查看完整版本 : 塞拉斯偷攞全英雄大招嘅效果與評價

前往強勁的石頭 2020-11-27 09:15 AM

塞拉斯偷攞全英雄大招嘅效果與評價[img]http://tiebapic.baidu.com/forum/w%3D580/sign=61f9b46fcef9d72a17641015e42b282a/fe92952397dda144d681bce2a5b7d0a20df48698.jpg[/img]

前往強勁的石頭 2020-11-27 09:16 AM

首先提一下塞拉斯大招,偷到後持有時間系90秒,AP加成技能系保持原加成,純AD加成技能系按照【 0.4法術強度:1.0額外攻擊力,相應地,0.6法術強度:1.0總攻擊力】嚟提供加成。所以如果系雙加成大招(比如狗熊),嗰就只計算自己嘅AP加成。

前往強勁的石頭 2020-11-27 09:17 AM

1.機械先驅維克托
AOE順發魔法傷害+打斷引導,之後六秒內電雲可以郁,每秒造成傷害。全部命中AP加成高達3.2,配合塞拉斯嘅持續近身作戰,非常強。

2.遠古恐懼 費德提克
引導1.5秒,然後閃爍到目標地點,同時釋放出成群嘅殺人鴉,每秒對范圍內嘅所有敵方單位造成125/225/325(+0.45AP)魔法傷害。此效果持續5秒,最多造成625/1125/1625(+2.25AP)總魔法傷害。
總傷害非常恐怖,而且塞拉斯有位移和征服者以及坦度,所以使用出嚟會比原主人稻草人還要強一些。

3.復仇焰魂 布蘭德
火種彈射五次,每次造成100/200/300(+0.25AP)魔法傷害。
由於塞拉斯冇火男嘅被動,只使用火男嘅大招效果比較一般。

前往強勁的石頭 2020-11-27 09:18 AM

4.黑暗元首 辛德拉
單體傷害,唔得攢球只能打最低傷害:270/420/570(+0.6AP)

前往強勁的石頭 2020-11-27 09:18 AM

5.拉克絲
AOE高加成傷害300/400/500(+1.0AP)魔法傷害

前往強勁的石頭 2020-11-27 09:19 AM

6.卡牌
效果等於原英雄效果,賽場上常出現塞拉斯卡牌一起飛嘅場面。

前往強勁的石頭 2020-11-27 09:20 AM

7.火女 安妮
召喚提伯斯,對目標範圍內嘅敵人造成150/275/400(+0.65AP)魔法傷害。喺接下嚟嘅45秒里,提伯斯會灼燒附近嘅敵人,每秒造成10/15/20(+0.1AP)魔法傷害,並且佢嘅普攻會造成50/75/100(+0.15AP)魔法傷害。
類似于維克托大招,傷害效果很強,但系唔得眩暈。

半夏默默的綿羊 2020-11-27 02:19 PM

感謝分享

黃昏怪回覆 2020-12-14 04:07 PM

:loveliness:感謝分享

KT丶Deft 2020-12-15 09:35 AM

感謝分享!

Jseph 2021-2-4 10:28 AM

謝謝分享

HN991 2021-2-4 11:10 AM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

HN991 2021-2-4 11:19 AM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***