查看完整版本 : 點先可以再瘦啲

深海怪異富豪 2020-11-21 08:31 PM

本身高160cm,體重106。夏天嘅時候,好容易就可以瘦到102,天時冷就點都減唔到105下面嘅,有時仲到110,點,有冇可唔可以畀我瘦落去嘅秘訣,求告知

草長鶯飛 2020-11-23 03:28 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

spike 2020-11-23 04:26 PM

不要只看體重 要看體脂率
同樣體重體脂唔同個線條都好大分別
下圖同一個人 體重高時的比體重低時 更顯瘦
重訓幫到你
[attach]11846815[/attach]

肥矮太空灰 2020-11-23 04:43 PM

[quote]原帖由 [i]深海怪異富豪[/i] 於 2020-11-21 08:31 PM 發表 [url=https://ladies.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=527955274&ptid=29553959][img]https://ladies.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
本身高160cm,體重106。夏天嘅時候,好容易就可以瘦到102,天時冷就點都減唔到105下面嘅,有時仲到110,點,有冇可唔可以畀我瘦落去嘅秘訣,求告知 [/quote]
樓上講得啱

再補充,幾磅上落你唔好當自己真係減咗

水份都已經喺返度

我游泳前游泳後用同一個磅去磅都輕咗幾磅

幾磅上落你真係唔好當一回事

超級不安的老爺 2020-11-24 08:50 AM

purplerain70 2020-11-24 09:03 AM

樓主點解追求BMI低於正常水平?
係工作要求?

同意樓上,體重低唔一定體脂低。
我有朋友望落非常瘦,連個胸都平埋,膝頭大過髀嗰種。
佢好有信心自己體脂都好低,
但量度結果係39%。

另外有纖瘦女同事,中年未收經就骨質疏鬆。

刻苦的努力 2020-11-25 10:23 AM

我認為樓主的身材已經是非常標準了!平常只需要做適量的運動就已經很好,不需要追求過瘦的身材。

stonelady 2020-11-25 12:29 PM

定期運動,有助保持體重

dd998877 2020-11-25 12:39 PM

連續污濁的西瓜 2020-12-9 08:59 AM

隔夜落漠姐 2020-12-16 02:53 PM

今天一科技 2020-12-16 02:59 PM

頁: [1]
查看完整版本: 點先可以再瘦啲