查看完整版本 : 剛畢業的大學生,想創業

古時少獅子 2020-12-4 11:00 AM

本人剛畢業,不想大打工,想創業自己當老板,但是不知道做什麼好。有沒有好的創業項目可以推介呢

marcominnie 2020-12-4 02:42 PM

我勸你唔好做

marcominnie 2020-12-4 02:42 PM

做老闆嘅人一定好清晰自己目標方向

紀賀美 2020-12-8 02:33 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

文傑1982 2020-12-8 03:02 PM

後天富有獅子 2020-12-9 11:29 AM

hehehaha1994 2020-12-10 01:06 PM

你有錢請個團隊幫你打理業務就得

無錢請人才就打工吧btw 做 [url=https://mangastorage.hk/][color=#000000]迷你倉[/color][/url] 有無得諗?

[[i] 本帖最後由 hehehaha1994 於 2021-2-2 04:07 PM 編輯 [/i]]

超級異隊長 2020-12-11 11:09 PM

建議妳先不要創業。如有喜歡或者感興趣的,可以先給別人打工學習壹下怎麽搞,有壹定經驗之後在考慮自己做老板。

貴貴地獄石頭 2020-12-13 02:40 PM

樓主都話:
剛畢業,唔想打工,想創業當老闆
依家好似個仔同你講
剛放學,唔想温書,想開團打爆機

股權ATM 2020-12-25 04:08 PM

建議你揾sales 工作做起,最好無底薪,要自己揾生意,睇驗下先

隔離巧核心 2020-12-30 02:16 PM

沉睡中的我 2020-12-30 04:49 PM

Adwih 2021-1-1 10:26 AM

望見巨乳P圖 2021-1-1 12:24 PM

做電競手;P;P

bb_chu 2021-1-1 02:56 PM

*** 該帖被屏蔽 ***

半夜奇 2021-1-2 04:08 PM

半夜奇 2021-1-2 04:09 PM

大大注轟 2021-1-2 11:20 PM

依家個情況就係好似間公司請個唔知咩大學畢業零工作經驗既人返黎做董事總經理:smile_30: 唔執至奇

大丁烷 2021-1-3 01:11 PM

乜資料都冇
你有幾多資金先

Alson 2021-1-6 11:59 AM

深圳創業可享受政府補貼扶持,最高45萬亦可享受政府貼息貸款,月息低至2厘

冬寒古蝦米 2021-1-14 02:43 PM

vfc005 2021-1-18 12:19 PM

有諗頭就去馬

ckpanda 2021-1-20 12:45 AM

真心建議先做前線銷售 / 自僱人士,一來吸受工作同社會經驗,二來認清自己有無能力建立有紀律生活模式,最好梗係入一啲行業係幫到你之後嘅發展嘅

呢幾樣係幫到你減低營運不善 / 比老江湖呃 嘅風險。我本身係10年以上嘅保險從業員,而且有搞生意,有興趣就聯繫我呀。

Tg: @ckpanda / Signal: 97073397

suffocation 2021-1-20 05:16 AM

你如果系讀it, 創業系易d。
頁: [1]
查看完整版本: 剛畢業的大學生,想創業