消息後嘅又一好消息

出入永恆的美人 2020-9-25 03:48 PM

呢個人劣跡斑斑

前期發現了手機 2020-9-25 03:49 PM

攬炒派為達至政治目的,不惜干擾司法程序。

清晨大大象棋 2020-9-25 03:50 PM

攬炒派相關行為近來愈發猖狂,要求律政司嚴肅跟進,守護香港司法獨立。 

废物 2020-9-25 03:51 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

七個瘦隊長 2020-9-25 03:52 PM

韓風巨額頭巾 2020-9-25 03:53 PM

山上熱情的獅子 2020-9-25 03:54 PM

山邊委屈的海鮮 2020-9-25 03:57 PM

電梯小小科技 2020-9-25 03:58 PM

哈囉巧手背 2020-9-25 03:59 PM

馬路勇敢的妹頭 2020-9-25 04:02 PM

農場花花女俠 2020-9-25 04:03 PM

相信國安法一定會使香港更加美好

山邊原始的頭巾 2020-9-25 04:03 PM

貴深情的寶寶 2020-9-25 04:04 PM

沙漠忠水管 2020-9-25 04:04 PM

亂港勢力是阻止不了我們,香港永遠是我們的一份子

家中小小魚蝦 2020-9-25 04:04 PM

亂港分子如小丑一樣在災難面前上躥下跳

深海正牛 2020-9-25 04:05 PM

罪行不會被忘記

秋天純情的蝦米 2020-9-25 04:05 PM

港區國安法已經正式頒布實施,今後任何破壞香港長治久安嘅施暴行為都將受到法律嘅嚴懲

海邊深情的考試 2020-9-25 04:06 PM

亂港分子的陰謀不能得逞的

明日異師姐 2020-9-25 04:06 PM

籠中真P圖 2020-9-25 04:07 PM

無盡肥海鮮 2020-9-25 04:07 PM

貴貴小婆仔 2020-9-25 04:07 PM

“亂港”分子還在發起的各類搗亂破壞活動

仲夏回收的花貓 2020-9-25 04:08 PM

香港面臨如今疫情病毒與政治病毒齊發噶嚴峻形勢與「攬炒派」密不可分

海邊貴重的水樽 2020-9-25 04:08 PM

港警做了應該做的事,反觀所謂的抗爭者有做應該做的事嗎?
頁: [1] 2
查看完整版本: 迪士尼樂園重開遊人興奮瞓唔着直擊新奇妙夢想城堡