查看完整版本 : S11卡薩丁「雙面具」打法詳解

高大勁路人 2020-11-26 05:42 PM

我系一名卡薩丁玩家。目前韓服已更新季前賽。喺新版本裡,卡薩丁失去了時光杖呢一性價比極高且屬性完美契合嘅裝備,大天使和氣定神閑也接連被削弱,以至於很多小拍檔搵唔到適合卡薩丁嘅出裝。目前,韓服卡薩丁已經從T1中單熱門英雄變成了T5嘅無人問津「垃圾」英雄。韓服卡薩丁嘅勝率僅為42%,國服更系跌破40大關,成為全英雄聯盟勝率最低嘅英雄。

高大勁路人 2020-11-26 05:43 PM

不得不講,新版本系一個很怪異嘅版本。節奏很快,裝備卻很貴。裝備方面,拳頭也系肉眼可見嘅喺強調裝備嘅附加效果而唔系其屬性本身。喺經過眾多嘅玩法測試中,我發現了一種唔錯嘅打法,雙面具灼燒流打法

高大勁路人 2020-11-26 05:44 PM

出門:殺人戒3紅。(新版本殺人戒由原嚟加藍量變為加血量,且法強提升了5。攜帶兩個適應之力符文可以讓卡薩丁出門嘅法強達到33,回歸以前嘅線殺打法。僅推薦有熟練度嘅玩家使用。如果無熟練度,建議繼續帶傳送多蘭盾。)

高大勁路人 2020-11-26 05:45 PM

第一件小裝:回藍書(呢件裝備系法師前期性價比最高嘅裝備,基本無改動,懂嘅都懂。需要講明嘅系,呢個版本就算系打AD刺客也唔建議做護臂,太拖節奏,和呢套打法有啲沖突——就算你做了護臂,刺客嘅傷害系擋唔住嘅,你仲系會死)

高大勁路人 2020-11-26 05:45 PM

第一件成裝:大面具(呢件裝備實喺系太契合卡薩丁。首先,有藍量嘅3件神話裝:大面具盧登冰槍。只有大面具提供了20CD並且之後還會有CD嘅提升。如果選擇冰槍,咁欠缺傷害,就會變成R進去冰槍留人嘅打法,與卡薩丁契合度唔高。如果選擇盧登,CD同樣系問題。當前版本選擇盧登就意味着之後要補星界驅馳嚟撐CD,而星界驅馳呢件裝備提供嘅傷害太少,提供嘅移速屬性也系卡薩丁唔咁需要嘅。)大面具既提供了藍量,法強,C

高大勁路人 2020-11-26 05:46 PM

第二件成裝:惡魔之擁(呢件裝備有法師裝里最肉嘅坦度:350點血量,穩定嘅10點雙抗,而且配合大面具嘅灼燒效果,百分比掉血非常鶻突,有時能打出死亡閃現。當前版本,卡薩丁成長血量+15,配合該裝備,10級時即可擁有老版時光杖嘅血量)

高大勁路人 2020-11-26 05:47 PM

第三件裝備:大天使(當前版本女神淚疊加需要技能擊中敵人,並且大天使和女神淚疊加法力值嘅速度完全一致,因此上個版本先做出大天使嘅打法已經過時,推薦提前購買女神淚,放喺身上養着,等到疊到一定層數再買出大天使。咁中期戰鬥力唔至於太弱,也唔會因為中期陣大棒太貴而難受。)

高大勁路人 2020-11-26 05:48 PM

第四件裝備:法著棒(法著棒小件1250,提供15%法著,非常平滑嘅過渡使得法著棒成為了當今版本嘅版本答案。平100塊,提供40%法著,強就一個字。)
第五件裝備:帽子(帽子喺呢個版本貴了200塊,提升法強卻少了5%,系肉眼可見嘅削弱。但仲系不可放棄嘅裝備)

高大勁路人 2020-11-26 05:49 PM

目前我已喺韓服wangze分段測試了13局呢套出裝,

KT丶Deft 2021-2-10 02:50 PM

:smile_42:謝謝分享
頁: [1]
查看完整版本: S11卡薩丁「雙面具」打法詳解