查看完整版本 : The O (雞系統)

bdwbdwbdw 2020-10-27 11:10 PM

喺TB買咗隻1/72 The O

bdwbdwbdw 2020-10-27 11:13 PM

[quote]原帖由 [i]bdwbdwbdw[/i] 於 2020-10-27 11:10 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=526880402&ptid=29505802][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
喺TB買咗隻1/72 The O [/quote]
隻野好大盒.個盒幾厚吓,包裝算唔錯.[attach]11758164[/attach]

[[i] 本帖最後由 bdwbdwbdw 於 2020-10-27 11:19 PM 編輯 [/i]]

bdwbdwbdw 2020-10-27 11:24 PM

買之前都知道隻野出咗好多年.始終都係手辦野,有啲擔心舊模會有細節模糊,變型,尖角變圓角既問題...不過睇咗啲U Tube片介紹都講到幾正幾正咁,咁啱又見到TB話新有新貨就買咗返嚟.

bdwbdwbdw 2020-10-27 11:42 PM

[attach]11758227[/attach]

bdwbdwbdw 2020-10-27 11:50 PM

呢隻野要用骨架,不過個骨架真係麻麻.啲膠唔夠硬但係啲關節就好緊(已按說明書指示鬆開啲鏍絲),結果...屈咗兩野隻腳就斷咗,手指又甩埋,水口又多.Anyway,組裝後好似唔多見到個骨架,算

bdwbdwbdw 2020-10-27 11:53 PM

講返最緊要既部份,就係外殼既質素...[attach]11758249[/attach]

bdwbdwbdw 2020-10-27 11:55 PM

見到好多地方都起狗牙,細節都唔原整...今次真係大鑊.

T2. 2020-10-28 06:00 PM

隻手辨成2千幾,手辨來講吾算貴,睇相遠睇成品好似好精美,模件近睇原來咁粗糙,刻線粗糙到吾加工真係過吾到自己果關
內構都要花好大心機去攪,呢期經濟差失業在家攪模型就最好,老力ching :smile_o12:

[attach]11760343[/attach]

[[i] 本帖最後由 T2. 於 2020-10-28 06:01 PM 編輯 [/i]]

真可愛的馬 2020-10-29 09:05 AM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

romechung 2020-12-15 04:35 PM

唔捨得買... 但真係好中意

f1kon 2020-12-16 09:53 AM

我最鍾意就係 The O!加油,等睇完成品!
頁: [1]
查看完整版本: The O (雞系統)