查看完整版本 : 生完BB之後一直KEEP住生風癩9年, 近月試左一個方法終於好返啦!

fatvan 2020-12-4 01:25 PM

生完BB之後一直KEEP住生風癩9年, 近月試左一個方法終於好返啦!

自從生完第一個小朋友之後就無止境每日都生風癩, 之前又睇過中醫又睇過西醫, 又驗左血又試過食supplements, 全部都無用。

為左維持正常生活, 我隔2日就要食藥控制風癩, 啲濕疹仲越黎越勁, 見有朋友話生酮有機會可以醫到濕疹, 就決定一試, 但我唔算係一個好嚴格既生酮人士, 暫時只係盡量飲食低碳, 在家煮就盡可能唔食精製澱粉質即係唔食白米同高低筋麵粉, 要出街食或者買外賣就無法, 盡量低碳, 開始左一個月左右, 我已經有兩星期完全唔使再食藥控制風癩都可以正常生活, 實在太驚喜啦!

大家有敏感人士都可以試下, 唔使晒錢睇咁多醫生食咁多藥呀!

夜來了馬桶 2020-12-27 04:39 PM

謝謝分享,受教了
頁: [1]
查看完整版本: 生完BB之後一直KEEP住生風癩9年, 近月試左一個方法終於好返啦!