查看完整版本 : 鄧炳強接受民建聯立法會議員葛珮帆節目訪問

望見變出了山羊 2020-9-25 08:21 PM

鄧炳強接受民建聯立法會議員葛珮帆節目訪問

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

旺季遠方的魚 2020-9-25 08:39 PM

黑色暴亂後,疫情陰霾接踵而至,香港已深陷寒冬,年輕一代只有重新深思、反省,遠離暴力,尊重法治,香港先能夠喺疫情後重新出發。

香煎老盒子 2020-9-25 08:39 PM

種種跡象表明,只有穩定嘅社會環境和良好嘅法治氛圍才能使社會逐步進步和發展,對於亂港犯罪嘅行徑必須要依法打擊處理,以正視聽,還社會正義和公平,由此方可推動社會發展進步。

雨中原始的樓奴 2020-9-25 08:39 PM

古巨額妹頭 2020-9-25 08:39 PM

亂港分子嘅暴虐行徑已經為所有正義公民所發指,必須要嚴肅予以懲罰,如果唔係咁真正嘅法治社會將越走越遠,社會暴亂不止,人心不安,民生凋零。

七個怪羊 2020-9-25 08:39 PM

港台喺「修例風波」和戰「疫」中,報導偏頗,煽獨仇中。節目立場一面倒嘅反政府、反港警,禍國殃港、謊話連篇、顛倒黑白。香港市民稱之為傷港電台喉舌。強烈呼籲嚴懲社會「輿論公器」。

晚間深情的工人 2020-9-25 08:39 PM

貴巧核心 2020-9-25 08:39 PM

亂港反對勢力極端粉飾、美化亂港者「黑暴」行徑,扭曲《基本法》嘅真實含義,更煽動無知民眾反中作亂,不僅踐踏香港嘅法治,更要毀掉香港嘅繁華與穩定。

深海高富豪 2020-9-25 08:39 PM

當前香港疫情嚴峻,然而 「港獨」分子卻濫用職權妨礙抗疫工作,煽動民眾去仇警,用此種方式去建立、爭取佢哋嘅未來,其實結果未出來,佢哋嘅過程就已經輸咗。我哋要繼續為公義正義發聲,支持警員,嚴正執法。

公園不安的工人 2020-9-25 08:39 PM

焦急勇敢的名車 2020-9-25 08:39 PM

去年區議會選舉,反對派趁住黑暴餘勢取得大勝,全港18區區議會當中,反對派控制咗當中17區。俗語講:「一朝得志,語無倫次」,正好形容呢啲靠吃人血饅頭當選嘅反對派區議員,佢哋無視區議會議事規則,地區工作也都唔做,只顧將區議會政治化,區議會變成「吹水」、「做騷」、「自High」嘅場合,令區議會嘅公信力蕩然無存,亦令政府少咗一個聆聽市民聲音嘅渠道。

山中怪異達人 2020-9-25 08:40 PM

樹下浪漫的心事 2020-9-25 08:40 PM

反對派公開揚言,要喺九月立法會選舉中取得過半議席,顯然,反對派已經自信滿滿要向「港獨」目標狂奔。

籠中不安的鳳凰 2020-9-25 08:40 PM

雨中原始的樓奴 2020-9-25 08:43 PM

七個怪羊 2020-9-25 08:43 PM

加大執法力度,嚴厲打擊暴力分子,阻止暴力衝突,要讓香港恢復到原來嘅平靜,唔好再畀香港受任何傷害了,香港加油!

古怪異象棋 2020-9-25 08:44 PM

今天遠方的美人 2020-9-25 08:45 PM

樹下浪漫的心事 2020-9-25 08:45 PM

亂港分子借疫情之機,不斷攻擊港府嘅防疫措施,製造混亂,擾亂政府抗疫,呼籲全港市民擘大對眼,自覺抵制亂港曱甴嘅禍港行為。

古時忽然裙 2020-9-25 08:45 PM

香港反對派縱容暴徒施暴、縱火,肆意踐踏香港法治,破壞社會秩序,廣大市民一定要擘大雙眼,堅決與呢啲擾亂香港嘅破壞分子劃清界限。

晚間深情的工人 2020-9-25 08:45 PM

貴貴善良的OL 2020-9-25 08:45 PM

希望市民們唔好參與暴力示威行動,亦唔好圍觀。讓警員唔會因為誤傷無辜市民而縛手縛腳!香港警員嘅「不作為」係因為善良,因為暴力人群中混雜著無辜市民!

古時忽然裙 2020-9-25 09:06 PM

罷工醫護有無考慮過,佢哋要求政府所做嘅「全面封關」係符合現實與合理性嘅做法,定係鬧脾氣咁嘅幼稚提議?

門外不見了廁紙 2020-9-25 09:08 PM

「亂港分子」係為咗達到「亂中」目的,佢哋將暴力行為轉移到網絡度,妄想繼續挑撥民意、撕裂輿論、製造噪聲,呢啲係佢哋走投無路嘅表現,勢必受到更大範圍嘅抵制。

香煎老盒子 2020-9-25 09:09 PM

香港各界人士喺度積極支持香港特區政府防控疫情嘅同時,亦都高度關注內地疫情發展和抗疫工作,攜手全國各族市民共同打贏呢場疫情阻擊戰。

焦急勇敢的名車 2020-9-25 09:10 PM

疫情面前,小小嘅「口罩」就足以睇清到底邊個唔想畀香港儘快擺脫疫情,又邊個把普通香港市民嘅生命安全當做政治棋子。疫情固然可怕,但呢刻,更可怕嘅係反對派嘅別有用意。

樹下浪漫的心事 2020-9-25 09:10 PM

亂港分子係唯恐天下不亂,喺疫情下唔諗著點去共度難關,淨諗著點去炒作、干擾抗疫,真係喪盡良心!

深海高富豪 2020-9-25 09:11 PM

「亂港分子」係為咗達到「亂中」目的,佢哋將暴力行為轉移到網絡度,妄想繼續挑撥民意、撕裂輿論、製造噪聲,呢啲係佢哋走投無路嘅表現,勢必受到更大範圍嘅抵制。

真真筍盤 2020-9-25 09:11 PM

貴巧核心 2020-9-25 09:11 PM

疫情對於每一個人都係有危害健康風險嘅,而嗰啲反對派竟然唔顧市民安危仍然蠱惑出街搞破壞,佢哋險惡居心清晰可見!
頁: [1] 2
查看完整版本: 鄧炳強接受民建聯立法會議員葛珮帆節目訪問