查看完整版本 : S11卡薩丁「雙面具」打法詳解——重鑄卡薩丁

小豬佩佩 2020-11-24 03:05 PM

大家好,我系一名卡薩丁玩家。目前韓服已更新季前賽。喺新版本裡,卡薩丁失去了時光杖呢一性價比極高且屬性完美契合嘅裝備,大天使和氣定神閑也接連被削弱,以至於很多小拍檔搵唔到適合卡薩丁嘅出裝。目前,韓服卡薩丁已經從T1中單熱門英雄變成了T5嘅無人問津「垃圾」英雄。韓服卡薩丁嘅勝率僅為42%,國服更系跌破40大關,成為全英雄聯盟勝率最低嘅英雄。

小豬佩佩 2020-11-24 03:08 PM

不得不講,新版本系一個很怪異嘅版本。節奏很快,裝備卻很貴。裝備方面,拳頭也系肉眼可見嘅喺強調裝備嘅附加效果而唔系其屬性本身。喺經過眾多嘅玩法測試中,我發現了一種唔錯嘅打法,雙面具灼燒流打法。
符文:

小豬佩佩 2020-11-24 03:11 PM

出門:殺人戒3紅。(新版本殺人戒由原嚟加藍量變為加血量,且法強提升了5。攜帶兩個適應之力符文可以讓卡薩丁出門嘅法強達到33,回歸以前嘅線殺打法。僅推薦有熟練度嘅玩家使用。如果無熟練度,建議繼續帶傳送多蘭盾。)
第一件小裝:回藍書(呢件裝備系法師前期性價比最高嘅裝備,基本無改動,懂嘅都懂。需要講明嘅系,呢個版本就算系打AD刺客也唔建議做護臂,太拖節奏,和呢套打法有啲沖突——就算你做了護臂刺客嘅傷害系擋唔住嘅,你仲系會死)

小豬佩佩 2020-11-24 03:12 PM

Q:BAN乜英雄?
A:劫。當前版本T1中單:小魚人、阿卡麗、維克托、艾克、還有劫。前四個都系AP,卡薩丁呢個版本唔系很難打。唯獨劫,系非常難打嘅。當前版本AD裝備技能急速極度好堆,所有刺客全部崛起,劫更系其中嘅佼佼者,無論系「德拉克薩幕刃」嘅超多CD超變態隱身效果,仲系更加離譜嘅究極超模版本最強裝備「星蝕」,都讓劫喺呢個版本一飛沖天,無法阻擋。一旦劫拿到一個人頭,對於卡薩丁嘅發育將系毀滅性嘅打

小豬佩佩 2020-11-24 03:12 PM

Q:點解出門唔出女神淚?
A:女神淚系一個除咗藍量之外無任何提升嘅出門裝。僅僅適用於除咗藍量乜都唔缺嘅前期對線強勢英雄(奧巴馬、瑞茲、蛇女等)

半夏默默的綿羊 2020-11-24 03:52 PM

感謝分享
頁: [1]
查看完整版本: S11卡薩丁「雙面具」打法詳解——重鑄卡薩丁