查看完整版本 : iq題~(1)

霸之王123 2020-12-5 07:34 PM

iq題~(1)
[隱藏]

1.隆胸兩邊隆哂要一萬,但隆一邊只需三千,估一四字成語
> Ans:一波三折

> 2.話說有架飛機比人騎劫,d乘客會對劫機者講d咩呢?估一手機品牌

> Ans:Nokia(落機呀~ )

> 3.補時贏波,估一汽車品牌

> Ans:保時捷

> 4.話說有間名牌鋪頭一折大減價,有個女人走左入去掃貨,但佢買完出黎之後就死左,佢究竟點死?

> Ans:抵死

> 5.點解BB唔識笑?

> Ans:因為可以笑的話,不會哭

> 6.拉乜野可以學到野?

> Ans:Library

> 7.鍵盤入面邊個掣最靚仔?

> Ans:F4

> 8.L訓低左會變成咩?

> Ans:Aeroplane(L平)

> 9.咩毛最普通?

> Ans:Normal

> 10.點解晌船上唔可以講笑話?

> Ans:因為個海聽到會笑,咁就會引起海潚

> 11.小明自己做暑期作業,第二日,佢死左,點解?

> Ans:因為自作業,不可活

> 12.天空之城,估香港一地方名

> Ans:堅尼(離)地城

> 13.麥當勞叔叔個頭,估一國家名

> Ans:緬甸(免電)

> 14.邊兩個英文字母最難教?

> Ans:C、E,因為EC難教

> 15.學生最怕乜野魚?

> Ans:東星班(Don't 升班)

> 16.乜野豬得一隻腳?

> Ans:珍寶珠

> 17.魚無腳,蟹無翼,咁蝦無咩?

> Ans:太郎

> 18.魚蛋粉入面有魚蛋,咩粉入面有雪糕?

> Ans:Seven

> 19.有乜野唔可以擺入雪櫃?

> Ans:秘密,因為不能說的秘密

> 20.承上題,邊個電視藝人唔梳得頭?

> Ans:朱咪咪,因為不能梳的咪咪(不能說的秘密同普通話讀)

回覆後按ctrl+a睇答案

多謝大家支持

自難忘 2020-12-6 01:57 AM

:smile_o12:

江南肥蝦仁 2020-12-8 11:29 PM

我鐘意17、18 哈哈
頁: [1]
查看完整版本: iq題~(1)