查看完整版本 : 英雄聯盟小講第3章

一頁一樓盤 2020-11-26 10:39 AM

……回到家,食過飯之後,余洛晟就打開了電腦。打開了英雄聯盟盒子,動游戲,睇到嗰令人興奮嘅界面跳出嚟之後,余洛晟嗰有些頹然嘅眼卻忽然綻放出光芒。

一頁一樓盤 2020-11-26 10:39 AM

:loveliness: :loveliness: :loveliness:

半夏默默的綿羊 2020-11-26 02:53 PM

感謝分享

一頁一樓盤 2020-11-30 10:41 AM

「白樺?你咪亂講話,你點可能打嘅了黃金局嘅比賽,仲系讓閆松自己打完吧。」

一頁一樓盤 2020-11-30 10:42 AM

冇人想到竟然真嘅有人敢接閆松嘅呢局已經崩盤嘅比賽,余輝睇到開口嘅竟然系白樺之後,第一時間反應了過嚟,有些着急嘅勸道。

一頁一樓盤 2020-11-30 10:42 AM

佢和白樺算得上死黨,因此喺第一時間開口勸阻,呢可系已經崩盤嘅黃金局,點可能還能贏?

一頁一樓盤 2020-11-30 10:43 AM

既然白樺同學想要試試,嗰就讓佢試試吧。」

一頁一樓盤 2020-11-30 10:45 AM

閆松也喺聽到白樺開口嘅瞬間臉色一滯,但系很快佢就反應過嚟,呢簡直系個甩鍋嘅絕佳機會,呢局比賽,佢喺下路已經完全崩了,盡管唔得完全怪佢,但系咁多同學喺睇着,佢依家嘅0-3vn,也系一個極其難睇嘅數據,依家白樺唔知天高地厚想要打呢局崩盤嘅比賽,佢點會拒絕?

「恩,試試吧。」

一頁一樓盤 2020-11-30 10:46 AM

白樺早已淡定嘅拉開了椅子,直接坐了下嚟,但系眾人睇到,白樺手搭喺鍵盤嘅剎嗰間稍稍停頓了一下,接着就帶着唔放心嘅眼神轉過頭睇着閆松,一臉狐疑嘅道:「贏了真有五百吧?」

一頁一樓盤 2020-11-30 10:47 AM

「我靠,你以為我會呃你?」

一頁一樓盤 2020-11-30 10:48 AM

閆松睇着白樺懷疑嘅眼神,嗰表情差點就喺講仲系先把錢拿出嚟吧,我信之不過你。

一頁一樓盤 2020-11-30 10:48 AM

二話唔講,閆松直接掏出了荷包,數了五張嶄新嘅紅人頭壓喺了台上。

盡管呢五百塊錢對佢嚟講也系一筆唔小嘅零花錢,但佢根本唔認為白樺能夠贏下呢崩盤嘅晉級賽。

「嗰就好,閆松同學果然土豪。」

一頁一樓盤 2020-11-30 10:50 AM

而就喺白樺坐下嚟帶上耳機陣,竹若煙也喺旁邊打量了白樺一眼,盡管和其他同學一樣,佢和白樺兩人也系幾年嘅同學了,但系兩人之間,並冇過多嘅交集,甚至喺佢嘅記憶中,打招呼嘅次數都屈指可數。

「恩,白樺喺打乜?」

一頁一樓盤 2020-11-30 10:51 AM

很快,眾人發現接手比賽的白樺,離開在鍵盤上敲打了起來。

“對面的女警大兄弟,這個號的原主人心態已經被你們抓崩了,出了五百塊讓我贏這局比賽,不如女警你送我幾個人頭,我們二一添作五對半分怎麼樣?”

白樺手指上下翻飛,很快,敲打在所有人的彈幕上。

「我靠!無恥啊!」

「草!呢也行?早知咁我也上了。」

睇清白樺敲打出嚟嘅字之後,眾人皆倒,很多男生喺反應過嚟之後紛紛開口道,無語嘅磨牙與悔恨。

閆松則臉都綠了。

“嗤……”

就算是一直寧靜恬然的竹若煙,也忍不住被逗樂了,還有這樣收買人的。

一頁一樓盤 2020-11-30 10:52 AM

……

“666,堂堂怪夜網咖的當家戰隊隊長,要去天下戰隊試訓職業選手的棕熊,竟然被人用二百五收買。”

而在魔都的怪夜網咖隊員包間內,染着紅髮的青年也笑的肚子都快抽筋了。

一頁一樓盤 2020-11-30 10:56 AM

閆松則臉都綠了。

「嗤……」

就算系一直寧靜恬然嘅竹若煙,也忍唔住被逗樂了,還有咁收買人嘅。

一頁一樓盤 2020-11-30 10:56 AM

……

「666,堂堂怪夜網咖嘅當家戰隊隊長,要去天下戰隊試訓職業選手嘅棕熊,竟然被人用二百五收買。」

而喺魔都嘅怪夜網咖隊員包間內,染着紅發嘅青年也笑嘅肚子都快抽筋了。

一頁一樓盤 2020-11-30 11:45 AM

「呢局我要讓呢個vn出唔了泉水,咪急着推家。」

粗獷嘅男子睇到對面薇恩發嚟嘅字幕,臉色也變得陰沉起嚟,舔了舔嘴唇,同時手指喺鍵盤上快速嘅敲打道:「你呢種垃圾想要殺我?等着我沖泉水吧。」

機房內,白樺睇着對面女警很快發過嚟嘅垃圾話,喺心中嘆息道:「可惜了,嗰就陪你哋玩玩吧。」

一頁一樓盤 2020-11-30 11:46 AM

而後佢快速嘅瞥了一眼閆松目前嘅戰績,0-3,八分半中四十五個補刀,身上只有上次死亡之後做出嘅一個吸血鬼嘅權杖,明顯系准備合成比爾吉沃特嘅小彎刀嘅,而呢次被擊殺,身上之後四百塊。

冇再選擇出比爾吉沃特嘅小彎刀,白樺直接買了一柄攻速短劍!

一頁一樓盤 2020-11-30 12:01 PM

喺回到線上睇見女警嘅剎嗰間,當雙方嘅輔助都出依家中路陣,白樺冇絲毫猶豫,直接開啟了大招終極時刻,似乎喺每個人嘅耳邊,都瞬間響起了薇恩嗰令人絕望嘅審判之語。

剎嗰間,額外高達三十點攻擊力嘅加成,以及大招嘅主動特效,顯現了出嚟。

巨大嘅聖箭銀弩從背後摘下,侵泡劇毒嘅箭矢,釘落喺女警嘅身上!

一頁一樓盤 2020-11-30 12:03 PM

站喺身後嘅302班眾人,睇見對面嘅女警q技能和平使者化為一發巨型子彈從槍管中沖出陣,再也忍唔住紛紛緊張地開口道。

但系比佢哋聲音更加快速嘅,系白樺操控vn嘅動作,第二發q技能閃避突襲,直接翻滾一小段嘅距離,拉開了位置,和平使者嘅巨大子彈,從身旁著過,己方大半血嘅兩個小兵,被直接殺死。

而白樺嘅vn,q技能嘅普攻,已經又一次脫手而出。

一頁一樓盤 2020-11-30 12:04 PM

咚……

但系,女警緊隨起嚟嘅呢一發普攻,直接觸發了被動爆頭嘅效果,271嘅爆頭傷害,從vn嘅頭上冒了出嚟,而vn嘅血量,直接掉到了半血以下。

一頁一樓盤 2020-12-1 03:15 PM

冇過多思考嘅時間,棕熊表情變得嚴肅,快速嘅對身旁嘅紅發道。

「唔系同一個人?唔通還有別嘅高手向我哋一樣嚟打呢種黃金局?」

紅發吸了口煙,驚愕道。

一頁一樓盤 2020-12-1 03:42 PM

——

機房內,站喺白樺身後嘅眾人,除咗相互對視嘅眼神之外,再冇人大聲講話,就算系華翔陽喺反應過嚟之後,也只系咽了咽喉嚨。

一頁一樓盤 2020-12-3 09:15 AM

我就講嘛,vn呢個英雄其實系一個中後期英雄,本嚟前期系最弱勢陣,如果能夠熬過嚟,一打二都完全冇問題。」

一直站喺白樺身旁嘅閆松,呢個時候,也突然換了一個笑臉,笑着開口道。

一頁一樓盤 2020-12-3 09:16 AM

呢一波白樺能夠雙殺,佢除咗睇到白樺用一個q技能閃避突襲躲掉皇子嘅eq二連之外,幾乎冇其他任何技術含量嘅操作。
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 英雄聯盟小講第3章