查看完整版本 : 60歲既Omega Seamaster

swatching 2020-10-4 11:43

之前入手時係殘殘舊舊嘅,呢排得閒幫佢外觀番新一下,再喺外國網站搵到條帶,都幾靚仔。
戴咗一個星期,快咗唔超過三十秒,收貨有餘了。
相對同期既Rolex, 絕對唔會俾下去。但價錢只係三份一左右,絕對抵買。[attach]11675636[/attach]

watchenthu2020 2020-10-4 17:38

呢條睇落唔係幾似 OMG 用開嘅 Beads of Rice 錶帶,  clasp 同 bridge 有無 omega markings?

waikee 2020-10-4 18:04

Omega beads of rice 米珠帶有兩款
一款係平時見內有五粒珠
另外一款係有七粒珠,[u]樓主嗰款係後者[/u]

借圖[attach]11677014[/attach] [attach]11677037[/attach]

[[i] 本帖最後由 waikee 於 2020-10-4 06:09 PM 編輯 [/i]]

swatching 2020-10-5 08:30

謝謝2位師兄既意見。:)
呢條帶雖然個clapse有logo同埋個bridge有Omega字樣,但係嗰啲”米粒”既形狀都唔夠”圓潤”,加上其實係幾平下,係流既機會都幾大。
其實都繼續搵緊條正路啲嘅帶。:)

watchenthu2020 2020-10-5 09:41

最怕花咗錢買到唔對版嘅貨.  尤其是隔山買牛更加要小心.
你條錶帶個 end piece 應該不對,  OMG 七珠嘅 end piece 會立體些少,  唔係就咁刻幾條線,  啲實心珠粒背後上下都會挫邊,  仿貨好少會咁做.  至於五珠帶又是另一回事.
加圖

[[i] 本帖最後由 watchenthu2020 於 2020-10-5 09:57 AM 編輯 [/i]]

swatching 2020-10-5 10:26

謝謝賜教。努力搵下先。
頁: [1]
查看完整版本: 60歲既Omega Seamaster